Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Δημοψηφίσματα και διλήμματα...Από την στήλη "Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ" του Ριζοσπάστη.

 Παλιότερες εποχές, που φραστικά σχήματα άλλαζαν πολιτική προέλευση ανάλογα με το ποιο από τα δύο κόμματα του δικομματισμού διεκδικούσε την αστική διακυβέρνηση ή ήταν κυβέρνηση, θυμίζουν τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την αντιπαράθεση συγκυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης. 



Χτες, η «Αυγή» έγραψε: «Χαρακτήρα δημοψηφίσματος προσδίδει σε ευρωεκλογές - περιφερειακές ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές και τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό σημείο».
«Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές - Νομιμοποίηση ή μη της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση θα είναι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο το αποτέλεσμα της διπλής εκλογικής μάχης του Μαΐου και κυρίως οι ευρωεκλογές», έγραφαν πριν από μερικές μέρες άλλες εφημερίδες.
Χαρακτήρας «δημοψηφίσματος», όμως, για τι και για ποιον; Για το με ποιον τρόπο οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες θα στριμωχτούν έτσι κι αλλιώς ακόμα περισσότερο; Για το ποια τμήματα του κεφαλαίου θα ενισχυθούν στη φάση της ανάκαμψης; Για το ποιοι κλάδοι θα χρηματοδοτηθούν; Για το ποιος θα εγγυηθεί τον ευρωμονόδρομο και τα μνημόνια διαρκείας; Για το ποιος θα διαχειριστεί τη φτώχεια και την εξαθλίωση; Για το ποιος θα ξεγελάσει τους εργαζόμενους ότι η δική του πρόταση θα φέρει τη λαϊκή ευημερία;
Με άλλα κριτήρια θα πρέπει η εργαζόμενοι να πάνε στις κάλπες το Μάη, αφού αυτά τα «δημοψηφίσματα» δεν τους αφορούν...
Με κριτήριο να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που με ψέματα, τρομοκρατία και σπέρνοντας αυταπάτες όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα και τώρα, προσπαθούν να πείσουν ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της Ευρώπης μέσα στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ.
Με κριτήριο τη συγκρότηση ισχυρής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης, την αναγκαία ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, τη Λαϊκή Συμμαχία για πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην ΕΕ και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Με κριτήριο να δυναμώσει ο αγώνας για μια Ελλάδα της λαϊκής ευημερίας, της αξιοποίησης όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας με όλους τους λαούς, σε αντίθεση με τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της αδικίας.
Με κριτήριο να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ. Για να κατακτήσει ο λαός τη δική του εξουσία, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελός του.
Με αυτά τα κριτήρια θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν τις εκλογές του Μάη, απορρίπτοντας ψευτοδιλήμματα και ψευτοδημοψηφίσματα, συμβάλλοντας σε μια στροφή στο συσχετισμό προς όφελος του λαού, με ενίσχυση του ΚΚΕ.


Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: