Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο Θανάσης Παφίλης με επίκαιρη ερώτηση του στη βουλή αναφέρεται στην επιστράτευση εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού



Η κήρυξη επιστράτευσης στον κλάδο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» και στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού. 
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Η κήρυξη επιστράτευσης συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που επί της ουσίας ποινικοποιεί τη σκέψη για την απεργία, ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» για την καταστολή του αγωνιζόμενου λαού που πλήττεται από την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ- πλουτοκρατίας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τις δικές του διαδικασίες, συσσωρευμένη εμπειρία ετών και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ίδιο τον κλάδο, στους μαθητές, συνολικά στην παιδεία, σε κοινή δράση με την εργατική - λαϊκή οικογένεια που πλήττεται από την κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και το περιεχόμενο και τις μορφές πάλης που θα εξασφαλίζουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, την αποτελεσματικότητα, τη συνέχεια  και την περιφρούρηση των αγώνων, καθώς και την προοπτική της πάλης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός επειδή είναι επιτακτικό εδώ και τώρα να καταργηθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αν θα προχωρήσει άμεσα στην άρση της.



Ο βουλευτής

Θανάσης Παφίλης

Πηγή : ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: