Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΥΨΟ! Στο δρόμο της Ισπανίας, Δανίας ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ! ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ! ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
H προληπτική (!) επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών δεν προκαλεί μόνο τους εκπαιδευτικούς και το συνδικαλιστικό τους κίνημα. Προκαλεί κάθε εργαζόμενο, προκαλεί τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες και θέλει να επιβάλλει δια πυρός και σιδήρου την δουλική υποταγή σε ένα μέλλον δίχως αύριο. Με τα φύλλα πορείας και την απειλή των απολύσεων η κυβέρνηση των μνημονίων, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών θέλει να σταματήσει στη γέννηση του ένα κύμα λαϊκών αγώνων που μπορεί να επιφέρουν σοβαρά ρήγματα στο μέτωπο της βάρβαρης επίθεσης στο λαό και τη νεολαία –και όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς-, που έχει εξαπολυθεί τα τελευταία τρία χρόνια.
Ποιους εκβιάζει όμως η κυβέρνηση;
Αυτούς που έτσι κι αλλιώς θα τιμωρήσει (με τον καταιγισμό «βασιλικών διαταγμάτων» και μέτρων μέσα στο καλοκαίρι) με υποχρεωτικές μεταθέσεις και εξαναγκαστικές απολύσεις; Σε ποιο σχολείο θα επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί (οι μαθητές και οι γονείς τους) όταν δεν θα έχει μείνει «πέτρα πάνω στην πέτρα», όταν θα κλείνουν σχολεία, θα πληρώνονται τα βιβλία, θα καταργηθούν οι μετακινήσεις και θα επεκταθεί το –ήδη απαίσιο και ταξικό- εξεταστικό κάτεργο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης; Όταν ως εργαζόμενος εκπαιδευτικός δεν θα ξέρεις ποιος θα είναι ο… διπλανός σου και που θα βρίσκεται αυτός ή εσύ ο ίδιος;
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Κάτω από το βάρος όλων αυτών –των…υπαρξιακών για τον κλάδο- μετώπων και ζητημάτων, κάτω από την πίεση και την έντονη ανησυχία των συναδέλφων η συνδικαλιστική ηγεσία μέσα από πολλές παλινωδίες και μισή καρδιά αποφάσισε την απεργία στις Πανελλαδικές.
Ο τρόπος που αντέδρασε η κυβέρνηση αποκαλύπτει τον πραγματικό της φόβο για το ξέσπασμα και γενίκευση των απεργιακών αγώνων. Αποδεικνύει πως όχι μόνο δεν είναι καιρός» για κλαδικούς αγώνες αλλά οι αγώνες αυτοί, ίσα-ίσα στους χώρους της εκπαίδευσης, μπορούν να σταματήσουν την κυβέρνηση και να δημιουργήσουν σοβαρούς όρους ανατροπής της βάρβαρης επίθεσης γενικότερα. Αν δεν δοθεί αυτή η μάχη κανένας σοβαρός όρος αντιπαράθεσης με τα κυβερνητικά σχέδια δεν μπορεί να δημιουργηθεί τον Σεπτέμβρη.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Είναι ζωτική ανάγκη οι ριζοσπαστικές, αγωνιστικές, αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε οι Γενικές Συνελεύσεις να είναι μαζικές και να αποφασίσουν την πραγματοποίηση της απεργίας σπάζοντας την επιστράτευση. Ακόμα και αν η συνδικαλιστική ηγεσία επιχειρήσει με διάφορους τρόπους να σαλπίσει υποχώρηση τα πρωτοβάθμια όργανα με τον οριζόντιο συντονισμό τους πρέπει να επιβάλλουν την σύγκρουση!
Η αμαχητί επιβολή της επιστράτευσης, η απεργιακή υποχώρηση δεν είναι «ψηλά το κεφάλι», είναι σκύψιμο του κεφαλιού σε έναν εκβιασμό που στην ουσία δεν είναι… εκβιασμός. Γιατί οι απολύσεις έχουν έτσι και αλλιώς δρομολογηθεί και ο μόνος τρόπος να αποτραπούν είναι η μαζική πάλη. Γιατί η φασιστική επιστράτευση μας στερεί το δικαίωμα να είμαστε ελεύθερα όντα μέσα κι έξω από το σχολείο. Δίκαια μας προκαλεί και μας εξοργίζει!
Για το δικό μας μέλλον, το μέλλον των παιδιών μας και των μαθητών μας ο αγώνας χρειάζεται να πάρει πανεκπαιδευτικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Να «μπει στο χορό» και η ΔΟΕ, να καλεστούν στα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις όλοι οι εργαζόμενοι, η μαθητική και σπουδαστική νεολαία, οι γονείς, όλος ο λαός! Μόνο έτσι θα γίνει ανάσχεση της αντιδραστικής προπαγάνδας που προσπαθεί να διχάσει εκπαιδευτικούς με γονείς και μαθητές. Μόνο με την υπεράσπιση της απεργίας θα ανακαλύψουμε –ακόμα και σε αντίθεση με άλλες εποχές- ότι οι σύμμαχοί μας είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που υπολογίζουμε. Γιατί περίσσεψε η οργή και η απόγνωση. Γιατί ο λαός μπορεί να διακρίνει αυτούς που αγωνίζονται για το μέλλον των παιδιών από αυτούς που καθημερινά το στερούν!
ΟΛΟΙ –ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!
Οριζόντιος συντονισμός των ΕΛΜΕ για να γίνει η απεργία και να κουρελιαστεί η φασιστική επιστράτευση!
Πανεκπαιδευτικές απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και πορείες!
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΆΓΜΑΤΑ!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ –ΌΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ!
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ- ΟΛΟΙ/ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ «ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Μάης 2013
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: