Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τέλος εποχής για Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η απήχηση των 2 κομμάτων έχει φτάσει στο ναδίρ.Αν γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο τι ποσοστά θα πάρουν τα κόμματα ; Δείτε επίσης τα ως τώρα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης του K.K.4ever.Γράφει ο Red Star.

"Μαγειρεύουν" τις επόμενες δημοσκοπήσεις για να μη φανεί η τεράστια πτώση της Νέας Δημοκρατίας


Όπως είναι γνωστό το μπλογκ μας εδώ και μέρες έχει στην πρώτη του σελίδα μια διαδικτυακή έρευνα πρόθεση ψήφου των επισκεπτών του.Ως τώρα και σε σύνολο 707 ψήφων τα αποτελέσματα έχουν ως εξής : 

Κ.Κ.Ε  68,2 %  -  ΣΥ.ΡΙΖ.Α  9,9 % - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  8,8 % -  Κίνημα δεν πληρώνω 3,8 % -
ΚΚΕ (μ-λ) /ΜΛ ΚΚΕ Εκλογική Συνεργασία  2,7 % - Χρυσή Αυγή 1,9 % - Ανεξ.Έλληνες 0,7 % - Ν.Δ. 0,7 % - Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 0,6 % - ΠΑ.ΣΟ.Κ  0,4 % - δημιουργία Ξανά 0,3  % - ΔΗ.ΑΡΙ. 0,1 % - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα 0,1 % - Άλλα κόμματα 1,7 %

Αυτά σχετικά με τους αναγνώστες μας, περαστικούς ή πιο μόνιμους που σαφέστατα δίνουν ένα τεράστιο ποσοστό στο Κ.Κ.Ε που φτάνει το 68,2 % ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πλησιάζει το 10 % και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α το 9 %.


Πάμε όμως στην πραγματικότητα των τελευταίων μυστικών δημοσκοπήσεων που λόγω των μπάνιων του λαού και τη χαλαρότητα του Αυγούστου ίσως δεν είναι απόλυτα αξιόπιστες αλλά δίνουν όμως μια ξεκάθαρη εικόνα ανατροπής που θα φανεί τον Σεπτέμβριο παρά τα όποια μαγειρέματα των διαπλεκόμενων. 

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πλέον αποτελεί το αποκούμπι των αντιμνημονιακών ψηφοφόρων από τα άκρα της αριστεράς ως και τη δεξιά.Αποκτά ένα ρεύμα ψήφων διαμαρτυρίας που του δίνει ένα σαφέστατο προβάδισμα από τη Ν.Δ. και πιθανότατα ένα ποσοστό πάνω από 30 %. Αν το Φθινόπωρο γίνουν εκλογές (με τα σημερινά δεδομένα) ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα ξεπερνούσε το 30 % και θα κυμαινόταν ανάμεσα στο 30 - 33 %.Και όλα αυτά ύστερα από μια ανύπαρκτη ουσιαστικά αντιπολίτευση.

Η Ν.Δ. αντιθέτως έχει πληγεί από την μίζερη  καθημερινότητα (και κυρίως το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας), όπως έχει πληγεί και η εικόνα του Αντώνη Σαμαρά.Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά όποια επικοινωνιακά κόλπα και αν επιχειρήσει η Ν.Δ. είναι απίθανο να ξεπεράσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α όπως έκανε τον Ιούνιο του 2012.Η διαφορά των 2 κομμάτων είναι περίπου 6 ποσοστιαίες μονάδες ( το 9 % που έχει διαδοθεί στο διαδίκτυο είναι σαν μέση τιμή διαφοράς υπερβολικό και δεν ισχύει ) με τη Ν.Δ. να κυμαίνεται μεταξύ 24 -27 %. Εκτιμώ ότι είναι μια μη αναστρέψιμη κατάσταση σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο / τέλους χρόνου.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ που συγκυβερνά δείχνει να έχει απομείνει με λιγοστούς πιστούς οπαδούς και όχι μόνο θα χάσει την τρίτη θέση από την Χρυσή Αυγή αλλά θα βρεθεί πίσω από το Κ.Κ.Ε και ίσως και από το κόμμα του Καμμένου. Το ποσοστό του κυμαίνεται μεταξύ 5 - 7 %.

Η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει ακόμα και με την αρνητική προβολή της από τα περισσότερα ΜΜΕ.Πλέον αποτελεί έναν ισχυρό πόλο για τους δεξιούς εθνικόφρονες ,χουντοβασιλικούς ψηφοφόρους της Ν.Δ αλλά και ρατσιστές , νέους ηλικιών 18-25 και άλλους ψηφοφόρους που παλιότερα ψήφιζαν ΠΑ.ΣΟ.Κ ,ΛΑ.Ο.Σ ή απείχαν από την εκλογική διαδικασία.Το ποσοστό της όχι μόνο είναι διψήφιο αλλά δεν θα μου έκανε πλέον έκπληξη αν ξεπερνούσε ακόμα και το 15 %. Κυμαίνεται μεταξύ  13 - 16 %.

Το Κ.Κ.Ε δεν έχει καταφέρει εξαιτίας του 902 και της όλης λασπολογίας να ξεκολλήσει από τα συνηθισμένα ποσοστά που είχε πριν τον Αύγουστο. Σε συνδυασμό με την δυναμική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που συγκρατεί μεγάλο μέρος ψηφοφόρων του ΚΚΕ που τον Ιούνιο του 2012 "χάρισαν" την ψήφο τους μπροστά στη προοπτική ήττα της Ν.Δ. τα δεδομένα δεν είναι τόσο ευχάριστα.Ο λαός δεν είναι τόσο ώριμος ώστε να διδαχθεί από το παρελθόν (βλέπετε 1981) ή να κατανοήσει την πώληση του 902. Με τα σημερινά δεδομένα το Κ.Κ.Ε έχει ένα μέσο ποσοστό κοντά στο 7 % και κυμαίνεται από 6 - 8  %.

Οι Ανεξάρτητοι 'Ελληνες έχουν χαμηλή συσπείρωση, αλλά θα παραδεχτώ πως αποτελούν σκληρό καρύδι και αντέχουν στις πιέσεις που δέχονται από αριστερά και δεξιά.Το ποσοστό τους φαίνεται να κυμαίνεται από 5 - 7 %

Τέλος η Δημοκρατική Αριστερά και ο Φώτης Κουβέλης θα δώσουν μάχη για να μπουν στο νέο κοινοβούλιο ( 2- 4 %)

Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το 2 % ,αλλά οι υπόλοιποι σχηματισμοί που θα βρεθούν εκτός βουλής συγκεντρώνουν όλοι μαζί  ένα ποσοστό που ξεπερνά το 6 %

Θα δούμε αν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που θα έρθουν το Σεπτέμβρη αποτυπώσουν το κλίμα του Αυγούστου και κατά πόσο θα επιχειρήσουν οι διαπλεκόμενοι (ΜΜΕ - μεγαλοεργολάβοι - Ν.Δ.) να αλλοιώσουν την πραγματική εικόνα.


Red Star

2 σχόλια:

bandiera rossa είπε...

Αγαπητέ Red Star,
πέρα απο την εκτίμηση που καλά γνωρίζεις ότι έχω απέναντι σου ,
θα σου επισημάνω , ότι εδώ είσαι εκτός πραγματικότητας...
Επειδή εγώ θεωρώ τον μεγαλύτερο απατεώνα του αιώνα (21ος) τον αυτοαποκαλούμενο ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του τον Τσίπρα ( με απόλυτα ταξικά κριτήρια ).
Εχω πολλές επιφυλάξεις , τις παραθέτω με τυχαία σειρά,
Α) Τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την διαμαρτυρία, την αγανάκτηση του κόσμου, την φτώχεια, τον καπιταλισμό, τους πολέμους, τον ιμπεριαλισμό, τους αθώους που ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ καθημερινά ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ στο ΙΡΑΚ, στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, στην ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, στην ΣΥΡΙΑ, στην ΑΙΓΥΠΤΟ , στην ΛΙΒΙΗ, στην ΤΥΝΗΣΙΑ ... και σε όλο τον κόσμο απο τους αιμοσταγείς ιμπεριαλιστές , φίλους και συμμάχους του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι
ιμπεριαλιστές και όχι """αποκούμπι""".
Ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα διαμαρτυρίας ποιανού ? του ΣΕΒ? Του Δασκαλόπουλου, του Αγγελόπουλου ή του ΨΥΧΑΡΗ που τελευταία τρέχει καταιδρωμένπς σαν σκυλάκι πίσω του με μοναδικό στόχο να πλήξει το κύρος του ΚΚΕ????
Αυτές τις "ηλιθιότητες" ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν τις έκανε.
Αυτό όμως παράλληλα δείχνει πανικό.
Πανικό για την νομή και την διαχείρηση της εξουσίας...
ΒλΈπουν ότι δεν τους βγαίνει,
Φιλάν τ' αρχι@ια του Ομπαμα, του Ολαντ, της Μελκελ, και όλου του παγκόσμιου καπιταλιστικού γίγνεσθαι , αλλά το σύστημα ακόμα τους φτύνει...
Δεν έχουν περάσει όλες τις εξετάσεις για να το διαχειριστούν...
Το πρώτο και καθοριστικό τεστ που πρέπει να αριστευσουν είναι ένα
---να καταφέρουν να διαλύσουν το ΚΚΕ.

Αυτό δεν τους βγαίνει και δεν θα τους βγεί ποτέ .
Το προσπάθησαν το 1968 σπάσαν τα μούτρα τους .
το ξανάκαναν το 1991 ξανάφαγαν τα μούτρα τους ακόμα χειρότερα,
το προσπαθούν τώρα,
ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ 1% ...
ΣΤΙΣ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
ΑΚΟΜΑ κρατάει καλά το βασικό σκέλος του δικοματισμού στην Ελλάδα, το διαχρονικό και κλασσικά δοκιμασμένο :
Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΑΡ...
Αν αυτό για κάποιο λόγο παρουσιάσει πτωτική τάση ΤΟΤΕ ΘΑ βάλουν σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΟΚ,,, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΕΣΤ...
ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ & τον 902.
Λαθος εκτιμηση και λάθος συμπέρασμα...
ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ( οι δικές μου εκτιμήσεις είναι τελείως αντίθετες).
ΕΞ άλλου ένα γεγονός σε εξέλιξη δεν είναι δυνατόν να το θεωρήσουμε σαν δεδομένο για ανάλυση και εξαγωγή συμπερασμάτων.
Καλή η προσπάθεια σου σύντροφε , αλλά μην δημιουργούμε πλασματικές εντυπώσεις , ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΕΣ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ & ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ...

Red Star είπε...

@ bandiera rossa

Προφανώς παρεξήγησες ή να πω καλύτερα εγώ δεν το άφησα να φανεί με τον τρόπο γραφής μου πως δεν είναι δικές μου οι διαπιστώσεις αλλά προέρχονται από τα γκάλοπ και τα στοιχεία τους.

Προφανώς και δεν είναι πραγματικό αποκούμπι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, έτσι πιστεύει όμως μια μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Επίσης για τον 902 η λάσπη που έπεσε ευνόησε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρόσκαιρα (τουλάχιστον ως την ώρα που μιλάμε και στο βαθμό που είναι σωστές οι έρευνες).Άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός της λασπολογίας του ΔΟΛ και λοιπών συγκροτημάτων να χτυπήσουν τη μοναδική οργανωμένη φωνή αντίστασης.

Μακάρι να αλλάξουν τα δεδομένα και μπορούν να αλλάξουν άμεσα με τη δράση του Κ.Κ.Ε και του ΠΑΜΕ !

Μακάρι επίσης να διαψευστούν όλα αυτά τα στοιχεία και το Κ.Κ.Ε να βρεθεί εκεί που του αξίζει.

Ότι έγραψα ήταν πέρα από τις προσωπικές μου απόψεις και αφορούν μόνο αριθμούς γκάλοπ που δεν δημοσιοποιήθηκαν αλλά όσοι βρισκόμαστε στον χώρο έχουμε στοιχεία.

Η ΔΕΘ και οι μεγάλοι αγώνες είναι μπροστά μας και μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα ,την ψυχολογία του λαού αλλά και να δώσουμε ελπίδα, γιατί όπως λέει και το σύνθημα ,ΚΚΕ ισχυρό η Ελπίδα είναι εδώ.

Τέλος να γράψω πως σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αποκρύψω μια πραγματικότητα τουλάχιστον σε επίπεδο γκάλοπ για το Κ.Κ.Ε και να παραπλανήσω τους φίλους και φίλες του μπλογκ ότι το Κ.Κ.Ε. έχει περάσει τις απόψεις του στον κόσμο και πάει για θρίαμβο.Την αλήθεια την γνωρίζουν καλά τα έμπειρα στελέχη του κόμματος και κάνουν ότι μπορούν καλύτερο για το λαό και το κόμμα του λαού που ήταν είναι και θα είναι το Κ.Κ.Ε.