Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ: Όχι στο ξεπούλημα του αεροδρομίου.


Το έγκλημα με την πώληση και του αεροδρομίου της Σάμου, στο οποίο συναινεί και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, απόφαση την οποία καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.



Σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Το ξεπούλημα της περιουσίας του λαού συνεχίζεται.
Στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους που συσσώρευσαν οι σκανδαλώδεις φιλομονοπωλιακές πολιτικές όλων των αστικών κυβερνήσεων και των επενδύσεων που θα φέρουν "νέες" θέσεις εργασίας …με 350 ευρώ το μήνα, πρόσθετη φορολογία, με περαιτέρω αυξήσεις των ήδη πανάκριβων εισιτηρίων, η τρικομματική κυβέρνηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας βγάζει στο σφυρί και τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Μεταξύ αυτών και της Σάμου.
Στο έγκλημα κατά της λαϊκής περιουσίας η κυβέρνηση έχει και τοπικούς συνενόχους. Είναι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑΣ και ο δήμαρχος, που υπερψήφισαν την πώλησή του σε ιδιώτες.
Σ’ αυτή την απόφαση οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μειοψήφησαν και υπερασπίστηκαν το δημόσιο χαρακτήρα του αεροδρομίου.
Ο λαός θα κατατάξει αργά ή γρήγορα τον καθένα εκεί που του αξίζει και θα κάνει λαϊκή ιδιοκτησία τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τη γη, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, σε μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία με αποκλειστικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό του νησιού μας, καλούμε το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τα συνδικάτα και όλες τις λαϊκές οργανώσεις να καταδικάσουν την πώληση του αεροδρομίου και να απαιτήσουν την ακύρωση κάθε ενέργειας προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: