Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΠΑΑΣ: Να καταδικάσουμε την άγρια κρατική καταστολή των μεγάλων λαϊκών διαδηλώσεων στην Τουρκία.

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Συνεχίζονται οι τεράστιες αντικυβερνητικές λαϊκές διαδηλώσεις, σε δεκάδες πόλεις της Τουρκίας.
Οι αντιδράσεις για το ξερίζωμα των δέντρων στο Πάρκο Γκεζί, δίπλα στην ιστορική για τους αγώνες του λαού πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και η αγριότητα της επιχείρησης εκκένωσης της πλατείας κατέβασαν στο δρόμο χιλιάδες λαού και μετέτρεψαν τη διαμαρτυρία για το πάρκο σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του τουρκικού λαού και ήρθαν στην επιφάνεια οι πολύ σημαντικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις στη γειτονική χώρα.
Τις τεράστιες αντικυβερνητικές λαϊκές διαδηλώσεις τροφοδοτούν: οι άθλιες συνθήκες ζωής του λαού, που επέβαλε το "οικονομικό θαύμα" του ΔΝΤ και της άρχουσας τάξης της Τουρκίας, η καταπίεση του τουρκικού λαού και της Κουρδικής μειονότητας και η όξυνση της πολιτικής διαπάλης των τμημάτων της κυρίαρχης τάξης, που εκφράζεται με την ολοένα εντεινόμενη και επεκτεινόμενη σύγκρουση του λεγόμενου ισλαμικού με το κοσμικό ή Κεμαλικό καθεστώς.
Οι αντιμετώπιση των διαδηλωτών αναδεικνύει με τον πιο καθαρό τρόπο τα βάρβαρα χαρακτηριστικά του Τούρκικου κράτους και της κυβέρνησης Ερντογάν. Χημικά, αντλίες νερού, πλαστικές σφαίρες και κανονικά πυρά και χιλιάδες αστυνομικών ανάλαβαν να διαλύσουν βάναυσα τις χιλιάδες (σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες) των διαδηλωτών. Αποτέλεσμα να αναφέρονται περισσότεροι από 1000 τραυματίες, ακόμα και δύο νεκροί (στην Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη), ενώ χιλιάδες είναι οι συλλήψεις στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συνεχίζονται παρόλα αυτά σε 48 πόλεις της χώρας.
ΗΠΑ και ΕΕ «συστήνουν» «αυτοσυγκράτηση» για την εξομάλυνση της κατάστασης. Οι ιμπεριαλιστές ανησυχούν μήπως οι λαϊκές κινητοποιήσεις ενισχύσουν τα αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά χαρακτηριστικά τους, γεγονός που επηρεάζει τους επεμβατικούς και πολεμικούς σχεδιασμούς τους σε Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι ειδήσεις αναφέρονται και σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία!
Ο τούρκικος λαός συνεχίζει για πέμπτη μέρα τις διαδηλώσεις. Στον αγώνα συμμετέχουν αριστερές επαναστατικές οργανώσεις, εργατικά συνδικάτα, νεολαία και μαθητές.
Η Π.Α.Α.Σ. καταδικάζει την άγρια καταστολή και τις δολοφονικές επιθέσεις του τουρκικού κράτους ενάντια στις διαδηλώσεις, στέκεται αλληλέγγυα στον αγωνιζόμενο τούρκικο λαό, για ψωμί, δουλειά, δημοκρατία, ανεξαρτησία και καλεί τον ελληνικό λαό να εκφράσει μαζικά την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο τουρκικό λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: