Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Νέο γκάλοπ της Pulse RC.Οριακό προβάδισμα Ν.Δ με 0,5% έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λίγο πάνω από το 6,5 % το Κ.Κ.Ε με αναγωγή επί των αποφασισμένων.Στο 16 % η φιλοχιτλερική Χρυσή Αυγή.Σχόλιο του Red Star.

Νέα δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Ποντίκι" που κυκλοφορεί την Πέμπτη


Σε αυτή τη νέα δημοσκόπηση βλέπουμε πως η ΝΔ αν και ανεβαίνει 0,5 %  σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας, και περνάει πρώτη ακόμα και με αναγωγή στους αποφασισμένους αγγίζει μόλις το 25,5 % ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ είναι 25 %.( Πέφτει 0,5 % ακόμα)

Στο 38 % μόλις το άθροισμα των κυβερνητικών κομμάτων με αναγωγή στους αποφασισμένους !

Σε σχέση με τις εκλογές του 2012 , η Ν.Δ. χάνει 4 μονάδες και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ περίπου 2.
Κέρδη 1 % έχουν οι νεοναζί εθνικιστές της Χ.Α. που φτάνουν το 16 % με αναγωγή.
Στη 4η θέση ακολουθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 8 % που επίσης έχει απώλεια 1 μονάδας σε σχέση με την περασμένη έρευνα και 4,5 % σε σχέση με τις εκλογές.Το Κ.Κ.Ε πλησιάζει το 7 % και σε αυτό το γκάλοπ.Με άνοδο +0,5  % από το περασμένο γκάλοπ της Pulse Rc.Συγκεκριμένα συγκεντρώνει πάνω από το 6,5 %(6,7% περίπου).Η ανοδική του τάση δείχνει ότι είναι πολύ κοντά πάλι στο 7,5 % που είχε λάβει στις βουλευτικές εκλογές του 2009.

.Στο 5,5 % πέφτουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με νέα πτώση 1 μονάδας και στο 4,5 % η ΔΗ.ΑΡΙ. που πλέον βλέπει ορατό το ενδεχόμενο να μην μπει στη νέα βουλή αν συνεχίσει την πτώση.Στο 2 % εμφανίζονται ως 8ο κόμμα οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ τα νέα κόμματα σε αντίθεση με άλλες έρευνες δεν ξεπερνούν το 1 %.Όλα μαζί τα μικρότερα κόμματα συγκεντρώνουν 6 % παρουσιάζουν άνοδο 1 % δλδ συγκριτικά με την τελευταία έρευνα της Pulse.

Συμπεράσματα από τη συγκεκριμένη έρευνα (Σχόλιο του Red Star ):

1) Μικρό προβάδισμα Ν.Δ και άθροισμα του νέου δικομματισμού στο 50,5 %.Μακρυά από το 30 % και τα  2 πρώτα κόμματα.Απίθανη η αυτοδυναμία.

2) Άνοδος των φασιστών στο 16 % ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά που έχει καταγράψει ποτέ η Χ.Α.Μένει να δούμε αν επιβεβαιωθεί και από άλλες εταιρίες που δείχνουν αρκετά χαμηλότερα αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα με ποσοστά 10-12 %

3) Το Κ.Κ.Ε προσεγγίζει το 7 % και παλεύει για την τέταρτη θέση με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μετά το συνέδριο έχει μια μικρή άνοδο που δεν μπορεί να μας ικανοποιεί.

4) Αν συνεχιστεί η πτώση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυρίως της Δημοκρατικής Αριστεράς ίσως έχουμε μια νέα βουλή με 6 ή 7 κόμματα.


Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: