Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Μεξικό: Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι γονείς των 43 αγνοούμενων φοιτητών.

Οι γονείς των 43 φοιτητών που εξαφανίστηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν σήμερα περιοδεία στο Μεξικό, διατηρώντας την ελπίδα ότι τα παιδιά τους είναι εν ζωή, παρά την ανακοίνωση των αρχών ότι κατά πάσα πιθανότητα εκτελέστηκαν από ανθρώπους του οργανωμένου εγκλήματος.
Photo :(Marco Ugarte/The Associated Press)
«Ο στόχος μας είναι να δηλώσουμε ότι συνεχίζουμε να απαιτούμε από την κυβέρνηση να τους βρει, ότι για μας είναι ακόμη ζωντανοί και πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες», εξήγησε ο Επιφάνιο Αλβάρες, ένας από τους γονείς των αγνοούμενων νέων.

Τρεις αυτοκινητοπομπές θα ξεκινήσουν σήμερα από το πανεπιστήμιο της Αγιοτσινάπα, όπου φοιτούσαν οι 43 νέοι, και θα κατευθυνθούν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Θα διασχίσουν επτά πολιτείες και θα φτάσουν στην Πόλη του Μεξικού την 20ή Νοεμβρίου.
Ένα μέλος του φοιτητικού συλλόγου του πανεπιστημίου που απέχει 290 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα είπε ότι οι συμμετέχοντες στη δράση αυτή θέλουν «να ζητήσουν από τους κατοίκους την υποστήριξή τους για να ξαναβρεθούν» οι αγνοούμενοι. Οι γονείς των φοιτητών προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση και εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν οι έρευνες μετά την εξαφάνιση των 43, την 26η Σεπτεμβρίου στην Ιγουάλα της πολιτείας Γκερέρο.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: