Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε «Wind» και «Forthnet».

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στις εταιρείες«Wind» και «Forthnet», όπως αποφάσισε το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

Η απεργία γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα επιχειρησιακά σωματεία των εταιρειών που αγωνίζονται για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, ώστε να μην υπάρξει καμία υπαναχώρηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ σημειώνει:

«Καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στις 2 εταιρείες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από τα κτίρια των εταιρειών. Η επίθεση των εργοδοτών με την υποστήριξη της κυβέρνησης, της τρόικας και της ΕΕ, έχει κεντρικό στόχο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας επειδή αυτές είναι που κατοχυρώνουν όχι μόνο το μισθό, αλλά όλα τα δικαιώματα που με αίμα και αγώνες έχει κερδίσει η εργατική τάξη.Στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε πως δεν θα δεχτούμε να μας στερούν το δικαίωμα στη ζωή για να αυξήσουν τα κέρδη τους!
Οι επιχειρησιακές συμβάσεις που οδεύουν στη λήξη τους και οι όποιες κλαδικές - ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις που έχουν ήδη λήξει, ήταν αυτές που έθεταν όρια στο βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Γι' αυτό οι εργοδότες, συνολικά και συντεταγμένα, είτε αρνούνται την υπογραφή νέων επιχειρησιακών συμβάσεων (Forthnet), είτε βάζουν ως βασική προϋπόθεση μειώσεις για νέους και παλιούς εργαζόμενους (ΟΤΕ, Wind) είτε δεν μπαίνουν καν σε διαδικασία συζήτησης για ανανέωση της σύμβασης (Vodafone).
Η ίδια η κατάσταση που διαμορφώνεται και η κοινή τακτική των επιχειρήσεων του κλάδου, αναδεικνύει σε μεγάλο βαθμό την αναγκαιότητα για συντονισμένο αγώνα των επιχειρησιακών και του κλαδικού συνδικάτου για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Κατεύθυνση στην οποία το ΣΕΤΗΠ έχει πάρει πρωτοβουλίες όλο το προηγούμενο διάστημα. Η εμπειρία δείχνει ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες μπορούν οι αγώνες των εργαζομένων να φέρουν αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι της 360 Connect με το επιχειρησιακό σωματείο που έστησαν τον πρώτο κιόλας μήνα λειτουργίας της, δεν το έβαλαν κάτω και σε συντονισμό με το ΣΕΤΗΠ υποχρέωσαν τη διοίκηση σε ελιγμό. Να πάρει δηλαδή πίσω τις μειώσεις μισθών των συναδέλφων που είχαν μεταφερθεί από την HOL που έφταναν στο 20%.
Για μας λοιπόν η Πέμπτη 11 Δεκέμβρη πρέπει να γίνει ημέρα παν-κινητοποίησης των εργαζομένων σε όλο τον κλάδο. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της Wind και της Forthnet που απεργούν και τους συναδέλφους από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να εκφράσουν έμπρακτα με κάθε τρόπο τη στήριξή τους. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να διαλύσουμε κάθε αυταπάτη που καλλιεργούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Διεκδικούμε:
  • Υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, χωρίς καμία απώλεια δικαιωμάτων, χωρίς κανένα διαχωρισμό για νέους και παλιούς εργαζόμενους.
  • Κλαδική συλλογική σύμβαση που θα επαναφέρει μισθούς και δικαιώματα στο επίπεδο του 2009.
  • Να μπει τέλος στην επινοικίαση εργαζομένων - πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης». 
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: