Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΑΛΒΑΤΖΗ : Απολύσεις καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

Προς τον Υπουργό Οικονομικών



Τριακόσιες πενήντα (350) καθαρίστριες που μέχρι σήμερα εργάζονται στο Υπουργείο  Οικονομικών (Εφορείες) απολύθηκαν όταν ενημερώθηκαν ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους για το 2013.
Οι εργαζόμενες εργάζονται στις Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας επί σειρά ετών, πολλές από αυτές τουλάχιστον επί δεκαετίας από το 2003, με το απαράδεκτο καθεστώς της τετράωρης απασχόλησης με συμβάσεις έργου που ανανεώνονται κάθε μήνα από το Υπουργείο Οικονομικών και μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 325€.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γυναίκες μεγάλης ηλικίας με πολλαπλές οικογενειακές υποχρεώσεις που στέλνονται κυριολεκτικά στην ανεργία και την απόλυτη ανέχεια. Παρά τις παλαιότερες διαβεβαιώσεις του Υπ. Οικονομικών προς τις εργαζόμενες ότι είναι απαραίτητες και ότι θα γινόταν  ρύθμιση για τη συνέχιση της εργασίας τους, από 1-1-2013 δεν ανανέωσε ούτε αυτές τις απαράδεκτες συμβάσεις λέγοντας ότι θα δώσει σε εργολάβο την καθαριότητα των Εφοριών.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν θα ανακαλέσει τις απολύσεις και θα επαναφέρει άμεσα τις 350 καθαρίστριες στη θέση τους με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Ο βουλευτής
Σπύρος Χαλβατζής

Πηγή : K.K.E
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: