Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Ανατριχιαστική προτροπή...Οι καπιταλιστές προτρέπουν τους φτωχούς του πλανήτη να χορταίνουν με έντομα ! Γιατί δεν ξεκινούν πρώτοι αυτοί να δώσουν το καλό παράδειγμα ;


Ανατριχιαστική προτροπή...


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO) βρήκε τη λύση στον εφιάλτη της πείνας που κατατρέχει εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη: «Τρώτε έντομα»! Δεν είναι ανέκδοτο, είναι η προτροπή του Οργανισμού, που παρουσίασε χτες ένα πρόγραμμα για να ενθαρρύνει την εκτροφή σε μεγάλη κλίμακα εντόμων, διαφημίζοντάς τα σαν νοστιμότατη και εξαιρετικά θρεπτική τροφή!

Ο ΟΗΕ, στον οποίο υπάγεται ο Οργανισμός, αφού... είδε κι απόειδε με προγράμματα και κόντρα προγράμματα υποτίθεται για την καταπολέμηση της πείνας, αποφάσισε να συστήσει πιο δραστικές λύσεις. «Το μήνυμά μας είναι: τρώτε έντομα, τα έντομα υπάρχουν σε αφθονία, είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων», δήλωσε η Εύα Ούρσουλα Μίλερ εκ μέρους του Οργανισμού κατά την παρουσίαση της έκθεσης στη Ρώμη, ενώ εξειδικεύοντας τις διατροφικές συμβουλές προς τους πεινασμένους του κόσμου πρόσθεσε πως τα έντομα έχουν «υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, λίπη και ιχνοστοιχεία» και «μπορούν να καταναλώνονται ολόκληρα ή σε σκόνη ή σε μορφή πατέ και ενσωματωμένα σε άλλα τρόφιμα».
Εκτός αυτών η εκτροφή εντόμων θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον αφού μπορεί να γίνει σε οργανικά απορρίμματα, όπως για παράδειγμα τα απορρίμματα τροφίμων (!), ενώ τα έντομα χρησιμοποιούν λιγότερο νερό και παράγουν λιγότερα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου απ' ό,τι τα ζώα της κτηνοτροφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: