Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Θ.Παφίλης: "Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση για να είμαστε όλοι δυνατοί την άλλη μέρα"


Η ομιλία του Θανάση Παφίλη υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα
«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχοί αγρότες,
Νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων που ζείτε στην Αττική,
Μη διστάζετε άλλο. Δεν αξίζει στο λαό μας αυτή η μίζερη και άθλια ζωή που τον καταδικάζει ένα σάπιο και ξεπερασμένο σύστημα. Δεν αξίζει στη χώρα μας, στην Αττική με τις μεγάλες δυνατότητες τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τις ομορφιές της, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να ζουν στη φτώχεια και την αβεβαιότητα. Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο, όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, όλες αυτές οι δυνατότητες να γίνονται ευλογία για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο για να θησαυρίσει.

Δεν μπορεί να ανεχθούμε άλλο αυτά να γίνονται κατάρα για τους εργαζομένους και το λαό που καταδικάζεται να γίνει σκλάβος του 21ου αιώνα. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ. Δεν μας ταιριάζει η υποταγή στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού και της ΕΕ.
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΑΛΛΟ!
ΤΩΡΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!
ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!
Έτσι θα τους τιμωρήσετε!
Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" για να είμαστε όλοι δυνατοί την άλλη μέρα.
Να σταματήσουμε να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και να παζαρεύουμε πόσα λιγότερα θα χάσουμε.
Δώστε μας δύναμη να ενωθεί ο λαός, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι γυναίκες και η νεολαία σε μια Λαϊκή Συμμαχία να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Να αποσπάσουμε βελτιώσεις, να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές.
Τι περιμένεις από τους άλλους;
Τι περιμένεις από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τους υποψηφίους τους στην περιφέρεια;
Τους γνωρίζεις.
Όλοι τους με τις κυβερνήσεις και την ΕΕ ήταν όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι συνυπεύθυνοι για την αντιλαϊκή πολιτική.
Την εφάρμοσαν κατά γράμμα στις περιφέρειες και τους Δήμους.
Τι περιμένεις από τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων που όλοι τους συνεργάστηκαν, συναίνεσαν, εφάρμοσαν την ίδια πολιτική στην Τοπική Διοίκηση, στήριξαν και στηρίζουν την ΕΕ και την άγρια πολιτική τους;
Τι περιμένεις από όλους αυτούς τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων που σου έταξαν τον Ευρωπαϊκό Παράδεισο και τώρα σε στέλνουν στην Κόλαση;
Τι περιμένεις σήμερα από τους υποψήφιους περιφερειάρχες Σγουρό, Κουμουτσάκο, Δούρου και άλλους -που όχι μόνο λιβάνιζαν την ΕΕ και το σύστημα- αλλά σήμερα, σήμερα που αποκαλύπτεται το αποκρουστικό πρόσωπό της, σήμερα που βιώνουν οι λαοί την απανθρωπιά του καπιταλισμού;
ΣΗΜΕΡΑ αντί να απολογηθούν στο λαό, ξαναπουλούν το ίδιο παραμύθι, πως η ΕΕ θα γίνει καλύτερη, πως θα γίνει πιο ανθρώπινο το σύστημα.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ! Λένε πάλι ψέματα.
ΘΥΜΗΣΟΥ! Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια. Να το εμπιστευθείς. Την αλήθεια λέει και τώρα!
Η ζωή σου το αποδεικνύει.
Σκέψου πως υπάρχει και άλλος δρόμος.
Για τα λαϊκά συμφέροντα, με το λαό στην εξουσία, με την οικονομία στα χέρια του χωρίς τις αλυσίδες της ΕΕ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ!
Σε όλες τις περιφέρειες και στην Αττική βέβαια, σε όλους τους Δήμους, η ίδια αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόστηκε, ανεξάρτητα αν οι Περιφερειάρχες ή οι Δήμαρχοι ανήκαν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ, ή εμφανίζονταν σαν ανεξάρτητοι. Δεν είναι ίδιοι, άλλα την ίδια πολιτική είχαν, γιατί όλοι τους συμφωνούν με τη στρατηγική της ΕΕ και της κυρίαρχης πολιτικής. Όλοι συμφώνησαν με τη γραμμή της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ΠΛΗΝ ΚΚΕ.
Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε στην περιφέρεια από τη Διοίκηση Σγουρού, με τη στήριξη της ΝΔ, την ανοχή ή συναίνεση με αστερίσκους των άλλων παρατάξεων.
Ιδιωτικοποίηση, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, σπάσιμο ωραρίου και κυρίως χρηματοδότηση δράσεων του μεγάλου κεφαλαίου (γήπεδα, κέντρα επιχειρηματικότητας, διαχείριση απορριμμάτων).
Έγκριση και συναίνεση στην παράδοση του παραλιακού μετώπου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Φιλέτο για τους ομίλους, ψίχουλα για το λαό. Στο πογκρόμ που εξαπολύθηκε από τις κυβερνήσεις στην υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, στο βιοτικό επίπεδο, στους λαϊκούς αγώνες Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ.
Οι δεκάδες προτάσεις ανακούφισης που κατέθεσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" για ενίσχυση ανέργων, θέρμανση σχολείων, αντισεισμική προστασία, κατάργηση διοδίων και άλλα απερρίφθησαν ως "μη ρεαλιστικές" από τις περισσότερες παρατάξεις. Είναι "ρεαλιστικό" βέβαια, να μην πληρώνουν φόρους στο πετρέλαιο οι εφοπλιστές, αλλά δεν είναι για να ζεσταίνονται οι μαθητές και ο λαός μας.
Σήμερα μπροστά στις εκλογές ζούμε την οξύτητα και την αντιπαράθεση σε Αττική έκδοση. Για να κρύψουν τη γενική συμφωνία τους στη γενική πολιτική που διαμορφώνεται και στην Περιφέρεια από την ΕΕ και την Κυβέρνηση, αποπροσανατολίζουν με βαρύγδουπες εκφράσεις.
Αυτά συνοδεύονται με σκανδαλολογία.
Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και σκεφτείτε.
Στην Αττική συγκρούονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην πλάτη του λαού, για τα μεγάλα φιλέτα που υπάρχουν. Αυτά τα συμφέροντα δεν έχουν ένα συνδυασμό. Κατεβαίνουν σε πολλά ψηφοδέλτια και γίνονται μεγάλες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για το ποιος θα κερδίσει περισσότερα.
Τι υπόσχονται οι άλλοι υποψήφιοι;
Σγουρός και Κουμουτσάκος συγκρούονται για το ποιος πιο γρήγορα θα εφαρμόσει αυτή την πολιτική που ζούμε σήμερα. Ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Τι περιμένετε από αυτούς; Όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την πολιτική που μας έφερε ως εδώ. Για αυτό και συγκυβερνούν. Γι’ αυτό και κομμάτι παραγόντων της ΝΔ είναι στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Σγουρού.
Τι λέει η κυρία Δούρου στο λαό της Αττικής; Αλλάζουμε την Αττική. Νέα αρχή. Ποιον άραγε κοροϊδεύει;
  • Δηλαδή, θα βρουν δουλειά οι άνεργοι;
  • Θα ανοίξουν τα μαγαζιά;
  • Θα έχουμε δωρεάν παιδεία και πρόνοια;
  • Θα γίνουν έργα για το λαό;
  • Θα σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και θα επιστραφούν ό, τι έχει πουληθεί στους ιδιώτες;
  • Θα ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις γαλέρας;
  • Θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις;
Πώς θα γίνουν όλα αυτά με το ασφυκτικό, αντιλαϊκό πλαίσιο της Κυβέρνησης και της ΕΕ;
Τι θα είναι η Αττική; Νησίδα ευημερίας σε μια χώρα δυστυχίας;
Είναι πολλοί οι υποψήφιοι στην περιφέρεια.
Δυο όμως στρατηγικές και πολιτικές συγκρούονται.
Αυτή που ζούμε σήμερα, της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης με μπλε, πράσινη ή πολύχρωμη εκδοχή και η πρόταση του ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης".
Λέμε ευθέως στο λαό ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, η επίλυση όλων των προβλημάτων σε όφελος του λαού, τα εκρηκτικά προβλήματα της Αττικής απαιτούν τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής και του συστήματος, και ένα δρόμο ανάπτυξης που θα κινείται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι της εξουσίας του κεφαλαίου.
Ταυτόχρονα όμως διατυπώνουμε ένα ριζοσπαστικό πλαίσιο διεκδικήσεων που θα εμποδίζει τα χειρότερα, θα μπορεί να αποσπάσει κάποιες βελτιώσεις.
  • Πλήρης κρατική χρηματοδότηση  που να καλύπτει το σύνολο  των αναγκών (Περιφερειών και  Δήμων).
  • Όχι στη συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, αλλά διεύρυνσή τους.
  • Όχι στις απολύσεις. Μόνιμη  σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού  για τις διευρυμένες ανάγκες που προκύπτουν.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • ΠΔΕ και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για  σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές  εγκαταστάσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνομιακών, αθλητικών  και πολιτιστικών αναγκών.
  • Επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας.
Μπροστά λοιπόν στις εκλογές για την Περιφέρεια και τους Δήμους, ποιο είναι το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων της Αττικής;
Να έχει στην Περιφέρεια και τους Δήμους τους εκπροσώπους των κομμάτων που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, την πολιτική που ζούμε σήμερα;
Ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" και ΚΚΕ που θα την αντιπαλεύει, θα στέκεται στο πλάι του λαού, θα αξιοποιεί όσες δυνατότητες υπάρχουν για να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα, να αποσπάσει βελτιώσεις και μαζί με το λαϊκό κίνημα θα παλεύει για την ανατροπή της;
Δεν χρειάζεται σήμερα ο λαός παλιούς ή νέους υπαλλήλους της ΕΕ στην Περιφέρεια και τους Δήμους.
Χρειάζεται έναν ισχυρό πόλο Εργατικής – Λαϊκής αντιπολίτευσης στην τοπική Διοίκηση που μαζί με το λαό θα χτίζουν μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα αντιστέκεται, θα κατακτά και θα ανοίγει το δρόμο των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών.
Οι γειτονιές της Αθήνας, οι πόλεις της Αττικής, θυμούνται τους Δημάρχους του ΚΚΕ. Στην Καισαριανή, στο Περιστέρι, την Αγ. Βαρβάρα, την Πετρούπολη, το Βύρωνα, την Κοκκινιά, το Πέραμα, τον Κορυδαλλό, τον Ασπρόπυργο και αλλού.
Οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ δήμαρχοι μαζί με το λαό ήταν εκείνοι που έδωσαν μάχες νικηφόρες για τα λαϊκά προβλήματα.
Μπορούμε και σήμερα.
Δώστε μας τη δύναμη μαζί να τους σταματήσουμε, να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Η νίκη της Πανσπουδαστικής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με που αναδείχτηκε δεύτερη με 20%, να ολοκληρωθεί αυτή και την άλλη Κυριακή.
Με το γαρύφαλλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην κάλπη να ανθίσει η αισιοδοξία στο λαό.
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να ξαναδώσουμε την ελπίδα.
Ελάτε μαζί μας.
Αυτόν το βάρβαρο κόσμο που ζείτε υποστηρίζουν οι άλλοι.
Εμείς θέλουμε να τον αλλάξουμε και ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!».
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: