Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταγγέλλει τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας για τους πιλότους και το προσωπικό καμπίνας των αεροσκαφών.

Την απόφαση των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου στο Ευρωκοινοβούλιο να αυξήσει τις ώρες εργασίας του προσωπικού καμπίνας και των πιλότων των αεροσκαφών καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας στην παρέμβασή της, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα εξής:

«Η "μεγάλη συμμαχία" των εκπροσώπων του κεφαλαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Λαϊκό Κόμμα - Σοσιαλδημοκράτες - Φιλελεύθεροι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν σήμερα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αύξηση των ωρών εργασίας του προσωπικού καμπίνας και των πιλότων των αεροσκαφών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το πρόσχημα δήθεν αναγκαίων τεχνικών διευθετήσεων, παρουσίασε έναν τεχνικό κανονισμό "για τον καθορισμό τεχνικών απαιτήσεων και διοικητικών διαδικασιών όσον αφορά τις πτητικές λειτουργίες" (D028112/02 – 2013/2758(RPS), με τον οποίο αυξάνει τις ώρες εργασίας πιλότων και προσωπικού σε 11-12,5 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυξάνει τις ώρες ετοιμότητας σε 8, οι οποίες σε συνδυασμό με τις ώρες εργασίας εν πτήσει, που ανέρχονται σε 14, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε 22 ώρες εργασία! Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέδειξε για ακόμη μία φορά το ρόλο του ως ο πιο συνεπής υποστηρικτής των μονοπωλίων. Έσπευσε να επικυρώσει και να νομιμοποιήσει την εξοντωτική αύξηση των ωρών εργασίας, με δραματικές συνέπειες για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων και τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών, για να διασφαλίσει τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών. Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ΕΕ και τα όργανά της είναι εχθροί των λαϊκών συμφερόντων. Το ΚΚΕ καταψήφισε τον κανονισμό της Επιτροπής για την αύξηση των ωρών εργασίας των πιλότων και του προσωπικού καμπίνας των αεροσκαφών και στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους για την ανατροπή και την ακύρωση στην πράξη αυτού του αντεργατικού - αντιλαϊκού εκτρώματος».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: