Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Το ΚΚΕ ,το συνέδριο για την εκκλησία και η σκόπιμη παραπληροφόρηση από το Έθνος του Μπόμπολα...


Το ΚΚΕ και το συνέδριο για την εκκλησία


Εκτενές ρεπορτάζ για το συνέδριο που διοργανώνει στις 22 και 23 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, με θέμα «Εκκλησία και αριστερά» αφιερώνει η εφημερίδα «Εθνος» στο φύλλο του Σαββάτου. Αφού ενημερώνει τους αναγνώστες της για το ποιος θα εκπροσωπήσει την εκκλησία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, η εφημερίδα σημειώνει ότι «το ΚΚΕ αρνήθηκε να συμμετάσχει θεωρώντας ότι "τα δύο συγκεκριμένα κόμματα δεν είναι Αριστερά"».

Είναι φανερή η προσπάθεια της εφημερίδας να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος του Κόμματος. Οπως είναι δεδομένη η συνειδητή επιλογή του «Εθνους» να αποκρύψει (ή να μην αναζητήσει) τα πραγματικά γεγονότα, ακριβώς για να παρουσιάσει τα πράγματα όπως το βολεύουν. Το ΚΚΕ πράγματι προσκλήθηκε να συμμετέχει στο συνέδριο. Σε συνάντηση, όμως, που είχε με τους διοργανωτές, σημείωσε ότι ο τίτλος και το περιεχόμενο του συνεδρίου δημιουργεί συγχύσεις για τον όρο «αριστερά», πολύ περισσότερο που όλα τα κόμματα, ανεξάρτητα από το πώς αυτοπροσδιορίζονται, δεν έχουν ενιαία αντίληψη για το ζήτημα της θρησκείας και της εκκλησίας.
Από αυτή την άποψη, το ΚΚΕ πρότεινε το συνέδριο να έχει για θέμα «Εκκλησία και πολιτική» και να κληθούν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων να εκθέσουν τις θέσεις τους. Η άποψη των διοργανωτών ήταν αντίθετη και έτσι προέκυψε η άρνηση του ΚΚΕ να συμμετάσχει, σημειώνοντας πάντως ότι οι θέσεις του για το ζήτημα της εκκλησίας είναι γνωστές και δημόσια κατατεθειμένες. Αυτή είναι η πραγματικότητα που αποσαφηνίζει τα πράγματα, τα οποία σκόπιμα πάει να θολώσει το «Εθνος».

2 σχόλια:

ΑΡΗΣ είπε...

Πού μπορώ να βρω τις θθέσεις αυτές;

Red Star είπε...

Άρη συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω, αλλά δεν έχω τις έχω βρει ολοκληρωμένες, θα σε ενημερώσω όμως γιατί τι ψάχνω και εγώ.