Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Με συνεντεύξεις τους σε διαφορετικές κυριακάτικες εφημερίδες Τσίπρας και Γλέζος επιμένουν στο ζήτημα του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων


 «Εμείς ως κυβέρνηση θα εκμεταλλευθούμε κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Θα ανταποκριθούμε στο ιστορικό χρέος που έχουμε έναντι του λαού μας: Θα διεκδικήσουμε όλα όσα μας χρωστά η Γερμανία. Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα, δεν εγκαταλείπουμε καμία δυνατότητα»
διαμηνύει, μεταξύ άλλων, για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Αλ. Τσίπρας σε δήλωσή του στη Realnews.
 Από την πλευρά του ο Μανώλης Γλέζος στην Ελευθεροτυπία τονίζει πως "δεν υπάρχει μόνο το ζήτημα του αναγκαστικού, κατοχικού δανείου. Παραμένει ανοικτό το ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, των λεγόμενων επανορθώσεων", απαντώντας επί της ουσίας στις δηλώσεις Σόιμπλε.
Ο κ. Γλέζος υποστηρίζει ότι η Γερμανία ξεπλήρωσε τις αποφάσεις της διασυμμαχικής επιτροπής των Παρισίων του 1946 σε όλες τις άλλες χώρες μέχρι κεραίας, πλην της Ελλάδας.
Προσθέτει πως με τη συμφωνία της Μόσχας -την οποία επικαλείται ο κ. Σόιμπλε- αποφασίστηκε ότι η Γερμανία θα ξεπληρώσει τις οφειλές μετά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών και καταλήγει: "Συνεπώς, ο κ. Σόιμπλε δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα". Διερωτάται, επίσης, "εάν η Γερμανία δεν βρίσκεται ακόμα κάτω από ναζιστικό καθεστώς, μήπως οφείλεται και στη συμβολή του ελληνικού λαού; Μήπως είναι αυτό που δεν αρέσει σε μερικούς ιθύνοντες της Γερμανίας;".

ΠΗΓΗ - EPIKAIRA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: