Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Θρήνος στην Κορεατική χερσόνησο.Απεβίωσε ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ.Γράφει ο Red Star.

Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 69 ετών.Ο Βορ.Κορεάτης Πρόεδρος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας από το 2008.Διάδοχος του φέρεται να είναι ο γιος του Κιμ Γιονγκ-Ουν που εδώ και καιρό έχει αναλάβει αρκετά κρατικά αξιώματα.Ουσιαστικά η ηγεσία της χώρας είναι κληρονομικό προνόμιο της οικογένειας των Κιμ.Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ είχε πάρει την εξουσία το 1974 όταν πέθανε ο πατέρας του.Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ ήταν αντίθετος σε αυτήν την παράδοση, αλλά παρόλα αυτά εξαιτίας του σοβαρού εγκεφαλικού που υπέστη το 2008, "αναγκάστηκε" να ακολουθήσει ορίζοντας διάδοχο τον γιο του γιατί ήθελε να διασφαλίσει την σταθερότητα στην χώρα του σε μια περίοδο κρίσιμη για την Κορεατική Χερσόνησο.Ο Αμερικανικός στρατός σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και οι προκλήσεις της Νότιας Κορέας αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.Κοινές ασκήσεις Νότιας Κορέας και Γιάνκηδων στα θαλάσσια σύνορα με την Βόρεια Κορέα τα 3 τελευταία χρόνια δυναμίτιζαν την περιοχή.

Η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με τον  καλό "Χριστιανό" πρώην Πρόεδρο των Η.Π.Α Τζ.Μπους ανήκε στον άξονα του κακού και του διαβόλου ! Κάτι θα ξέρει ο Τζ.Μπους Τζιούνορ αφού όπως έχει ισχυριστεί στο παρελθόν, ο Θεός ο ίδιος του έχει μιλήσει !


Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η κηδεία του Κιμ Γιονγκ-Ιλ θα γίνει στην πρωτεύουσα Πιονγκιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου.


Η προσωπολατρία προς τον Κιμ Γιονγκ-Ιλ έχει βυθίσει στο πένθος χιλιάδες ΒορειοΚορεάτες σε όλη την χώρα.Η κρατική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες από παιδιά,νέους,εργαζόμενους και ηλικιωμένους που κλαίνε για τον ηγέτης τους.Τα ξένα ΜΜΕ κοροϊδεύουν έμμεσα ή άμεσα αυτή την υπερβολή.Ξεχνούν μάλλον αντίστοιχες σκηνές θρήνου για την Πριγκίπισσα Νταϊάνα  ή τον Μάικλ Τζάκσον ή για πολλά άλλες διασημότητες της Δύσης.

Η Ιαπωνία που για 35 χρόνια από το 1910-1945 καταδυνάστευσε και βασάνισε τον Κορεατικό λαό ,έχοντας κατακτήσει την Κορεατική Χερσόνησο, τώρα άρχισε να ανησυχεί για τις εξελίξεις.Οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με τους Ιάπωνες σημαδεύουν την χώρα.Προφανώς ήταν καλύτερα όταν η Κορέα ήταν ανίσχυρη στρατιωτικά και μπορούσαν να την λεηλατούν.Έτσι λοιπόν οι Ιάπωνες προχώρησαν μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ στην δημιουργία ενός κέντρουυαντιμετώπισης ενδεχόμενης κρίσης.


Ο κομμουνιστής ηγέτης (λένε οι Δυτικοί αλλά και Έλληνες δημοσιογράφοι ) ήταν στυγνός δικτάτορας και τύραννος. Μην περιμένετε από μένα να πάρω θέση για κάτι που δεν γνωρίζω.Ρωτήστε αυτούς τους σοφούς που τα γράφουν και δεν έχουν πατήσει το πόδι τους ποτέ΄στην Βόρεια Κορέα .Για μια χώρα απομονωμένη που τα λίγα που γνωρίζουμε προέρχονται κυρίως από Δυτικές πηγές.Και βέβαια η οικογενειοκρατία και προσωπολατρία είναι μεγάλη υπερβολή.Προφανώς δεν έχει σχέση με τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό.Αλλά ως εκεί.Δεν θα τρώμε παραμύθια της Δύσης για το τι συμβαίνει στην Βόρεια Κορέα.Ούτε βέβαια θα μας πείσει η προπαγάνδα του κυβερνώντος κόμματος της χώρας αυτής.Η ιστορία θα κρίνει τα έργα και τις μέρες του κάθε ηγέτη.

Συμπαραστέκομαι στον λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και του εύχομαι υπό τη νέα ηγεσία του να αντιμετωπίσει τι απειλές των Η.Π.Α και να βρει τον δρόμο προς τον πραγματικό σοσιαλισμό.

Red Star

5 σχόλια:

mpelas είπε...

Για την Β. Κορέα δεν ξέρω πολλά πράγματα (όπως και νομίζω οι περισσότεροι).
Απο αυτά που ξέρω η θέση μου είναι κοντά στον Red Star.

Βέβαια το κύριο είναι η εναντίωση στους ιμπερεαλιστικούς πολέμους όποια και να είναι τα στρατόπεδα. Αυτό για κάποιους της αριστεράς (ΣΥΝ .. ΝΑΡ!) που π.χ. στη Γιουγκοσλαβία μιλάγανε και τα εγκλήματα του Μιλόσεβιτς.

Τα γράφω αυτά γιατί: στην Β. Κορέα και στο χώρο Νότια της Κίνας φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί ο επόμενος πόλεμος. Οι άλλες επιλογές είναι η ανατολική μεσόγειος και η αρκτική.

Antonito El Camborio είπε...

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ;
ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΡΑΛΛΗ, ΚΛΠ ΚΛΠ.

ΡΕ ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ...

ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΕΚΕΙ;

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ.

Nazgul είπε...

Προφανώς δεν πάει το μυαλό σας ότι οι οδυρμοί είναι επιβαλόμενοι.
Εδώ δείτε μπας και νιώσετε
http://www.youtube.com/watch?v=YfFMbAClrzE

jorje7 είπε...

οχι κομμουνισμος δεν ειναι, οπως δεν ηταν στην ΕΣΣΔ, στην Κουβα και πουθενα
Τα εχουμε πει τα ξαναλεμε αλλα ματαια...ο κομμουνισμος ειναι ακρατικη αταξικη κοινωνια, ο σοσιαλισμος ειναι εργατικο κρατος με κοινωνικα κεντρικα σχεδιαζομενη οικονομια . Ο σοσιαλισμος ειναι διαδικασια-η οικοδομηση του ειναι διαρκης. Ο κομμουνισμος ειναι κατασταση-στοχος και ανωτερο-επομενο σταδιο του σοσιαλισμου.
Αλλοι ειμαστε σοσιαλιστες, αλλοι κομμουνιστες κλπ

Οσο για την Β.Κορεα..συμπαρασταση στο λαο της και τιποτε αλλο, αλλα καμια συμπαθεια για τη Δυση με την προσωπολατρεια 'ακινδυνων' για το συστημα 'αστερων', οπως τα λεει ο RED.Φυσικα και η οικογενειοκρατια και η απομονωση ειναι απαραδεκτες καταστασεις.

mpelas είπε...

@jorje7
Η απομόνωση από τα καπιταλιστικά κέντρα είναι για μένα ίσως το μόνο θετικό για τη Β. Κορέα.

Η ΕΣΣΔ και η Κούβα Κουμμουνισμό δεν είχαν, αλλά είχαν / έχουν σοσιαλισμό.

Από τα λίγα που γνωρίζω έχει σοσιαλιστικό τρόπο παραγωγής αλλά η πολιτική εξουσία δεν έχει καμία σχέση με σοσιαλισμό. Μοιάζει ποιό πολύ με βασιλεία.