Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Σαν Σήμερα στο k.k.4ever.19 Δεκεμβρίου...Από το αρχείο του k.k.4ever οι ειδήσεις των τελευταίων ετών.Γράφει ο Red Star.

Σαν Σήμερα στο k.k.4ever. 
19 Δεκεμβρίου

1980 :  Διπλοί εμπρησμοί στα πολυκαταστήματα "Μινιόν" και "Κατράντζος"



2009

 19 Δεκέμβρη 2009. Η αντικομμουνιστική κυβέρνηση της Γεωργίας γκρεμίζει με βιασύνη, χωρίς να πάρει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, Σοβιετικό μνημείο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 αθώοι πολίτες, μάνα και κόρη καθώς και να τραυματιστού σοβαρά άλλοι 4.Το Κ.Κ.ever αναδημοσιεύει την είδηση από το site της Καθημερινής :

@@@  Μία γυναίκα και η οκτάχρονη κόρη της σκοτώθηκαν στη Γεωργία κατά την κατεδάφιση ενός σοβιετικού, γιγαντιαίου μνημείου πολέμου στην πόλη Κουτάισι, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας.Την κατεδάφιση, που θεωρήθηκε απαραίτητη για την κατασκευή του νέου κτηρίου του κοινοβουλίου της χώρας, είχαν καταδικάσει τόσο η αντιπολίτευση όσο και η Ρωσία που τη χαρακτήρισε «ιεροσυλία» κατηγορώντας τη Γεωργία ότι προσπαθεί μανιωδώς «να εξαλείψει την ιστορική μνήμη του ίδιου του λαού της».Μητέρα και κόρη σκοτώθηκαν από κομμάτια τσιμέντου που έπεσαν στην αυλή του σπιτιού τους. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, άλλοι τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.Ο γενικός εισαγγελέας της Γεωργίας, Μουρτάζ Ζοντελάβα, είπε ότι η ανατίναξη του μνημείου κατέληξε σε τραγωδία. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παραβιάστηκαν οι κανονισμοί ασφαλείας» σημείωσε. Η ανατίναξη του μνημείου έγινε από μια ιδιωτική εταιρεία κατεδαφίσεων. Οι εργάτες είχαν αρχίσει την κατεδάφιση του ύψους 46 μέτρων μνημείου από τις αρχές της εβδομάδας. Ο πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, θέλει να μεταφέρει τις συνεδριάσεις της Βουλή στο Κουτάισι, σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης αυτού του πρώην βιομηχανικού κέντρου. Ένα τμήμα του μνημείου, που παρουσιάζει ένα γυμνό γεωργιανό ιππέα, είχε αποσπαστεί από την τσιμεντένια σύνθεση και οι αρχές είπαν ότι θα επανατοποθετηθεί σε άλλο σημείο του Κουτάισι.Η αντιπολίτευση ωστόσο του καταλογίζει αδιαφορία για την κοινή γνώμη καθώς 300.000 Γεωργιανοί, ενταγμένοι στο σοβιετικό στρατό, σκοτώθηκαν κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.«Η γεωργιανή κυβέρνηση προέβη μια πράξη κρατικού βανδαλισμού προσβάλοντας τα αισθήματα κάθε πολιτισμένου ανθρώπου» σημειώνει από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

2010

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου του 2010 ,είχαμε συγκρούσεις κατοίκων της περιοχής με τα ΜΑΤ.Τραυματίζεται μια ηλικιωμένη διαδηλώτρια.Μεταξύ άλλων στο k.k.4ever αναφέραμε τα εξής:

@@@   "Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων κάποιοι πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς οι οποίοι ''απάντησαν'' με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ενώ επιστράτευσαν και όχημα εκτόξευσης νερού."

2011

Δύο χρόνια πριν, στις 19 Δεκεμβρίου 2011, πεθαίνει ο ηγέτης της Λ.Δ.Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ. Η είδηση προκαλεί φρενίτιδα στα Δυτικά και Ελληνικά ΜΜΕ που κοροϊδεύουν την αντίδραση του λαού της Βόρειας Κορέας.Γράφω ένα άρθρο με τίτλο "Θρήνος στην Κορεατική χερσόνησο.Απεβίωσε ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ."

@@@" Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 69 ετών.Ο Βορ.Κορεάτης Πρόεδρος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας από το 2008.Διάδοχος του φέρεται να είναι ο γιος του Κιμ Γιονγκ-Ουν που εδώ και καιρό έχει αναλάβει αρκετά κρατικά αξιώματα.Ουσιαστικά η ηγεσία της χώρας είναι κληρονομικό προνόμιο της οικογένειας των Κιμ.Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ είχε πάρει την εξουσία το 1974 όταν πέθανε ο πατέρας του.Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ ήταν αντίθετος σε αυτήν την παράδοση, αλλά παρόλα αυτά εξαιτίας του σοβαρού εγκεφαλικού που υπέστη το 2008, "αναγκάστηκε" να ακολουθήσει ορίζοντας διάδοχο τον γιο του γιατί ήθελε να διασφαλίσει την σταθερότητα στην χώρα του σε μια περίοδο κρίσιμη για την Κορεατική Χερσόνησο..." 

Ολόκληρη την ανάρτηση μπορείτε να την βρείτε ΕΔΩ

2012

Την περσινή μέρα, 19 Δεκέμβρη 2012 , το μπλογκ μας δημοσιεύει την ομιλία του εκπροσώπου τους ΠΑΜΕ στην συγκέντρωση που έγινε στην Ομόνοια.Παρακάτω θα βρείτε τον σχετικό σύνδεσμο.


Ακόμα πιο παλιά...Σαν Σήμερα 19 Δεκέμβρη


 1907  
Στο Jacobs Creek, Pennsylvania των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σκοτώνονται ύστερα από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο, 239 ανθρακωρύχοι.Πολλοί από αυτούς ήταν Ούγγροι μετανάστες.Ο Δεκέμβρης του 1907, ήταν εφιαλτικός για τους Αμερικάνους ανθρακωρύχους, αφού συνολικά έχασαν την ζωή τους πάνω από 3.000 άτομα σε διάφορα ατυχήματα !

1915
Σαν σήμερα γεννήθηκε στο Παρίσι, πριν 98 χρόνια η διάσημη Γαλλίδα τραγουδίστρια Εντίθ Πιαφ (Το πραγματικό της όνομα ήταν Édith Giovanna Gassion )

1980
Δύο από τα πιο ιστορικά πολυκαταστήματα της Αθήνας παραδίδονται στις φλόγες στις 19 Δεκέμβρη του 1980. Πρόκειται για το «Μινιόν» και το «Κατράντζος» που καταστρέφονται ολοσχερώς από δύο ταυτόχρονες πυρκαγιές.Το ΚΚΕ αναφέρθηκε στο γεγονός ως μια "σκοτεινή υπόθεση" και είχε απόλυτα δίκιο, αφού στις 22 Δεκεμβρίου ανέλαβε την ευθύνη του εμπρησμού η  άγνωστη οργάνωση-φάντασμα ...«Επαναστατική Οργάνωση Οκτώβρης 80»...

2000
 Πριν 13 χρόνια σαν σήμερα, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τις επισκέψεις του σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ και σε βρεφονηπιακό σταθμό, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η εικόνα που  αποκόμισε ήταν «καλή» !  

   2001  
Η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, σε συνέντευξη της στο Ζάππειο, προειδοποίησε τους εργαζόμενους για τα δεινά από τη συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: