Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Χιλιάδες κόσμου στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα με ομιλητές τους Δ. Κουτσούμπα, Θ. Παφίλη και Ν. Σοφιανό


Χιλιάδες κόκκινες σημαίες ανέμισαν στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον Αρεως της Αθήνας για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
«Κάνε το βήμα, ψήφισε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρειες και Δήμους» το σύνθημα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ με ομιλητές τον Δημήτρη Κουτσούμπα ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας και τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Στηρίζουμε,δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού.
Λέμε ΟΧΙ στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων.


Δίνουμε τη μάχη και αυτή την Κυριακή στους δήμους και τις περιφέρειες και την άλλη Κυριακή στις ευρωεκλογές.

Για να γίνει ισχυρός ο λαός.

Γι'αυτό χρειάζεται η ψήφος να πέσει στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της"Λαϊκής Συσπείρωσης", με σήμα κατατεθέν το γαρύφαλλο του αγώνα μας,το γαρύφαλλο της καρδιάς μας.

Μόνο η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού θα κάνει τη διαφορά.

Η ψήφος στο ΚΚΕ αυτή τη φορά είναι το διαφορετικό, το ελπιδοφόρο.

Ένα εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του ΚΚΕ στους δήμους και στις περιφέρειες αλλά και στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να διαβαστεί αλλιώς, δεν μπορεί να παρερμηνευτεί,δεν θα πάει αλλού μετά τις εκλογές, θα γυρίσει σίγουρα υπέρ του λαού.

Μόνο έτσι η πλάστιγγα πραγματικά μπορεί να αρχίσει να γέρνει υπέρ της εναλλακτικής εξόδου σε όφελος του λαού, κόντρα στα δεσμά και τις αλυσίδες των μονοπωλίων,της ΕΕ, των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που έχει γνωρίσει αυτός το τόπος, αυτός ο λαός.

Από δω από την Αθήνα, από την περιφέρεια της Αττικής απόψε, στέλνουμε μήνυμα παντού,σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες,βιοτέχνες εμπόρους, στους αγρότες, στα νέα παιδιά, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Με το ΚΚΕ μπορούμε να απαντήσουμε στο πραγματικό, το ουσιαστικό δίλημμα που είναι: Υποταγή ή χειραφέτηση του λαού μας από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων.

Κι αυτό το δίλημμα αφορά και την επιλογή στις κάλπες των δήμων και των περιφερειών και στις κάλπες της άλλης Κυριακής για τις ευρωεκλογές και το δεύτερο γύρο.

Μπορούμε να αχρηστεύσουμε τις διάφορες παγίδες που στήνουν τα κόμματα του νέου διπολισμού,τα κόμματα του κατεστημένου, της αστικής διαχείρισης.

Μπορούμε να προσπεράσουμε τις όποιες τρικλοποδιές,αγνοώντας τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ, τα μονοπώλια, τα αντιλαϊκά μέτρα, τη στρατηγική του κεφαλαίου.
Ας αξιοποιήσουμε, όλοι, την μεγάλη πείρα μας.

Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί, πολλές φορές πλέον.

Εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες ελπίδες, υποσχέσεις,αυταπάτες.

Με τη στάση μας μπορούμε αυτά να τα ανατρέψουμε. Στο χέρι μας είναι η επιλογή.

Για να εκφραστεί στην κάλπη, ατόφια η καταδίκη απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά και να μην πάρουν λευκή επιταγή οι αυταπάτες, οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην μπορέσει τελικά να καταδικαστεί ο πραγματικός ένοχος, η ίδια η ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους.

Τα συνθήματα που έχουν πέσει στο προεκλογικό τραπέζι, από τη μια μεριά με τα "σταθερά βήματα μπροστά" και τις ψεύτικες προσδοκίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη, τις παλινωδίες, τον καιροσκοπισμό την έλλειψη ευθύνης απέναντι στο λαό,με το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκβιασμοί, ψευτοδιλήμματα,αυταπάτες, με μοναδικό στόχο να αποσπάσουν τη λαϊκή συγκατάθεση και ανοχή, για να συνεχίσουν όλοι τους είτε παρέα, είτε ο καθένας από τη θέση του, το αντιλαϊκό έργο που έχει τη σφραγίδα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, των μονοπωλίων και μέσα στις περιφέρειες και μέσα στους δήμους και στη βουλή και την ευρωβουλή.

Δεν πρέπει αυτή τη φορά να τους κάνουμε το χατίρι. Να τους επιτρέψουμε να εγκλωβίσουν τη δικαιολογημένη μας αγανάκτηση και δυσαρέσκεια σε δρόμους αδιέξοδους, που δεν θα δώσουν ανάσα ζωής στο λαό και την πατρίδα.

Αλλά θα δώσουν μόνο ανάσα ζωής, σε ένα βάρβαρο σύστημα, σε ένα δρόμο ανάπτυξης που όχι μόνο έχει φάει πλέον τα ψωμιά του, αλλά γίνεται και επικίνδυνος για τα λαϊκά συμφέροντα, οδηγεί όλο και περισσότερο σε νέες οικονομικές κρίσεις σαν αυτές που ζήσαμε και ζούμε, σε εμπλοκή της πατρίδας μας, του λαού μας, των παιδιών μας σε νέους τοπικούς και γενικότερους πολέμους, θυσία στους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις τους, για τα κέρδη τους και μόνο.

Δεν φτάνει όμως η οργή και η αγανάκτηση.Αυτή η οργή, η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια όλων μας, δεν μπορεί να είναι τυφλή.

Πρέπει να αποκτήσει διεισδυτική ματιά, να έχει ανοιχτά τα αυτιά, καθάρια και όχι θολωμένη τη σκέψη. Έτσι μόνο θα γίνει συνειδητή η επιλογή.

Η τυφλή οργή μπορεί ευκαιριακά να πριμοδοτήσει αντιδραστικά, επικίνδυνα φασιστικά σχήματα, τσιράκια του συστήματος.

Μπορεί να ρέει σε ανώδυνα για το σύστημα ποτάμια,έστω κι αν αποδειχτούν ξεροπόταμοι.

Μπορεί να εγκλωβίζεται σε σχήματα ψεύτικων ελπίδων καιροσκόπων και τυχοδιωκτών της "κυβερνώσας αριστεράς".

Κι όλα αυτά δεν τα βλέπουμε αφ’ υψηλού,δεν είμαστε κι εμείς έξω από αυτά, ούτε λέμε ότι μόνο το ΚΚΕ τα κάνει όλα καλά και είναι υπεράνω κριτικής.

Όμως μπορεί να μας εμπιστευτεί ο λαός μας, η νεολαία μας, οι γυναίκες της Ελλάδας.

Και για τη σταθερότητα, τη συνέπεια.

Και για την αυταπάρνηση, την αυτοθυσία του καθημερινού αγώνα που δίνουμε.

Και για τις σωστές εκτιμήσεις, προβλέψεις και αναλύσεις, την προσπάθεια να ενημερώνουμε, να προετοιμάζουμε το λαό,το κίνημα.

Και γιατί επιδιώκουμε να βρισκόμαστε παντού,εκεί που ο λαός υποφέρει, όπου πεινάει,που στέκεται στην ουρά του ΟΑΕΔ, της ανεργίας, έξω από τις εφορίες που χαρατσώνουν, παντού, όπου το καθήκον για το καλό του τόπου του εργαζόμενου,του λαού μας, μας καλεί.

Αλήθεια υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση και δικαίωση, από την επιστολή που πήραν προχτές οι σύντροφοί μας και συναγωνιστές μας του ΠΑΜΕ από την άνεργη γυναίκα με τα δύο παιδιά από το Ηράκλειο, που εξέφραζε την ευγνωμοσύνη της γιατί με την παρέμβαση των κομμουνιστών, των ταξικών συνδικάτων, επανέφεραν το ρεύμα που της είχε κοπεί επειδή δεν είχε να πληρώσει το λογαριασμό;

Και φυσικά δεν είναι η μοναδική περίπτωση,ούτε η μοναδική επιστολή.

Δεν το λέμε αυτό σήμερα δημόσια για να ευλογίσουμε τα γένια μας.

Κυρίως αποτελεί δέσμευση να εντείνουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τον αγώνα μας, την αλληλεγγύη μας, ώστε κανένας να μην είναι μόνος του σε αυτή την κατάσταση.

Να οργανώσουμε καλύτερα και να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της εργατικής τάξης, του λαού, στην οικοδόμηση μιας μεγάλης λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας,χωρίς ταμπέλες και διαχωρισμούς του παρελθόντος, για να ανοίξει ο δρόμος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, για μια νέα κοινωνία της πραγματικής λαϊκής ευημερίας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Φίλες και φίλοι,

Δίνουμε τη μάχη των εκλογών ενιαία σε όλες τις κάλπες, και τις δύο Κυριακές γιατί ενιαία είναι η πολιτική που ξεκινά από το ευρωκοινοβούλιο και καταλήγει σε κάθε δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο σε όλη τη χώρα.

Αυτή η πολιτική είναι αντιλαϊκή και διαπερνά όλα τα επίπεδα και τους κρίκους της αστικής διακυβέρνησης: Από τα όργανα της ΕΕ, της κεντρικής κυβέρνησης, μέχρι τα όργανα της τοπικής διοίκησης, τις περιφέρειες και τους δήμους σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Οι περιφέρειες και οι δήμοι είναι κρίκοι αυτού του διεφθαρμένου και σάπιου αστικού κράτους, εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης.

Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια που τα κόμματα αυτά ελέγχουν, έχουν καταντήσει όργανα υλοποίησης της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.Φορείς προώθησης της φιλομονοπωλιακής πολιτικής της ΕΕ.

Ενιαία και συνολική πρέπει να είναι η καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ, και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου στις ευρωεκλογές αλλά και στα πρόσωπα των υποψηφίων τους για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Είτε αυτοί έχουν το "επίσημο" χρίσμα των κομμάτων τους, είτε εμφανίζονται ως "ανεξάρτητοι" και "υπερκομματικοί".Όλοι αυτοί επίσης έχουν χρίσμα. Έχουν το χρίσμα της υποταγής στην εξουσία των μονοπωλίων, της πλουτοκρατίας, της σφηκοφωλιάς της ΕΕ.

Ακριβώς γιατί κρύβουν πίσω από τα μεγάλα λόγια"περί τοπικών κοινωνιών" τις αντιδραστικές αλλαγές που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια στη δομή, στην οργάνωση και στη λειτουργία της τοπικής διοίκησης με παρέμβαση και της ίδιας της ΕΕ.

Από τη συνθήκη του Μάαστριχτ και τις 4ελευθερίες της μέχρι τη σημερινή αντιδραστική συνθήκη της Λισαβόνας, το μετονομασμένο ευρωσύνταγμα.

Έχουν δημιουργήσει το πλαίσιο εκείνο που υλοποιεί και διευκολύνει την ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου στην ενιαία καπιταλιστική αγορά της ΕΕ, προωθεί τις αναγκαίες, για τα συμφέροντά του,καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Κρύβουν ότι οι μεγάλες διοικητικές μονάδες που δημιούργησαν, οι περιφέρειες και οι δήμοι -που πλέον μπορούν να συγκεντρώνουν περισσότερες αρμοδιότητες αλλά και να διαχειρίζονται μεγαλύτερους πόρους-μοναδικό στόχο έχουν να κάνουν πιο ευνοϊκές τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας λίγων μονοπωλιακών ομίλων.

Αυτός ήταν και παραμένει ο βασικός στόχος της ΕΕ που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όλα τα υπόλοιπα: Περί "Ευρώπης της αλληλεγγύης και της συνοχής" που δήθεν μπορούσε να υλοποιηθεί από την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ που υιοθετούν όλοι -μηδενός εξαιρούμενου από τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ- είναι μεγάλη κοροϊδία.

Καμιά"πολιτική συνοχής" της ΕΕ δεν μπορεί να περιορίσει και πολύ περισσότερο να εξαλείψει την ανισόμετρη ανάπτυξη όχι μόνο ανάμεσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ αλλά και ανάμεσα στις διάφορες περιοχές της ίδιας της χώρας - μέλους, όπως είναι η Ελλάδα, ακριβώς γιατί είναι σύμφυτη αυτή η ανισομετρία με το χαρακτήρα μιας τέτοιας συμμαχίας καπιταλιστικών κρατών, όπως η ΕΕ.

Αυτό συμβαίνει όταν σ’ ένα δρόμο ανάπτυξης,που ακολουθείται μέχρι σήμερα και μας έφτασε σε αυτό το χάλι και που και πάλι,αυτά τα κόμματα ξαναπροτείνουν να τον ακολουθήσει ο λαός με επιλογή του.

Σε αυτό το δρόμο λοιπόν αυτά συμβαίνουν όταν κυριαρχεί ο ανταγωνισμός, το κυνήγι του μέγιστου κέρδους για τους λίγους,η αναρχία της παραγωγής.

Τα κόμματα που προσκυνούν την ΕΕ, υλοποιούν και προωθούν τις δεσμεύσεις της, κρύβουν ότι τα διάφορα κοινοτικά κονδύλια δεν μπορούν να αμβλύνουν τη βαθιά ανισομετρία στην ανάπτυξη, κρύβουν ότι τα ΕΣΠΑ που κατευθύνονται στις περιφέρειες και στους δήμους χρηματοδοτούν δράσεις που προωθούν τη στρατηγική της ΕΕ.

Κρύβουν ότι το μεγαλύτερο τμήμα των κονδυλίων αυτών επιστρέφει άμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών της ΕΕ.

Κρύβουν ότι οι πόροι αυτοί κατευθύνονται σε έργα που επιταχύνουν τις αναδιαρθρώσεις δηλαδή τις βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για μεγαλύτερη κερδοφορία ενώ εντείνουν την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Άρα λοιπόν, φίλοι και φίλες, ενιαία είναι η μάχη των εκλογών. Ενιαία παντού σε όλες τις κάλπες πρέπει να εκφραστεί η καταδίκη των κομμάτων που υπερασπίζονται τη στρατηγική της ΕΕ, των μονοπωλίων.

Φίλοι και Φίλες

Όλο και περισσότερο τις τελευταίες μέρες ακούτε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να λένε πως"ξεπεράσαμε πια τα πολύ δύσκολα, ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός, κι από δω και μπρoς να ξέρετε έχουμε "μόνο πάνω"να πηγαίνουμε, ότι τελείωσε το "προς τα κάτω" και πάει λέγοντας.

Και για να έχουμε το καλό ερώτημα: Ποιος αλήθεια ξεπέρασε τα δύσκολα; Για ποιον ο δρόμος είναι ανηφορικός; Ποιος έχει μόνο πάνω να πηγαίνει; Ταξικό είναι και το ερώτημα και η απάντηση που πρέπει να δώσει ο καθένας και η καθεμιά.

Κι αυτοί στους οποίους αναφέρεται η ΝΔ είναι οι 500 Έλληνες που έχουν πάνω από600 δισ. ευρώ. Είναι οι Έλληνες εφοπλιστές που είναι παγκόσμια 1η δύναμη στη ναυτιλία. Είναι οι μεγαλοβιομήχανοι και οι τραπεζίτες.

Ο δρόμος προς τα πάνω είναι για τα μονοπώλια που ανακάμπτουν την κερδοφορία τους.

Η εργατική τάξη, ο λαός, θα εξακολουθούν να ματώνουν γι' αυτή την κερδοφορία.

Θα συνεχίζουν να ζουν με μειωμένους μισθούς και συντάξεις.

Θα συνεχίσουν να ακριβοπληρώνουν την παιδεία των παιδιών τους, την υγεία της οικογένειάς τους.

Γιατί αυτό θα απαιτεί κάθε φορά ο στόχος για το ματωμένο πλεόνασμα, ο κίνδυνος που λέει η ΝΔ να γυρίσουμε πίσω.

Αυτό θα απαιτούν τα μνημόνια διαρκείας που ισχύουν πλέον γι' όλες τις χώρες της ΕΕ,αυτό θα απαιτεί η δημοσιονομική πειθαρχία,οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί της ΕΕ.

Ο δρόμος μπορεί να είναι προς τα πάνω,αλλά όχι για το εργατικό λαϊκό εισόδημα,για το 1,5 εκ. των ανέργων, που δεν πρόκειται να επανακτήσουν τη δουλειά που είχαν με το μισθό και τα δικαιώματα που είχαν.

Ο ανοδικός δρόμος για την καπιταλιστική κερδοφορία, θα έρθει να πατήσει πάνω στην κατεδάφιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.

Γιατί κατεδάφιση είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η μερική απασχόληση, η επιδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών για να προσλαμβάνουν ανέργους, η μαθητεία των νέων, δηλαδή η απλήρωτη εργασία.

Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι,οι φτωχοί αγρότες δεν έχουν κανένα λόγο να πανηγυρίζουν για την έξοδο στις αγορές που η κυβέρνηση προβάλλει ως το μεγαλύτερο επίτευγμά της. Και αυτά τα δανεικά, όπως και τα προηγούμενα, θα πάνε για τη στήριξη του κεφαλαίου, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του και όχι για την ανάκαμψη των λαϊκών αναγκών.

Γι'αυτά τα νέα δανεικά έχει μπει υποθήκη η ζωή και το μέλλον του λαού και των παιδιών του, το τσάκισμα των δικαιωμάτων του.

Η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια, όταν ισχυρίζεται ότι με την έξοδο στις αγορές,η χώρα φεύγει από την εποπτεία και την επιτήρηση. Γιατί η ΕΕ έχει συγκροτήσει μηχανισμούς επιτήρησης για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα αν έχουν ή δεν έχουν μνημόνια, αν έχουν ψηλό ή χαμηλό χρέος,αν δανείζονται με 2 ή με 6%.

Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ επίσης δεν λέει αλήθεια, όταν ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα είναι ο χρόνος και το ύψος του δανεισμού, κρύβοντας όλα τα υπόλοιπα. Κοροϊδεύει ξεδιάντροπα, όταν ισχυρίζεται ότι μια δική του κυβέρνηση θα εξασφαλίσει έξοδο στις αγορές με"κοινωνική δικαιοσύνη", λες και οι αγορές είναι φιλάνθρωπα ταμεία!

ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να διαχειριστούν τον ανοδικό για το κεφάλαιο δρόμο που είναι όμως κατρακύλα χωρίς τέλος για το λαό.

Γι'αυτό κονταροχτυπιούνται για το ποιος είναι πιο ικανός διαχειριστής, ποιος θα είναι ο εκλεκτός της ΕΕ, των μονοπωλίων,των ίδιων στρατηγικών δηλαδή επιλογών.

Φίλες και Φίλοι,

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσονται στους δύο πόλους του αστικού πολιτικού συστήματος που στην προσπάθειά του για σταθερές κυβερνήσεις στη θέση των παλιών αυτοδύναμων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κάνει ό,τι μπορεί, σπρώχνει για τη δημιουργία ενδιάμεσων, πρόθυμων,διαθέσιμων που μπορούν να βάλουν ένα χεράκι και να κολλήσουν πότε στα"αριστερά", πότε στα "δεξιά"σίγουρα όμως στα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα.

Το'χουμε πει το τελευταίο διάστημα αρκετές φορές, θα το επαναλάβουμε και σήμερα.Στην Ελλάδα με "ελιές" δίπλα σε"ποτάμια" κάποιοι μπορεί να επενδύουν στον αγροτουρισμό, αλλά στην πολιτική με "ελιές" και "ποτάμια" στήνουν πολλές μικρές παγίδες δίπλα στις μεγαλύτερες.

Τέτοιες παγίδες στήνει και ο ΣΥΡΙΖΑ που ΠΑΣΟΚοποιείται μέρα με τη μέρα, επιδιώκει να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο δικομματικό παιχνίδι, ούτε καν όμως του ΠΑΣΟΚ έστω της δεκαετίας του ’80 που είχε και κάποια ριζοσπαστικά συνθήματα και πήρε κάποια φιλολαϊκά μέτρα σε άλλες συνθήκες, άλλες εποχές που έχουν πλέον περάσει ανεπιστρεπτί. Αλλά του ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου που μπροστά στο στόχο της ΟΝΕ, του ευρώ, της συμμαχίας με τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους εταίρους, πέταγε όλες τις φιλολαϊκές μάσκες.

Κι ας αφήσει αυτά που ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχονται από τα σαλόνια όπου συγκεντρώνονται υπογραφές για νέα "κοκτέιλ", "νέους μπάρμαν" και "νέους σερβιτόρους"της παλιάς πολιτικής, ότι δήθεν δεν τους κανάκεψαν οι μεγιστάνες της διαπλοκής και του πλούτου, ότι δεν είναι σπορά της τύχης, ούτε υβρίδια του σάπιου συστήματος…

Αλήθεια,τα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν τα τελευταία χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ -υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές του- στελέχη της συνδικαλιστικής εργατικής αριστοκρατίας γραφειοκρατίας και λαμογιάς που συνωστίζονται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι με όνομα και διεύθυνση, σερβιτόροι ποιας πολιτικής είναι;

Μήπως αλήθεια, δεν είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρός του που συχνάζουν σε διαφορά σαλόνια, υπερατλαντικά αμερικάνικα και ευρωπαϊκά;

Και τέλος, ας μην γελιόμαστε. Υπάρχει μεγαλύτερο κανάκεμα από αυτό που κάνει ο ΣΕΒ, οι βιομήχανοι, στον ΣΥΡΙΖΑ;

Σήμερα,πρέπει διπλά και τριπλά να σκεφτούν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της ζωής,που ταλαντεύονται, που θεωρούν ότι κάτι πρέπει να γίνει τώρα κι ας είναι ότι να'ναι.

Τους λέμε με το χέρι στην καρδιά. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ που κοροϊδεύει το λαό για την ΕΕ, κάνει βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων σπέρνει αυταπάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ο προκάτοχός του ΣΥΝ- ψήφισε τη συνθήκη του Μάαστριχτ, στήριξε την ένταξη στην ΟΝΕ.

Δεν μπορεί να έχεις ψηφίσει το μεγαλύτερο Μνημόνιο των Μνημονίων, το Μάαστριχτ,και μετά να λες, δεν είδα, δεν κατάλαβα!

Αποτέλεσμα και της δικής του ψήφου, είναι όσα περνάμε σήμερα.

Δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη στη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά μπροστά στις καταστροφικές συνέπειες της χώρας και να γίνεσαι θιασώτης της ευρωπαϊκής δήθεν ολοκλήρωσης.

Δεν μπορεί να κάνεις πως δεν ξέρεις, ότι: Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, ο ΟΑΣΑ, πάνε πακέτο.Και να μην λες κουβέντα ότι αυτοί οι οργανισμοί είναι εργαλεία διαχείρισης για τους λίγους στην ΕΕ.

Τι εμπιστοσύνη μπορείς να έχεις σε ένα κόμμα που μέρα με τη μέρα το βλέπεις να μεταμορφώνεται σε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, αυτό που οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψαν;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν, η ριζοσπαστική αριστερά της ΕΔΑ των αγώνων που καταψήφισε τη σύνδεση με την ΕΕ "του λάκκου των λεόντων", όπως την αποκαλούσε.

Είναι ένα μεταβατικό κόμμα των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και γι' αυτό τα εχθρικά προς το λαό μεγαλοσυμφέροντα, έχουν επενδύσει πολλά στην πολιτική του.

Είναι κόμμα που πατάει σε δύο βάρκες: Από τη μια σηκώνει ακόμα και "κόκκινες παντιέρες", κατά περίσταση και ακροατήριο, ψαρεύοντας την ιστορική διαδρομή αγωνιστών, ακυρώνοντας τη βαθύτερη ουσία της διαδρομής τους και από την άλλη αγωνιά μαζί με τους βιομηχάνους για την "υγεία" των κερδών τους, αφού τους αποκαλεί ως και υγιείς επιχειρηματίες.

Αλλιώς μιλά στη Βουλή και στα προεκλογικά μπαλκόνια, με τρόπο που να δημιουργεί εντυπώσεις στο λαό, ότι έχει πολιτική δήθεν με ριζική διαφορά από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ,κι αλλιώς μιλά στα διεθνή φόρα και συναντήσεις, που δίνει εξετάσεις στα μονοπώλια και φαίνεται να παίρνει "καλό"βαθμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε δεσμεύεται καθαρά, στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, όπως λέει, ούτε καν για αναπλήρωση των απωλειών του λαού τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα δεσμεύεται ότι θα δώσει νέες κρατικές ενισχύσεις, κρατικό χρήμα, στους δήθεν"υγιείς επιχειρηματίες" που θα σέβονται τη νομοθεσία, δηλαδή όλη αυτή τη νομοθεσία που έχει ψηφιστεί ελέω μνημονίου προς όφελός τους!

Για ποιο πράγμα ακριβώς δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ,το είπε ο ίδιος ο πρόεδρός του, που ούτε το μνημόνιο θα καταργήσει, ούτε τον 13ο και 14ο μισθό θα επαναφέρει. Τις αδικίες θα διορθώσει όπως άλλωστε λέει προεκλογικά και ο πρωθυπουργός. Το ίδιο λέει πως θα κάνει.

Γιατί ακριβώς δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ το ομολογούν τα ίδια τα κεντρικά του στελέχη:

Όταν για παράδειγμα ο Σταθάκης λέει ότι η έκτακτη εισφορά είναι μία "τεχνική λεπτομέρεια", που "δεν είναι το βασικό πρόβλημα του φορολογικού συστήματος", και ότι "οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους" (!!!) …ή όταν λέει ότι "η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει άμεσα και αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων".

Όταν ο Δραγασάκης λέει ότι "η κρίση είναι δική μας". Όταν ο ίδιος επίσης απαντά ότι "το πρόγραμμα είναι υπό διαρκή εξέταση" και ότι "χρειάζεται μια στρατηγική προσαρμόσιμη"!!!...Καταλαβαίνει κι ο πιο καλόπιστος και αφελής ότι τα εκστομίζουν αυτά όντας στην αντιπολίτευση, φανταστείτε τι έχει να γίνει άμα κληθούν να κυβερνήσουν!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην απέναντι πλευρά από το λαό, στην πλευρά της αστικής τάξης, παρασύροντας με τη διγλωσσία του ριζοσπάστες αγωνιστές, ότι τάχα μια δυνατή "ευρωπαϊκή αριστερά" θα κάνει τις αγέλες των λύκων, περίπου αρνιά.

Δεν υπάρχει όμως απόφαση και οδηγία της ΕΕ που δεν οδήγησε στη συγκέντρωση του πλούτου, δηλαδή του κεφαλαίου, στην αρπαγή κατακτήσεων, στην καταστροφή αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών,βιοτεχνών, εμπόρων, αγροτών, χωρίς καμία άλλη προοπτική εργασίας.

Ο ευρωμονόδρομος, στον οποίο υποκλίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει και αποδοχή των δεσμεύσεων της ΕΕ, υποταγή στο στόχο της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.Καμιά αλλαγή προέδρου στην Κομισιόν δεν μπορεί να αλλάξει τον αντιδραστικό- αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, γιατί αυτή ιδρύθηκε και λειτουργεί για να θωρακίσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Οι διεθνείς σύμμαχοι και τα στηρίγματα που επικαλείται, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Μεσογειακού Νότου, είναι εχθροί του λαού μας.

Καλλιεργεί μεθοδικά την υποστολή των αγώνων της εργατικής τάξης, προτείνει "εργασιακή ειρήνη". Στην πράξη γίνεται νεκροθάφτης των τελευταίων κατακτήσεων που έχουν απομείνει.

Οι αγωνιστές, οι ριζοσπάστες, όσοι νοιώθουν ότι παρασύρθηκαν, όσοι τον εμπιστεύτηκαν πριν 2 χρόνια, τώρα, όσο είναι ακόμα νωρίς, μπορούν να προβληματιστούν, να δουν χωρίς συναισθηματισμούς και ψεύτικες ελπίδες, την αλήθεια, να συμπορευτούν σε αυτήν τη μάχη με το ΚΚΕ,δίνοντάς τους μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που είχε ακόμα και τα προηγούμενα χρόνια.

Φίλες και Φίλοι,

Απλώνουμε το χέρι σε όσους μας έχουν γνωρίσει χρόνια τώρα, σταθερούς στο μετερίζι του λαού μας, στην αγάπη μας για την πατρίδα,για το λαό μας, στην αλληλεγγύη για τον άνθρωπο που καταπιέζεται, που υποφέρει,πρωτομάχοι στους αγώνες και στην καθημερινή πάλη για επιβίωση, με αγάπη και φιλία για όλους τους λαούς του κόσμου, γνήσιοι διεθνιστές.

Σήμερα,άμεσα η προοπτική με ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην αναγέννηση μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα παλέψει για να αδρανοποιηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα συμβάλλει στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί αυτό που λείπει σήμερα: Μια πραγματική ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ.

Μόνο έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος για την εξουσία του λαού. Το ΚΚΕ θα δώσει το παρόν του, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος.

Όσο πιο αδύνατο είναι το ΚΚΕ τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα για το λαό. Αδυνάτισε πρόπερσι εκλογικά το ΚΚΕ και ήδη ο λαός μας, η νεολαία το έχει πληρώσει ακριβά αυτό.

Χειροτέρεψε η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, αδυνάτισε το κίνημα, οι αγώνες. Δυνάμωσε ο ΣΥΡΙΖΑ,αλλά αδυνάτισε ο ίδιος ο λαός, το κίνημα.

Σήμερα μπορούμε όλοι να αξιοποιήσουμε την μεγάλη πείρα μας. Γι' αυτό χρειάζεται Ισχυρό ΚΚΕ: Για να δυναμώσει αυτή η προοπτική, η ελπίδα.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού στην Ευρωβουλή, στη βουλή, στους δήμους και στις περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων.

Στις μέρες και στις ώρες που απομένουν δίνουμε τη μάχη των εκλογών ενιαία, γιατί ενιαία είναι η πολιτική που ισοπεδώνει το λαό για τα κέρδη των μονοπωλίων και στο δήμο και στην περιφέρεια και στην ευρωβουλή.

Και με αυτό το ενιαίο κριτήριο ψηφίζουμε.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, και στις δύο Κυριακές.

Δυναμώνουμε την ελπίδα, δίνουμε δύναμη στο ΚΚΕ, για να γίνει ισχυρός, δυνατός ο λαός και το κίνημα της ανατροπής.

Προχωράμε μπροστά, δυναμικά!

Έχουμε στα ψηφοδέλτιά μας, αγωνιστές και αγωνίστριες που θα δώσουν μάχες, έχουν πείρα, έχουν γνώσεις, ανιδιοτέλεια,παληκαριά.

Σε όλους τους Δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Στην Αττική με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θανάση Παφίλη.

Στο Δήμο Αθήνας με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Σοφιανό.

Στο Δήμο Πειραιά με υποψήφια Δήμαρχο την Ελπίδα Παντελάκη.

Και δεκάδες άλλους υποψήφιους δημάρχους σε όλη την Αττική, σε όλη την Ελλάδα».
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: