Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων για τις συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ


Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και την εισβολή τους στην ΑΣΟΕΕ. Οι δυνάμεις της αστυνομίας καταπάτησαν για άλλη μια φορά το άσυλο, έφτασαν μέχρι την κεντρική είσοδο της σχολής, τρομοκράτησαν φοιτητές και προχώρησαν σε αναίτιες συλλήψεις μεταναστών μικροπωλητών, όπου τους φορτώθηκαν μια σειρά από αβάσιμες κατηγορίες.

Η καταπάτηση του ασύλου και η εισβολή των δυνάμεων καταστολής σε σχολές του κέντρου, αλλά κυρίως στην ΑΣΟΕΕ, με πρόφαση την “πάταξη του παραεμπορίου”, έχει γίνει πλέον καθημερινότητα. Πραγματοποιείται κάτω από την ανοχή της πρυτανείας και είναι άλλη μια έκφραση πολιτικής τρομοκράτησης του λαού . Στόχος είναι το χτύπημα του πιο εξαθλιωμένου κομματιού της κοινωνίας, των μεταναστών,που δρομολογείται ήδη από μια σειρά από ενέργειες της κυβέρνησης(βλέπε στρατόπεδα συγκέντρωσης), αλλά και το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας, ώστε να κάνουν το φοιτητικό κίνημα να λουφάξει. Αυτή η επίθεση συνάδει πλήρως με την προσπάθεια του κράτους και των μηχανισμών του να χτυπήσει τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους μετανάστες, που δέχονται τη χειρότερη εκμετάλλευση και αρχίζουν να χτίζουν από την πλευρά τους εστίες αντίστασης απέναντι σε αυτή την βάρβαρη πολιτική.
Το άσυλο, το οποίο έχουμε κατοχυρώσει με αγώνες, δεν το χαρίζουμε. Ανήκει σε όλο το λαό και το υπερασπιζόμαστε. Υψώνουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι στους μετανάστες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της τρομοκρατίας και της φασιστικοποίησης, που τσακίζει τις ζωές όλων μας.
Καταγγέλλουμε την εκδικητική κράτηση των μεταναστών (μετά και τις συνεχόμενες αναβολές της δίκης), παρότι το δικαστήριο αποφάσισε την ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ. Οι κινήσεις της αστυνομίας συνοδεύουν τις επιθέσεις, σε καθημερινό επίπεδο πλέον, με την σχολή να περικυκλώνεται από τις δυνάμεις καταστολής, ενώ πετιούνται δακρυγόνα μέσα στο χώρο του προαυλίου πνίγοντας τους φοιτητές για πολλές ώρες μετά την ρίψη.

-Άμεση απελευθέρωση των μεταναστών συλληφθέντων και απόσυρση όλων των κατηγοριών τους
-Κάτω η κρατική τρομοκρατία
-Κάτω τα χέρια από το άσυλο


Δεν υπάρχουν σχόλια: