Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ : Η ψήφος βόλι «στο στόχο» και όχι ριπή «στο βρόντο».

   Στο νόημα που πρέπει να έχει και στο μήνυμα που χρειάζεται να στείλει η αγροτική ψήφος στις ερχόμενες εκλογές αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μιλώντας, τις περασμένες μέρες, σε επαρχίες και κεφαλοχώρια της Καρδίτσας και της Λάρισας.



Ο Β. Μπούτας, ανάμεσα στα άλλα, σημείωσε: «Το μήνυμα που χρειάζεται να σταλεί στις εκλογές είναι ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες χρησιμοποίησαν και τις κάλπες, όπως τα μπλόκα, για να δηλώσουν αντίσταση και αντεπίθεση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης.
Μια πολιτική που έχει συρρικνώσει το αγροτικό εισόδημα, μας οδήγησε στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση.
Οι κυβερνώντες βλέπουν - δεν είναι γκαβοί - ότι ο αγροτικός κόσμος στο σύνολό του, εκτός από λίγους μεγαλοαγρότες, είναι δυσαρεστημένος, αγανακτισμένος και θέλει να τους τιμωρήσει. Γι' αυτό και οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν βγαίνουν, ανοιχτά, να πουν ότι συμφωνούν με την πολιτική της συγκυβέρνησης. Γιατί καταλαβαίνουν - δεν είναι χαζοί - ότι αν το παραδεχτούν αυτό δεν πρόκειται να πάρουν ούτε μια ψήφο από τους αγρότες. "Το παίζουν", λοιπόν, "αντιρρησίες", τάχα ανεξάρτητοι, δήθεν ακομμάτιστοι, ακόμα και απολίτικοι, προκειμένου να σας ξεγελάσουν και να κλέψουν την ψήφο σας. "Μανούλα" σ' αυτά τα "κόλπα" είναι ο Κώστας Αγοραστός, υποψήφιος της ΝΔ, που, ενώ επί τέσσερα χρόνια, ως περιφερειάρχης Θεσσαλίας, εφάρμοσε, κατά γράμμα, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, πρώτα του ΠΑΣΟΚ και μετά της ΝΔ, στα λόγια εμφανίζεται φίλος και συμπαραστάτης της αγροτιάς. Δηλαδή, "και στον κλέφτη ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι".
Αλλά, δεν είναι μόνο οι κυβερνητικοί υποψήφιοι που επιχειρούν να ξεγελάσουν τους αγρότες. Το ίδιο κάνουν και οι "αντιπολιτευόμενοι". Θα είδατε πόσο γλυκά και καλοσυνάτα σας μιλούν, τώρα, προεκλογικά, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ. "Μέλι στάζει το στόμα τους", όταν αναφέρονται στην αγροτιά. Ακόμα και για τα μπλόκα λένε καλά λόγια κι ας προσπάθησαν, πολλές φορές και με πολλούς τρόπους, να τα υπονομεύσουν. Ομως, αν προσέξετε λίγο καλύτερα, θα διαπιστώσετε πως δεν λένε κουβέντα κατά της ΕΕ. Αυτής, δηλαδή, που, μέσω της ΚΑΠ, σας καταστρέφει, μας εξολοθρεύει.
Και, βεβαίως, τώρα προεκλογικά, μην περιμένετε από την κυρία Διώτη, την υποψήφια περιφερειάρχη Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, να επαναλάβει εκείνο που είχε πει παλιότερα, ότι όχι μόνο δεν πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα εκτροπής του Αχελώου, αλλά πρέπει να γκρεμιστούν και όσα έγιναν.
Επομένως, το μήνυμα χρειάζεται να σταλεί και στον ΣΥΡΙΖΑ, προς τους επίδοξους "μνηστήρες" της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, που επιχειρούν να γίνουν "χαλίφηδες στη θέση των χαλίφηδων".
Για να σταλεί αυτό το διπλό μήνυμα από τις κάλπες ένας τρόπος υπάρχει: Οι μικρομεσαίοι αγρότες να ψηφίσουν, μαζικά κι αποφασιστικά - "να το ρίξουν δαγκωτό" - τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζει το ΚΚΕ για τις Περιφέρειες και τους Δήμους και το ψηφοδέλτιο του Κόμματος για την Ευρωβουλή. Ετσι και μόνο έτσι η ψήφος θα "πιάσει τόπο", θα είναι βόλι "στο στόχο" και όχι ριπή "στο βρόντο"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: