Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Ο Ο.Η.Ε τιμά τον Μαντέλα "Διεθνή Ημέρα για τον Νέλσον Μαντέλα" η 18 Ιουλίου.


   Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε ως "Διεθνή Ημέρα για τον Νέλσον Μαντέλα" την 18η Ιουλίου, ημέρα που ανταποκρίνεται στην επέτειο της απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, ανακοινώθηκε σήμερα από τον ΟΗΕ.
  Με απόφαση που υιοθετήθηκε σήμερα με συναίνεση μεταξύ των 192 κρατών- μελών, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης έναν ετήσιο εορτασμό στις 18 Ιουλίου, αρχής γενομένης από το 2010, για να τιμηθεί η "προώθηση και η ποιότητα της ειρήνης" που ασπάστηκε στη ζωή του και για τις οποίες αγωνίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.
  Στην απόφαση αναφέρεται επίσης και η αφοσίωση του Ν. Μαντέλα σε όλη του τη ζωή στις υποθέσεις για τις οποίες αγωνίζεται και ο ΟΗΕ όπως "την επίλυση των διενέξεων", "τις διαφυλετικές σχέσεις", "την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", "την συμφιλίωση και την ισότητα των δύο φύλων".
   "Ο Νέλσον Μαντέλα είναι μια διεθνής προσωπικότητα και σύμβολο ελπίδας για όλους", ανέφερε μιλώντας σήμερα ο πρεσβευτής της Νότιας Αφρικής στον ΟΗΕ, Μπάσο Σάνγκου.
  "Ο Μαντέλα δεν γεννήθηκε Θεός, ούτε άγιος. Απλώς είναι ένας άνθρωπος λίγο πιο σοφός, λόγο πιο αποφασιστικός, λίγο καλύτερος από όλους εμάς", πρόσθεσε καταλήγοντας ο νοτιαφρικανός πρεσβευτής.

ΠΗΓΗ:www.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: