Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Πανθρακικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα ενάντια στην παράδοση του χρυσού στα μονοπώλια.


Πανθρακικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα !
Πανθρακικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 4 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, οργανώνει η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Έβρου ενάντια στα χρυσωρυχεία, κλιμακώνοντας τον αγώνα μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης της «επένδυσης».

Στη σύσκεψη, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, συμμετείχαν μαζικά οι φορείς της περιοχής και δήλωσαν για άλλη μια φορά την απόφασή τους αγωνιστικά να εμποδίσουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και για την παράδοση του ορυκτού πλούτου της Θράκης και της Χαλκιδικής στην πολυεθνική «Eldorado». Οι φορείς απηύθυναν κάλεσμα στο Εργατικό Κέντρο, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και των ΕΒΕ να κηρύξουν στάση εργασίας και να κλείσουν τα καταστήματά τους από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας και να συμμετάσχουν μαζικά στο παλλαϊκό συλλαλητήριο. Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, το πρωί της Κυριακής προγραμματίζεται σύσκεψη των φορέων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Στην τοποθέτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ, Χρ. Τρέλλης, κατήγγειλε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που κήρυξε πόλεμο στους εργαζόμενους με στόχο να αρπάξει τον ορυκτό πλούτο της Βόρειας Ελλάδας και να τον παραδώσει στα μονοπωλιακά συμφέροντα. Όπως είπε, «οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη λύση, παρά να κηρύξουν και αυτοί τον δικό τους πόλεμο και να αγωνιστούν για να γίνει ο ορυκτός πλούτος δημόσια λαϊκή περιουσία, να προστατεύσουν το περιβάλλον και τη ζωή των οικογενειών τους».
Με τους φορείς και το λαό της περιοχής που αντιδρούν στην εγκατάσταση και λειτουργία χρυσού στο Πέραμα του Έβρου, τάσσεται και το ΓΕΩΤΕΕ, σημειώνοντας τους τεράστιους κινδύνους που υπάρχουν για το περιβάλλον από τη χρήση κυανιούχων αλάτων στην εξόρυξη χρυσού.
Στο μεταξύ, εντείνεται η επιχείρηση καταστολής, διώξεων και αστυνομοκρατίας στην περιοχή της Χαλκιδικής, όπου οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην επένδυση της μεταλλουργίας χρυσού από την «Ελληνικός Χρυσός» της «Eldorado». Η έντονη παρουσία της αστυνομίας, οι έλεγχοι, οι προσαγωγές, διαμορφώνουν την εικόνα της καθημερινότητας, όμως οι κάτοικοι δεν τρομοκρατούνται.
Με ανακοίνωσή της η «Πανεπιστημονική Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών», καταγγέλλει την απρόκλητη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το κτίριο του ΤΕΕ στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής (Δευτέρα 25/2), όπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη Χ. Πάχτας και μηχανικοί της «Ελληνικός Χρυσός» προκειμένου να πείσουν για την «ορθότητα και τα οφέλη της επένδυσης του χρυσού».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: