Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα εξήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας φθάνοντας στην Ουάσιγκτον.


Τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα εξήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας φθάνοντας στην Ουάσιγκτον.

Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ εγκωμίασε την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στη διάρκεια της ορκομωσίας του, λέγοντας ότι αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της μεσαίας τάξης στη σημασία της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Πρώτα απ’ όλα, θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Και προσπάθησε να την αντιμετωπίσει με μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και όχι με την καταστροφική πολιτική της λιτότητας».

Μάλιστα, αντιπαρέβαλε τις επεκτατικές πολιτικές που ακολούθησε για να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός με τις πολιτικές που ακολουθούνται στην εδώ πλευρά του Ατλαντικού. Υποστήριξε ότι η εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενδιαφέρον για όλες τις χώρες, και για τις ΗΠΑ, αφού η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια, ενώ τόνισε ότι επιδίωξή του είναι να μεταφέρει τις θέσεις του κόμματός του “χωρίς διαμεσολαβητές”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Αυτό που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι το φάρμακο για την κρίση, τελικά, είναι χειρότερο από την ίδια την ασθένεια. Και ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα, έχει γίνει ένα πειραματόζωο νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Επιδεινώθηκε, όμως, η κατάστασή της όλα αυτά τα χρόνια, όπου εφαρμόζεται ένα αδιέξοδο πρόγραμμα. Νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να καταθέσουμε αυτές τις διαπιστώσεις, κυρίως όμως και την εναλλακτική μας οπτική απέναντι στην κρίση».


Ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του ΔΝΤ, μέλη του Κογκρέσου στελέχη δεξαμενών σκέψης, ομογενειακούς παράγοντες, θα μιλήσει στο Brookings Institution και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ενώ θα απευθυνθεί στα αμερικανικά ΜΜΕ.
Πηγή : www.zoomnews.gr

1 σχόλιο:

ΑΡΗΣ είπε...

...θα έχει επαφές με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του ΔΝΤ, μέλη του Κογκρέσου στελέχη δεξαμενών σκέψης, ομογενειακούς παράγοντες, θα μιλήσει στο Brookings Institution και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, θα απευθυνθεί στα αμερικανικά ΜΜΕ..."
Όλα θα τα κάνει! όλα! Σε μας τι θα κάνει;...

Αχ! τέτοιες επισκέψεις των Ελλήνων πολιτικών βλέπουν και στην Προλεταριακή Σημαία και μετά άντε να τους πείσεις για ιμπεριαλιστική Ελλάδα...