Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Βράζει η Βραζιλία από διαδηλώσεις ενάντια στη διεξαγωγή Μουντιάλ και Ολυμπιακών Αγώνων !

 To antapocrisis.gr δημοσιεύει την έκκληση της καμπάνιας #NaoVaiTerCopa ενάντια στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία


Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε όλη τη Βραζιλία λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ στη χώρα. Στην καμπάνια «Επιχείρηση: Σταματήστε το Παγκόσμιο Κύπελλο – Μουντιάλ» συμμετέχει πλήθος ανθρώπων. 170.000 άνθρωποι είναι υπό έξωση από τα σπίτια τους λόγω της κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ήδη αρκετοί πολίτες έχουν εκδιωχθεί προκειμένου να γίνει εφικτή η δημιουργία ενός παρκινγκ. Οι δράσεις αυτές έρχονται λίγο καιρό μετά τις διαδηλώσεις που είχαν τα χαρακτηριστικά εξέγερσης στη Βραζιλία το 2013. Η Βραζιλία πλέον, επενδύει πολύ λιγότερα χρήματα στις δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία. Πρόκειται να ξοδέψει 25 δις δολάρια για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και των Ολυμπιακών Αγώνων και παρά τις υποσχέσεις για βελτίωση των δημοσίων υποδομών, οι λόγοι για τους οποίους οι Βραζιλιάνοι βγαίνουν στους δρόμους είναι κάτι παραπάνω από προφανείς: Καθώς η κυβέρνηση εκδιώκει ολοένα και περισσότερους πολίτες από τα σπίτια τους στο βωμό των συμφερόντων των ιδιωτικών εταιριών, σταδιακά μεγαλώνει εντός και εκτός Βραζιλίας η αντίθεση στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η FIFA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, διοργανώτρια αρχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου) αναμένεται να κερδίσει γύρω στα 10 δις δολάρια από τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η πρόσφατη εξέγερση στη Βραζιλία δεν είναι μια απλή πράξη βίας. Είναι το αποτέλεσμα του τι συμβαίνει όταν μια κοινωνία ωθείται να δεχτεί άδικους και παράλογους νόμους που έχουν φτιαχτεί για να επωφεληθούν οι ίδιοι οι νομοθέτες. Το κοινωνικό χάσμα διογκώνεται και οι συνθήκες στην κοινωνία είναι φρικτές. Πρόκειται να ξοδευτούν γύρω στα 2 δις δολάρια για να κατασκευαστεί το πιο ακριβό στάδιο ώστε να φιλοξενήσει ένα γεγονός του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι άνθρωποι λιμοκτονούν στις φτωχογειτονιές και πεθαίνουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων την ώρα που εκδιώκονται πολλοί από αυτούς από τα σπίτια τους για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ.

Η Βραζιλία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016. Συλλογικότητες από τη Βραζιλία αλλά και η καμπάνια #NaoVaiTerCopa ζητούν την όσο μεγαλύτερη δημοσιοποίηση του τι γίνεται στη Βραζιλία τις ημέρες αυτές.
  
Πηγή : antapocrisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: