Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Xαιρετίζει ο Κυπρο-Κουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Κούβας – ΗΠΑ ως μια σημαντική ιστορική εξέλιξη !

Ο ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας χαιρετίζει την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Κούβας – ΗΠΑ ως μια σημαντική ιστορική εξέλιξη.

“Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε την απελευθέρωση των υπόλοιπων τριών Κουβανών ηρώων που κρατούνταν άδικα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ εδώ και 15 χρόνια στη βάση κατασκευασμένων κατηγοριών για κατασκοπεία και συνωμοσία. Πρόκειται για νίκη του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης που εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών.
Η Κούβα ήταν ανέκαθεν έτοιμη για έναν ισότιμο διάλογο με τις ΗΠΑ, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ θα παραιτούνταν από κάθε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας και του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του κουβανικού λαού.
Οι ΗΠΑ όμως, από την πρώτη μέρα της Κουβανικής Επανάστασης, δεν σταμάτησαν να ασκούν μια πολύμορφη πολεμική σε βάρος του Κουβανικού λαού επειδή ποτέ δεν αποδέχτηκαν το γεγονός ότι 90 χιλιόμετρα από τις ακτές τους ένας λαός στάθηκε στα πόδια του, απέρριψε την αμερικανική επικυριαρχία και επέλεξε το δικό του δρόμο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Σήμερα, η κυβέρνηση Ομπάμα παραδέχεται ουσιαστικά ότι η τακτική της απομόνωσης της Κούβας, των σαμποτάζ, του αποκλεισμού, των αμέτρητων αποπειρών δολοφονίας του Φιντέλ Κάστρο και της προσπάθειας υποκίνησης αντικυβερνητικών ταραχών δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ούτε έκαμψε την ανυπότακτη στάση του κουβανικού λαού. Παρόλο που είναι φανερό ότι πλέον θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για υπονόμευση της Κουβανικής Επανάστασης, είναι θετικό το γεγονός ότι δεν επικράτησε η αντικουβανική υστερία της πιο συντηρητικής μερίδας του πολιτικού κόσμου των ΗΠΑ.
Το σημαντικότερο πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις Κούβας-ΗΠΑ δεν έχει επιλυθεί. Οι ΗΠΑ έχουν υποχρέωση να προχωρήσουν σε άμεσο τερματισμό του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού σε βάρος της Κούβας, όπως ζητά η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εδώ και 23 χρόνια.
Ο Κυπροκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας χαιρετίζει τον ηρωικό κουβανικό λαό που με την ανυπότακτη στάση του αποδεικνύει ότι ένας λαός κερδίζει το σεβασμό ακόμα και των ισχυρών της γης, μόνο αν ο ίδιος σέβεται τις αρχές και την εθνική του αξιοπρέπεια. Ο ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυος με το λαό της Κούβας στον αγώνα του για να υπερασπιστεί την Επανάσταση, τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις της.”
Πηγή : διάλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια: