Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Καταψήφισε το ΚΚΕ τη στρατιωτική συμφωνία με το Ισραήλ.

Η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε ότι εξασφαλίζει «στρατηγικό πλεονέκτημα» στην Ελλάδα


Τη διακοπή και την ακύρωση κάθε στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος του Ισραήλ, ζήτησε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, καταψηφίζοντας το μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στα υπουργεία Αμυνας Ελλάδας και Ισραήλ.

Η εισηγήτρια του Κόμματος Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι πρόκειται για τη στρατιωτική συνεργασία με ένα κράτος - τρομοκράτη, το οποίο επιτίθεται στρατιωτικά χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, όπως έκανε με τις δύο αεροπορικές επιθέσεις κατά της Συρίας και βαρύνεται με εγκλήματα ακόμα και σε μικρά παιδιά, όπως δείχνει η δράση του στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.
Ολα αυτά, είπε, το Ισραήλ τα κάνει γιατί έχει την κάλυψη μεγάλων καπιταλιστικών κρατών και ιμπεριαλιστικών οργανισμών, σε μια περιοχή που είναι δρόμος μεταφοράς της ενέργειας. Η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας μαζί του, είπε σε άλλο σημείο μόνο σε περιπέτειες μπορεί να οδηγήσει, από τις οποίες θα χάσουν οι λαοί της περιοχής και θα ωφεληθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Η ενίσχυση, υπογράμμισε, της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, αποκτά το χαρακτήρα της εμπλοκής της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του εν λόγω κράτους και είναι χαρακτηριστικό ότι την άνοιξη του 2013 έγινε κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας - Ισραήλ - ΗΠΑ στην περιοχή της Κρήτης και της Ανατ. Μεσογείου, που ήταν ουσιαστικά πρόβα στρατιωτικών επεμβάσεων.
Υπερασπιζόμενη το μνημόνιο συνεργασίας, η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φ. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι θα ωφελήσει την Ελλάδα, αφού θα αποκτηθεί τεχνογνωσία και εμπειρία από τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας! Κατά την υπουργό, η στρατιωτική συνεργασία δίνει «στρατηγικό πλεονέκτημα» στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων θα ωφελήσει και την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: