Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι ! Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί χέρι - χέρι για την επίθεση στη Συρία.

Όπως όλα δείχνουν, σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ τίθεται ανοιχτά πλέον υπέρ της πολεμικής επέμβασης στη Συρία, για την οποία βεβαίως όλες αυτές τις μέρες δεν έχουν σταματήσει οι στρατιωτικές προετοιμασίες.
Φωτογραφία Αρχείου, σχόλιο του Red Star - Όλοι πάλι μαζί με το ΚΚΕ ,απέναντι στη συγκυβέρνηση Ν.Δ - ΠΑ.ΣΟ.Κ και στο κόμμα που θαυμάζει τον Ομπάμα,τον  ΣΥ.ΡΙΖ.Α που επιμένει στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ ! ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ !
Σήμερα, κορυφαία στελέχη του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος παρείχαν ανοιχτή πολιτική υποστήριξη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για το θέμα, παρά τους τακτικισμούς και τις διαρροές των προηγούμενων ημερών, στηρίζοντας την επιλογή του για στρατιωτικό πλήγμα ενάντια στη Συρία.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ, ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την απόφασή του να στηρίξει τον Αμερικανό πρόεδρο. «Θα στηρίξω την έκκληση του προέδρου για ανάληψη δράσης σε αντίποινα για την καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς», είπε ο Μπένερ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, παρουσία και άλλων ηγετικών στελεχών των δύο κομμάτων. «Είναι κάτι που οφείλουν να πράξουν οι ΗΠΑ, ως χώρα. Οι εχθροί μας σε όλο τον κόσμο πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα ανεχθούμε μια τέτοια συμπεριφορά. Έχουμε επίσης συμμάχους σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή (σ.σ. της Μέσης Ανατολής) που χρειάζεται να ξέρουν ότι η Αμερική θα βρίσκεται στο πλάι τους όποτε παρίσταται ανάγκη», τόνισε.
Η στήριξη του Μπένερ και η προτροπή του προς τους βουλευτές και γερουσιαστές να πράξουν το ίδιο, θεωρείται κρίσιμη από αναλυτές και δημοσιογράφους ώστε τα δύο σώματα, η Βουλή και η Γερουσία, να εγκρίνουν την επόμενη εβδομάδα μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Στη Βουλή των Αντιπροσώπων πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, ενώ στη Γερουσία διατηρούν οριακή πλειοψηφία οι Δημοκρατικοί. Λίγα λεπτά μετά τη δήλωση του Μπένερ, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή, Έρικ Κάντορ, με γραπτή ανακοίνωσή του βεβαίωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης του Ομπάμα ώστε «να παράσχει στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών την επιλογή να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία στη Συρία».
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Ομπάμα, η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή, Νάνσι Πελόζι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει την πρόταση του Αμερικανού προέδρου επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει «να αντιδράσουν στη χρήση χημικών όπλων» στη Συρία.
Ακόμη, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντες σημείωσε πως «πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC αν θα συγκεντρωθούν οι 60 ψήφοι που απαιτούνται για να περάσει η πρόταση της κυβέρνησης στη Γερουσία των ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι «αυτό που θα δούμε τελικά θα είναι μια πιο επεξεργασμένη (πρόταση) από αυτήν που μας απέστειλε η κυβέρνηση».
Την ίδια ώρα, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας Καρλ Λέβιν είπε ότι μετά τη συζήτηση που είχε με τον Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο, αισιοδοξεί ότι η Ουάσινγκτον θα ενισχύσει την υποστήριξή της προς τους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς στη Συρία. «Αισιοδοξώ ότι, αφού συζήτησα σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και άλλους, θα εντείνουμε τη στήριξή μας σε ελεγμένα στοιχεία της συριακής αντιπολίτευσης», είπε στους δημοσιογράφους. Σημείωσε επίσης ότι στη συνάντηση αυτή ο ίδιος πρότεινε να εφοδιάσουν (σ.σ. εκ νέου) οι ΗΠΑ τους αντικαθεστωτικούς με όπλα όπως αντιαρματικά, τα οποία «δεν μπορούν να στραφούν εναντίον μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Τζον Κέρι και Τσακ Χέιγκελ θα παρουσιάσουν την πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη Συρία στη συνεδρίαση της επιτροπής που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 21:30 (ώρα Ελλάδας). Μετά, η επιτροπή θα αρχίσει να εξετάζει την πρόταση με σκοπό να την στείλει προς συζήτηση στη Γερουσία την επόμενη εβδομάδα. Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία, που θα πρέπει να εγκρίνουν και οι δύο την απόφαση, θα ξαναρχίσουν τις εργασίες τους, μετά τη θερινή διακοπή, στις 9 Σεπτεμβρίου.
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: