Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ιταλία : 1ο Συνέδριο του «Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας».«Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου».


Με το σύνθημα  «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου» πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη από τις 8 ως τις 10 Μάρτη οι εργασίες του 1ου - ιδρυτικού - Συνεδρίου του«Μετώπου της Κομμουνιστικής Νεολαίας» (Fronte della Gioventu’ Communista - FGC). 

Η FGC δημιουργήθηκε πριν από 9 μήνες, έχοντας στόχο να ανταποκριθεί στην ανάγκη για την ύπαρξη και στη γειτονική χώρα Κομμουνιστικής Νεολαίας, νεολαίας με επαναστατική γραμμή και χαρακτηριστικά.

Στο Συνέδριο συζητήθηκαν η πείρα και τα βήματα που έχουν γίνει από τη συγκρότηση της Οργάνωσης μέχρι σήμερα, η πολιτική κατάσταση στην Ιταλία και διεθνώς, οι επόμενοι στόχοι για το δυνάμωμα της Οργάνωσης στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές σε όλη την Ιταλία. Ψηφίστηκαν τα πολιτικά ντοκουμέντα, το καταστατικό της Οργάνωσης, καθώς και χαιρετιστήριο προς τις ΚΝ της Ευρώπης και την ΠΟΔΝ και άλλα κείμενα. Εκλέχτηκε η Κεντρική Επιτροπή της Οργάνωσης, καθώς και ο γραμματέας της, Αλεσάντρο Μουστίλο.
Τη μέρα έναρξης του Συνεδρίου, στις 8/3, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της FGC στο μνημείο των πεσόντων παρτιζάνων στη Ρώμη, όπου τιμήθηκαν όσοι έπεσαν στη μάχη ενάντια στο φασισμό.
Την Κυριακή στα πλαίσια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική εκδήλωσηστην οποία μίλησε ο γραμματέας του Μετώπου της Κομμουνιστικής Νεολαίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι ξένες αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών Νεολαιών.
Κατά την ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών ο επανεκλεγείς γραμματέας Αλεσάντρο Μουστίλο ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Δεν ήταν αυτονόητα πριν λίγους μήνες τα βήματα που θα έκανε η Οργάνωσή μας και αυτό γιατί η δική μας Οργάνωση έχει μόνο λίγους μήνες ζωή σε αντίθεση με άλλες Οργανώσεις όπως και τις διεθνείς αντιπροσωπείες που βρίσκονται σήμερα εδώ για να δώσουν το διεθνιστικό στήριγμά τους στη μάχη που δίνουμε για το χτίσιμο της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Σας ευχαριστούμε πραγματικά, σήμερα είμαστε πολύ πιο δυνατοί χάρη σε εσάς».
«Στις πλάτες μας πέφτει ένα μεγάλο βάρος και είμαστε υπερήφανοι γιατί καλούμαστε να σηκώσουμε την ιστορία μας και να την πάμε μπροστά, ιστορία που έγινε με αγώνες, θυσίες και αίμα και που δεν έχει καμία σχέση με την κατάντια των τελευταίων χρόνων, τις αποφάσεις των οπορτουνιστικών ηγεσιών και τη γενικότερη κατάσταση στο κίνημα».

Την ΚΝΕ εκπροσώπησε ο Τάσος Γαλανόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο χαιρετισμό του ανάμεσα στα άλλα τόνισε:
«Το χτίσιμο γερής Κομμουνιστικής Νεολαίας, νεολαίας με επαναστατικό χαρακτήρα, στόχους και δράση, με γερούς δεσμούς με τη νεολαία, είναι ανηφορικός δρόμος, αλλά είναι ο μόνος δρόμος για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Γιατί ο κομμουνισμός είναι το μέλλον μας και το μέλλον ανήκει στη νεολαία. Αλλά το ζήτημα είναι ποια νεολαία θα πάρει στα χέρια της το μέλλον, η νεολαία της εκμεταλλευόμενης τάξης ή της εκμεταλλεύτριας. Οι νέοι εργάτες και εργάτριες, οι άνεργοι, οι νέοι των λαϊκών στρωμάτων που βρίσκονται στους χώρους της εκπαίδευσης δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από το παλιό, το ξεπερασμένο ιστορικά καπιταλιστικό σύστημα. Το μέλλον τους για την ικανοποίηση των αναγκών τους συνδέεται άμεσα με τη συμμετοχή και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την προετοιμασία τους για την επαναστατική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την οικοδόμηση της νέας, της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας».

Στο Συνέδριο εκτός από την ΚΝΕ παρευρέθηκαν με αντιπροσώπους τους και οι Κολλεκτίβες Νέων Κομμουνιστών (CJC, Ισπανία), η RKSM(b) (Ρωσία), η RKU (Σουηδία), οι Νέοι Κομμουνιστές Βουλγαρίας, η νεολαία του Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση (Γαλλία) και η νεολαία του Ενοποιημένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (JPSUV).
Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: