Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ KEΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 39ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες, τους εργαζόμενους κάθε ηλικίας, που πήραν μέρος στις πολύμορφες εκδηλώσεις και συνέβαλαν στην επιτυχία του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στο Πάρκο Τρίτση.



Η μεγάλη συνάντηση στο Φεστιβάλ των χιλιάδων μαθητών, σπουδαστών, νέων εργατών κι ανέργων φανερώνει ότι, μέσα στις σύνθετες συνθήκες που ζούμε, υπάρχουν οι δυνατότητες για να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας σε κάθε χώρο που ζει, μορφώνεται και εργάζεται η νεολαία με στόχο την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών της.
Για να βαδίσουν οι νέοι μαζί με την εργατική τάξη , τον εργαζόμενο λαό στο δρόμο της αποφασιστικής αναμέτρησης με την εξουσία των μονοπωλίων.
Γεμάτος οργή και πείσμα ο κόσμος που συμμετείχε στο Φεστιβάλ καταδίκασε τη δολοφονία του εργατόπαιδου και μουσικού στο Κερατσίνι, την επίθεση σε κομμουνιστές αγωνιστές του Περάματος από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Εκφράστηκε η θέληση, η αποφασιστικότητα, ώστε στις γειτονιές, τους τόπους δουλειάς και μόρφωσης να μην έχουν τόπο να σταθούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Εκφράστηκε η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που τους γέννησε.
Με αφορμή τη μαζική συμμετοχή νέων στο μαθητικό στέκι, χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών, τις στηρίζουμε και τις ενθαρρύνουμε ώστε να αποκτήσουν μαζικότητα, γερές βάσεις μέσα στα σχολεία με επιτροπές αγώνα, αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια, με πολύμορφες δραστηριότητες. Να δυναμώσει ο αγώνας για το σχολείο και τη ζωή που δικαιούνται ενάντια στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου συναποφασίζεται η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.
Τα μέλη και στελέχη της ΚΝΕ ανταποκρίθηκαν για να απλωθεί το Φεστιβάλ, το μήνυμα του, μέσα στη νεολαία και το λαό σε όλη τη χώρα. Με περηφάνια και μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε για πιο γερή και μαζική ΚΝΕ.


Αθήνα 23 Σεπτέμβρη 2013                              Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Πηγή : ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: