Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Συγχαρητήρια της Κούβας στον “σύντροφο" Νικολάς Μαδούρο.Τον "συνεχιστή της της Μπολιβαριανής Επανάστασης”, συνεχάρη για τη εκλογική νίκη του ο Ραούλ Κάστρο.


Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο συνεχάρη σήμερα τον Νικολάς Μαδούρο για την “σημαντική” νίκη του στις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, που κατ’ αυτόν αντιπροσωπεύει “τη συνέχεια της Μπολιβαριανής Επανάστασης”.


Στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον “σύντροφο Νικολάς Μαδούρο”, ο επικεφαλής της κουβανικής κυβέρνησης υπογραμμίζει πως η νίκη του “καταδεικνύει τη δύναμη των ιδεών και του έργου του διοικητή Ούγο Τσάβες” , του  σημαντικότερου πολιτικού κι οικονομικού υποστηρικτή της Κούβας.

 “Τούτη η αποφασιστική νίκη κι η αφοσίωση του λαού εξασφαλίζουν την συνέχεια της Μπολιβαριανής Επανάστασης και της πραγματικής ολοκλήρωσης της Δικής μας Αμερικής”, υπογραμμίζεται στο κείμενο του μηνύματος, το οποίο δημοσιεύεται στο όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του Κουβανικού ΚΚ Γκράνμα.

“Σου επαναβεβαιώνω την πλήρη αλληλεγγύη και τη συστράτευσή μας”, καταλήγει ο πρόεδρος της Κούβας (φωτ. από την κηδεία του Τσάβες).

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Ενρίκε Καπρίλες,  είχε διακηρύξει την παύση της βοήθειας που λαμβάνει η Κούβα από το Καράκας σε πετρέλαιο, σε αντίθεση με την υπόσχεση του Μαδούρο να συνεχίσει την πολιτική σχέση του με τη νησιωτική χώρα.

Ο διάδοχος του Τσάβες επεκράτησε με μόλις 300.000 ψήφους διαφορά έναντι του Καπρίλες, ο οποίος αμφισβητεί το αποτέλεσμα κι αξιώνει ανακαταμέτρηση των ψήφων, μίας προς μία.

Πηγή : news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: