Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΑΘΗΝΑ: Μαζικό το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στη Χαλκιδική

Με ένα μαζικό συλλαλητήριο έκφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής χιλιάδες λαού και νεολαίας σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Η φασιστικού τύπου επιχείρηση ενάντια στο λαό της Ιερισσού, το καθεστώς τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει οι κρατικές δυνάμεις καταστολής για να στηρίξουν το έγκλημα που εξελίσσεται σε βάρος του τόπου της Χαλκιδικής και των κατοίκων της οδήγησαν στη μαζικοποίηση της σημερινής διαδήλωσης.
Ασφαλώς, ρόλο έπαιξε και το θετικό κλίμα που δημιούργησε η ογκώδης διαδήλωση του προηγούμενου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αυτό που κυρίως λειτούργησε ήταν η ωμή, κατάφορη αδικία σε βάρος ενός ολόκληρου τόπου, από μια κυβέρνηση που γίνεται φανερό ότι δεν διστάζει να ποδοπατήσει ανθρώπινες ζωές και στοιχειώδη δικαιώματα για τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων αφεντικών της.
Αλλά και η ηρωική αντίσταση του λαού της Χαλκιδικής, που επίμονα και αποφασιστικά πήρε την υπόθεση της υπεράσπισης του τόπου και της ζωής του στα δικά του χέρια δίνοντας νέα δείγματα των αστείρευτων δυνατοτήτων ενός λαού που λοιδορείται και εμπαίζεται από διάφορους «φωστήρες» με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι τυχαίο ότι στη σημερινή διαδήλωση ο κόσμος ρωτούσε εάν έχουν κατέβει και διαδηλωτές από τη Χαλκιδική με την ελπίδα να τους δει και να τους συγχαρεί από κοντά.
Στη διαδήλωση που πορεύτηκε από τα Προπύλαια στην Ομόνοια και από εκεί στο Σύνταγμα ήταν χαρακτηριστική η απουσία των αστυνομικών δυνάμεων (αν και στα στενά γύρω από τα Προπύλαια υπήρχαν αρκετοί Δελτάδες λίγο πριν το ξεκίνημα), δείγμα της πίεσης που έχει δεχτεί η κυβέρνηση από τις αντιδράσεις για το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιερισσό και τα γύρω χωριά, αλλά και από τις αντιδράσεις συνολικά για τις «χρυσές μπίζνες» στη Βόρεια Ελλάδα, με πιο χαρακτηριστικές τις σύσσωμες αντιδράσεις που αντιμετωπίζει στη Θράκη.
Χαρακτηριστική όμως ήταν και η απουσία της Αριστεράς από τη σημερινή διαδήλωση. Εάν εξαιρέσει κανείς την αρκετά μαζική και δυναμική παρουσία του ΚΚΕ(μ-λ), οι υπόλοιπες οργανώσεις είχαν πλημμελή έως μηδενική παρουσία. Γεγονός ανεπίτρεπτο για ένα ζήτημα τέτοιας βαρύτητας και ιδιαίτερα τώρα που η μαζική έκφραση της αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής πρέπει να εκφραστεί σε κάθε γωνιά της χώρας.
Ας ελπίσουμε ότι το σημερινό συλλαλητήριο θα λειτουργήσει προωθητικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Σε αυτό θέλει να συμβάλει και η ανοιχτή σύσκεψη που καλεί το ΚΚΕ(μ-λ) μεθαύριο Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των τειχών» με στόχο την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών στήριξης αυτού του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: