Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ : Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Υγείας ενάντια στην κατάργηση νοσοκομείων και τη διαθεσιμότητα.

Απάντηση στην κατάργηση νοσοκομείων και στη διαθεσιμότητα 1.618 εργαζομένων δίνουν αύριο Παρασκευή υγειονομικοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, χρόνια πάσχοντες, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας και την κατάργηση 8 νοσοκομείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία των νοσοκομείων να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και τους λαϊκούς φορείς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

Απόφαση για στάση εργασίας έχουν πάρει τα σωματεία της «Πολυκλινικής», του «Θριασίου», του «Αγία Βαρβάρα», του «Ευαγγελισμού» (11 π.μ. μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας), ενώ την Τρίτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε 4ωρη Παναττική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και καλύπτει την απεργία που έχουν προκηρύξει σωματεία νοσοκομείων νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.
Στο μεταξύ όλο και πληθαίνουν οι σύλλογοι και οι φορείς που ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας: Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά, Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, Ομοσπονδία συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.
Αύριο το πρωί οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά έχουν προγραμματίσει μαζικές εξορμήσεις στα νοσοκομεία ΝίκαιαςΤζάνειο και Μεταξά απευθύνοντας κάλεσμα σε ασθενείς και εργαζόμενου να δώσουν δυναμικό «παρών» έξω από το υπουργείο Υγείας.
Με γενική συνέλευση ο Σύλλογος Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Νομού Αττικήςαποφάσισε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
Οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων και Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας προκήρυξαν 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) και καλούν στη συγκέντρωση έχοντας προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Αχαρνών 2). Σε ανακοίνωσή τους καλούν τα σωματεία - μέλη τους να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να γίνει η Παρασκευή Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «κυβέρνηση, τρόικα και Ε.Ε. επιταχύνουν και κλιμακώνουν την αντεργατική τους επίθεση. Τσακίζουν εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Με τις διαθεσιμότητες - απολύσεις, τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών, σφυροκοπούν αδιάκοπα το δικαίωμα των εργαζομένων στη σταθερή δουλειά, υποβαθμίζουν και διαλύουν υπηρεσίες και δομές που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες, υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να πληρώνουν πιο ακριβά για αυτές τις υπηρεσίες».
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: