Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας.


Αγαπητοί σύντροφοι


Με αφορμή τις εκλογές της 14ης Απρίλη 2013 και την εκλογή του Νίκολας Μαδούρο ως προέδρου της Βενεζουέλας εκφράζουμε τα συγχαρητήρια του ΚΚΕ και σας μεταφέρουμε τους θερμούς συντροφικούς μας χαιρετισμούς.

Εκτιμούμε πολύ τη συμβολή των μελών και φίλων του ΚΚ Βενεζουέλας και της ΚΝ στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας της χώρας σας, στην λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της «αντιπολίτευσης», του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού οι οποίοι συστηματικά αμφισβητούν την θέληση του βενεζουελάνικου λαού.


Η 11η επέτειος από τη νίκη των λαϊκών δυνάμεων που ανέτρεψαν το αντιδραστικό πραξικόπημα και αποκατέστησαν τον πρόεδρο Τσάβες στις 13 Απρίλη 2002 θυμίζει ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη να ακυρώνουν τα σχέδια του ιμπεριαλισμού. Ότι ασπίδα και σίγουρο όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είναι η δική τους οργάνωση και κινητοποίηση. Μάλιστα, όταν αποκτήσουν πλήρη συνείδηση της δύναμής τους, μπορούν να συνταράξουν την ίδια την εξουσία του κεφαλαίου, να ανατρέψουν το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

Το ΚΚΕ πάντα στάθηκε στο πλευρό του βενεζουελάνικου λαού: ενάντια στις επεμβάσεις των ΗΠΑ και τη στάση της ΕΕ, που αξιοποιούν και στηρίζουν το κολομβιανό καθεστώς, τις πολυάριθμές αμερικάνικες και ευρωπαϊκές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή. Σας διαβεβαιώνουμε ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό σας, αλληλέγγυο με το λαό της Βενεζουέλας ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση και απειλή.



Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ

Πηγή : Κ.Κ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: