Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα και τη συνεχιζόμενη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Στόχος της συγκυβέρνησης είναι η μονιμοποίηση του χαρατσιού και η επέκτασή του με τη φορολόγηση των οικοπέδων και των αγροτεμαχίων. Την ίδια στιγμή ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, κινητής και ακίνητης περιουσίας για όσους δε θα μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους σε εφορίες, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες.


Η χθεσινή κυβερνητική δήλωση για πλειστηριασμούς ακόμη και στην πρώτη κατοικία για δάνεια στις τράπεζες, ακόμη και αν διαψεύστηκε στη συνέχεια, έρχεται μόνο να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση ότι «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά».


Απέναντι σε αυτήν την πολιτική τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν την οργανωμένο αγώνα τους, απαιτώντας να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και τα χαράτσια. Να μη γίνει καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός για όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Κανένας να μη μείνει μόνος του απέναντι στην εφορία, τις τράπεζες, τα δικαστήρια.

Πηγή : Κ.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: