Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Να ξεσηκωθούμε για να μην πεινάσουμε και για να μην πεθάνουμε!

πατήστε επάνω στις φωτογραφίες για μεγένθυνση
Δημοσιεύτηκαν οι λίστες, ανά ειδικότητα, των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που θα απολυθούν. Τα περί διαθεσιμότητας του υπουργού είναι μπούρδες για να κοροϊδεύουν το κόσμο. Οι "διαθέσιμοι" δεν θα ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους, σε καμιά δουλειά. Για τον πολύ απλό λόγο γιατί δεν υπάρχουν οι θέσεις με βάση τους νέους οργανισμούς των νοσοκομείων. Οργανισμοί που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς με αρχές της άλλης, οργανισμοί βγήκαν ακόμη και για νοσοκομεία που δεν υπήρχαν πια! Όπως το 1ο, το 3ο και το 7ο ΙΚΑ τα οποία παρέμειναν ως ανεξάρτητοι οργανισμοί παρά το κλείσιμό τους. Στα νοσοκομεία "κορμού" ή "υποδοχής", όπως τα βάφτισαν, όπως το Σισμανόγλειο, ο Ευαγγελισμός και η Αγία Όλγα, μειώθηκαν τα κρεβάτια με αυτούς τους νέους οργανισμούς. Αποτέλεσμα; Ενώ στη πραγματικότητα έχουν ελλείψεις στα χαρτιά να φαίνονται καλυμένα από εργαζόμενους. Αυτή είναι η απάτη του ψεύτη τροϊκανού υπουργού Λυκουρέντζου όταν ανακοίνωνε το κλείσιμο των νοσοκομείων του ΙΚΑ λέγοντας ότι θα προστεθούν τα κρεβάτια του στα νοσοκομεία "υποδοχής". Αυτή είναι η απάτη του επίσης ψεύτη Γεωργιάδη που ενώ ρωτήθηκε πως θα λυθεί το θέμα δεν απάντησε ότι θα φτιάξει νέους οργανισμούς μέσα σε 15 μέρες, για να κοροϊδέψει τη τρόικα(!!!) η οποία όμως δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί και απαιτεί όλο και περισσότερες απολύσεις.
Η άλλη απάτη για τα νοσοκομεία που κλείνουν τώρα είναι ότι γίνονται "ειδικού σκοπού". Από κέντρα αποκατάστασης μέχρι ...μιας μέρας νοσηλείας(!!!!) τα βαφτίζουν. Και πάλι όμως δεν απαντάει με τι τρόπο θα γίνει αυτό. Όπως και να έχει πρόκειται για 8 νοσοκομεία που κλείνουν, που ενώ μέχρι τώρα εφημέρευαν και μπορούσε ο κάθε άρρωστος να καταφύγει σε αυτά τώρα χάνονται. Δύο νοσοκομεία, το Σισμανόγλειο και το Αγία Όλγα, αποδυναμώνονται σημαντικά με αποτέλεσμα σημαντικά τους τμήματα να κλείνουν. Από χειρουργικά μέχρι εργαστήρια, ακόμη και εντατικές θα αποκτήσουν σοβαρό πρόβλημα ύπαρξης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) "ζητάει" έτσι κι αλλιώς το κλείσιμο των εργαστηρίων στα νοσοκομεία που θα απομείνουν (ακόλουθα και τις απολύσεις σε αυτά). Η κανιβαλική πολιτική της κυβέρνησης συμπληρώνεται με την "οδηγία" είτε να αναβληθούν είτε να μη κλείνουν εξετάσεις και χειρουργεία αυτά τα νοσοκομεία! 

Σκοπός της κυβέρνησης αυτής είναι ένας. Να ξεμπερδεύει με το λαό. Παραδίδει τη χώρα στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών της τρόικα, τα πάντα κατευθύνονται από και προς τα εκεί. Θέλει να ξεμπερδεύει με ότι δικαίωμα είχε κατακτήσει αυτός ο λαός. Δεν είναι σκοπός της η κερδοφορία των ιδιωτικών φορέων υγείας απλά και μόνο. Άλλωστε όσοι είχαν και έχουν εκεί πήγαιναν έτσι κι αλλιώς. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανεργίας και της φτώχειας που μας επέβαλαν οι τροϊκανοί και οι ντόπιο λακέδες τους, και παρά τη μείωση των νοσοκομείων και την υποχρέωση πληρωμής των υπηρεσιών τους, η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία αυξήθηκε! Ελάχιστη σχετικά ήταν η αύξηση στα ιδιωτικά. Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει ούτε για τα πιο απλά, οπότε; Ας μην έχουμε αυταπάτες, θα πεθαίνουμε σα τα σκυλιά στο δρόμο!
Η υπόθεση δεν θα έχει τέλος με αυτά. Θα έχει και συνέχεια μέχρι να φτάσουν το στόχο να μείνουν καμιά 50ριά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Θα γίνουν κι άλλες απολύσεις, κι άλλα κλεισίματα. Ας μην έχουν αυταπάτες όσοι παραμείνουν, τις ίδιες είχαν κι αυτοί που απολύονται, τις ίδιες είχαν κι αυτοί που τα νοσοκομεία τους έχουν ήδη κλείσει. Ότι κάπου κάπως θα βολευτούν! Κι όμως τώρα απολύονται, κι αν όχι άμεσα θα παίρνουν για ένα απροσδιόριστο διάστημα το 75% του μισθού τους και μετά σίγουρα θα βλέπουν οριστικά την πόρτα της εξόδου. Πως αλλιώς θα πιαστεί ο στόχος των 150.000 δημόσιων υπαλλήλων που πρέπει να απολυθούν; Γιατί γι' αυτό μιλάμε, γιατί αν ήταν αλλιώς θα υπολόγιζαν και αυτούς που για διάφορους λόγους αποχωρούν (παραιτήσεις, συντάξεις, κ.λπ.).
Από υγεία, παιδεία, ΟΤΑ και ότι έχει απομείνει σε άλλες υπηρεσίες και αφορούν την εξυπηρέτησή μας θα φύγουν όλοι αυτοί.
Ο Γεωργιάδης σε μια συνάντησή του με συνδικαλιστές το είπε κυνικά. Τα κάνει ότι κάνει γιατί μέχρι τώρα κινητοποιούνται ελάχιστοι. Ο κυνισμός του αυτός όμως εκφράζει και το φόβο του. Το φόβο της κυβέρνησης, του ντόπιοι κεφαλαίου και των εντολοδόχων τους της τρόικα. Φοβούνται τον ξεσηκωμό των εργαζόμενων, του λαού.
Ας τους δείξουμε ότι οι αυταπάτες είναι οι δικές τους. Ότι δεν θα περάσουν εύκολη χρονιά.
Να ξεσηκωθούμε για να μην πεινάσουμε και για να μην πεθάνουμε!
Ο μόνος τρόπος για να μείνουν σχολεία και νοσοκομεία ανοιχτά είναι να τα κλείσουμε πρώτα εμείς! 
Με απεργίες και καταλήψεις, με αγώνα μαζικό και παρατεταμένο!
Με αγώνες για δουλειά, υγεία και παιδεία για να σταματήσουμε τη σύγχρονη δουλεία!
Αυτοί δε σταμάτησαν ποτέ, καιρός να συνεχίσουμε αυτό που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, απεργίες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις παντού πιο μαζικές, πιο οργανωμένες, πιο αποφαστικές και με διάρκεια. Χωρίς τις αυταπάτες για άλλες λύσεις κυβερνητικές ή για άλλες εξουσίες κάπου στο μέλλον.
Τώρα παίζονται όλα, τώρα πρέπει να βγούμε στους δρόμους!


πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια: