Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Καλή Χρονιά!!


Πρωτοχρονιά
Συνήθως τέτοιες μέρες λίγο-πολύ κάνουμε τους απολογισμούς μας και καταστρώνουμε σχέδια για το επερχόμενο μέλλον. Φέτος, οι περισσότεροι από μας, έχουμε πέσει σε βαθύ συλλογισμό, μα όνειρα, θαρρώ πως δε κάνουμε.
Βλέπουμε να διαδραματίζεται το τσάκισμα της ζωής μας σαν θεατές, σα να είναι η ζωή κάποιων άλλων, νοιώθοντας αδύναμοι να αντιδράσουμε, να κάνουμε μια κίνηση να σταματήσουμε αυτό το ρήμαγμα.

Κι από τη άλλη μεριά, οι "βασανιστές, τρίβουν τα χέρια τους πως τα κατάφεραν να μας δαμάσουν, να μας νικήσουν οριστικά. Έχουν την αίσθηση πως το παιχνίδι παίζεται στο γήπεδο τους και έχουν κατορθώσει να το ελέγχουν κιόλας. Φαντάζονται, πως επειδή κατόρθωσαν μέχρι σήμερα να φορτώσουν ένα λαό με ενοχές και αυταπάτες, θα παίζεται ες αεί το παιχνίδι με τους δικούς τους όρους. Φαντάζονται πώς επειδή έχουν όλα τα εργαλεία (ΜΜΕ, προπαγάνδα, μηχανισμούς καταστολής, κόμματα αποπροσανατολισμού και αυταπατών, μηχανισμούς τρομοκράτησης κάθε είδους, λαμπρούς επιστήμονες να βγάζουν το άσπρο -μαύρο,"αριστερούτσικους" να πετάνε έξω από το γήπεδο τη μπάλα, συνδικαλιστές να επαναστατούν προσκυνώντας, κυβερνήσεις της υποτέλειας κλπ.) έχουν τελειώσει με το λαό. Άλλωστε χρόνια τώρα στρώσανε το δρόμο, ξαναγράφοντας την ιστορία βγάζοντας το άσπρο μαύρο, προσπαθώντας να σβήσουν από ιδεολογία και μνήμη τους αγώνες και τις νίκες των λαών. Να διαγράψουν την αριστερά και τον κομμουνισμό από τη συνείδηση του λαού, διαβρώνοντας συνειδήσεις, μέσα από ξεπουλημένους που είχαν από την αρχή παραδοθεί σε οράματα για ειρηνική συνύπαρξη και ειρηνικούς δρόμους. Σαν έτοιμοι από καιρό, τα έδωσαν όλα στη μονοκρατορία του καπιταλισμού, για να τον κάνουν να ανθίσει, μήπως πετάξει και κανένα ξεροκόμματο στον "επαίτη" λαό.
Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί ο λαός δεν είναι επαίτης. Μπορεί ο συσχετισμός σήμερα να είναι σε βάρος μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μαθαίνουμε μέρα τη μέρα, πως η πραγματική αναμέτρηση δεν θα αποφευχθεί και όλοι αυτοί θα αναμετρηθούν με ένα λαό που άλλη μια φορά θα γράψει τη δική του ιστορία. Και που ίσως αυτή τη φορά η αναμέτρηση να είναι καθοριστική και να κρίνει τη ροή της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Μπορεί να ακούγεται μακρινό και απραγματοποίητο, αλλά πολλές φορές ο πολιτικός και ιστορικός χρόνος εξελίσσεται πολύ πιο γρήγορα από όσο φανταζόμαστε.
Σε κάθε περίπτωση η χρονιά που έρχεται θα είναι ιστορική. Κι εμείς σκοπεύουμε να είμαστε μέρος αυτής της ιστορίας από τη μεριά του αγωνιζόμενου λαού, που θα παλεύει για το δικαίωμα του στη ζωή και στην ευημερία.
Καλούς αγώνες σύντροφοι!!

Καλή αγωνιστική ανατρεπτική χρονιά.

Από μια συντρόφισσα από τα δυτικά της Αττικής.

2 σχόλια:

Οικοδόμος είπε...

Χρόνια πολλά – καλύτερη χρονιά!
Με υγεία, αγωνιστικότητα και πίστη στα καλύτερα που θα ΄ρθουν.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Καλή χρονιά.
Με υγεία, δύναμη και αγωνιστική διάθεση για τη ρεβάνς των κλεμμένων μας ονείρων.
Το μέλλον ανήκει στους λαούς που επιλέγουν να βαδίζουν με το μέτωπο ψηλά, έτσι που να το καίει ο ήλιος!