Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΟΧΙ στην έκδοση των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Με πογκρόμ διώξεων, συλλήψεων και εκδόσεων, συνεχίζει να αντιμετωπίζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας. Εντείνει με αυτόν τον τρόπο την τρομοκρατική επιχείρηση που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες απέναντι τους.
Σήμερα τέσσερις λαϊκοί αγωνιστές διώκονται για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση. Κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού με την απειλή έκδοσης στην Τουρκία, στη Γερμανία και στη Γαλλία. Ο Αχμέτ Ντουζκούν Γιουκσέλ, ο Ερντογάν Τσακίρ, ο Χασάν Μπιπέρ, ο Μεχμέτ Γιαϊλά έχουν ξεκινήσει, από της 24 Σεπτέμβρη, απεργία πείνας με αίτημα τη μη έκδοση τους. Ήδη όμως εγκρίθηκε η έκδοση στη Γερμανία του Αχμέτ Ντουζκούν Γιουκσέλ, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να εκδοθεί και στην Τουρκία καθώς εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψής του, το οποίο πρόκειται να εκδικαστεί στην Ελλάδα. Η έκδοση των αγωνιστών σε Γερμανία και Γαλλία σημαίνει πολύχρονη φυλάκιση σε καθεστώς απομόνωσης, ενώ η έκδοση τους στη Τουρκία σημαίνει τον συνεχή βασανισμό και την εξόντωση τους.
Οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης που διοργανώθηκαν από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» στην πλατεία Συντάγματος, αντιμετωπίστηκαν (στις 17/10 και 21/10) με βία και προσαγωγές από τις δυνάμεις καταστολής.
Η επιχείρηση αυτή ξεκινά συντεταγμένα από τον περασμένο Γενάρη με τη σύλληψη και απειλή έκδοσης στην Τουρκία, του αγωνιστή Χουσεΐν Τουτ. Συνεχίστηκε με τις συλλήψεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Με την απαγωγή και την εξευτελιστική συμπεριφορά που υπέστη απ’ τις αρχές, η αγωνίστρια Γκιονούλ Γιλμάζ (Εμινέ). Με εφόδους στα σπίτια και στους χώρους εργασίας τους. Το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχτηκε κατάφερε να ακυρώσει την έκδοση των παραπάνω αγωνιστών. Ωστόσο, στις 30 Μάη η επιχείρηση αυτή κλιμακώθηκε με την μαφιόζικου τύπου απαγωγή, το βασανισμό κι τη ταχύρρυθμη έκδοση στην Τουρκία, του αγωνιστή Μπουλούτ Γιαϊλά.
Είναι φανερό ότι αυτή η τρομοκρατική επιχείρηση διεξάγεται με τη συνδρομή των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών (Ιντερπόλ, μυστικές υπηρεσίες) αλλά και τη συνεργασία των κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Τουρκία. Είναι επίσης φανερό ότι οι εξαρτημένες από τον ιμπεριαλισμό αστικές τάξεις σε Ελλάδα και Τουρκία, παρά τις μεταξύ τους αντιθέσεις, συνεργάζονται όταν πρόκειται να χτυπήσουν το λαϊκό-εργατικό κίνημα, τις οργανώσεις του, τους λαϊκούς αγωνιστές. Η εξόντωση των συγκεκριμένων αγωνιστών θα αξιοποιηθεί από την τούρκικη κυβέρνηση ως παραδειγματισμός για να κάμψει την αγωνιστική και επαναστατική φλόγα που άναψε η πρόσφατη κοινωνική εξέγερση. Ενώ αξιοποιείται από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης για να τροφοδοτήσει την αντιδραστική θεωρία «των δυο άκρων», βαπτίζοντας την αντίσταση «τρομοκρατία» και τους λαϊκούς αγωνιστές «τρομοκράτες». Αξιοποιείται και εντάσσεται στο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής διαμορφώνοντας νέα αντιδραστικά στοιχεία που θα συναντήσουν μπροστά τους ο λαός και η εργατική τάξη στην ανάπτυξη της πάλης τους.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να καταδικάσουν αποφασιστικά τις διώξεις των πολιτικών προσφύγων, να αποτρέψουν -με τη συμμετοχή τους στον αγώνα- την έκδοση τους είτε στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις της ΕΕ, είτε την παράδοση τους στο τουρκικό κράτος.

• Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Όχι στην έκδοση των πολιτικών προσφύγων
• Να αφεθούν ελεύθεροι οι απεργοί πείνας. Να τους δοθεί πολιτικό Άσυλο
• Να σταματήσει το τρομοκρατικό πογκρόμ των διώξεων, συλλήψεων, εκδόσεων
• Κοινός αγώνας των λαών Ελλάδας και Τουρκίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εξάρτηση, ενάντια στο φασισμό, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση
• Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: