Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Επιστολή της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας προς το ΚΚΕ


Σε επιστολή της προς το ΚΚΕ η ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας τονίζει:

«Το ΚΚ Τουρκίας είναι ευγνώμον απέναντι στο ΚΚΕ για την πραγματοποίηση αυτής της υπέροχης διαδήλωσης αλληλεγγύης στην Αθήνα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΚΕ και την Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ που γίνεστε συμμέτοχοι στην πάλη μας στην Τουρκία.
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα για τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου όπου εξήγησε τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Όπως γνωρίζετε, το κόμμα μας δέχεται επιθέσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης του ΑΚΡ. Δεν επιτίθενται μόνο σε εμάς, αλλά σε όλο το λαό που αντιστέκεται, γιατί, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους, αντιμετωπίζουν τη δύναμη της αντίστασης στους δρόμους.

Νιώθουμε επίσης δυνατοί γιατί έχουμε συντρόφους που μας υποστηρίζουν σε όλο τον κόσμο. Η διαδήλωση στην Αθήνα συνέβαλε στον αποφασιστικό αγώνα μας ενάντια στην καταπίεση και τον άπληστο καπιταλισμό που επιτίθεται σε όλες τις πλευρές της ζωής μας.

Και πάλι ευχαριστούμε πολύ για την ανεκτίμητη αλληλεγγύη σας.

Κεντρική Επιτροπή

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας».

4 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Μιας και το ανοίγουμε το θέμα σύντροφοι.
Να ρωτήσω καλόπιστα.
Πολύ σωστά το Κ.Κ. Τουρκίας, από τη πρώτη στιγμή στάθηκε μέσα στην αντάρα της μάχης στην Τουρκία πάσει δυνάμη.
Γιατί οι εκεί διαδηλωτές που δεν είναι καθόλου μα καθόλου "παθητικοί" μήτε "ειρηνικοί" έτυχαν της άπλετης υποστήριξης του Κόμματός τους.
Και γιατί εδώ όταν 3000 χημικά έκαιγαν το κόσμο στην Αθήνα, που τσακίστηκε στην καταστολή στην κυριολεξία, οι διαδηλωτές που τόλμησαν να αντισταθούν έπρεπε να είναι είτε προβοκάτορες είτε τυχοδιώκτες του κινήματος ;
Να το δούμε λίγο ;
Γιατι δύο μέτρα και δυο σταθμά ;

Red Star είπε...

@ Giannis Pit

1) Να ρωτήσω και εγώ κάτι καλοπροαίρετο.Κρατάνε ή όχι ψηλά τις σημαίες τους οι Τούρκοι κομμουνιστές στις διαδηλώσεις ;

2) Του είπε κανείς να τις κατεβάσουν και να μην καπελώνουν το "κίνημα" ;

3)Είδες φασίστες ή κουκουλοφόρους να σπάνε τα κεφάλια των Τούρκων κομμουνιστών ;



Red Star είπε...

2)Τους* είπε...

Υ.Γ. Που είναι όλοι οι αγανακτισμένοι της πλατείας πάνω και κάτω σήμερα ; Το ΚΚΕ κ το ΠΑΜΕ τους φταίει που δεν μπορούν να μαζέψουν ούτε χίλια άτομα στο Σύνταγμα ;

Giannis Pit. είπε...

Για πάμε λοιπόν να τα δούμε ένα προς ένα:
1) Να ρωτήσω κάτι καλοπροαίρετο. Κρατάνε η όχι τις σημαίες τους στις διαδηλώσεις χιλιάδες αγωνιστές του ΚΚΕ (μ-λ), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ, των οργανωμένων Αναρχικών, αλλά το κυριότερο χιλιάδων ανένταχτων απλών αγωνιστών ;

2) Και στο ΚΚΕ(μ-λ) την έπεσαν κάποιοι "ακομμάτιστοι" στο Σύνταγμα στην πλατεία να φύγουν αλλά όχι μονάχα δεν έφυγαν αλλά έμεινα εκεί και ΕΠΕΒΑΛΑΝ με την οργανωμένη συμμετοχή τους τη δική τους άποψη
3) Να φανταστώ ότι οι 500 φασίστοπαρακρατικοί που την έπεσαν ως κοινοί δολοφόνοι στο ΚΚΕ ήταν ο λόγος που το Κόμμα έλαμψε δια της απουσίας του από τη καυτή ώρα που η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ μακέλευε χιλιάδες απλού κόσμου. Θές να θυμηθούμε περιστατικά ; ή ο Καυκάς και οι συντρόφισσες του ΚΚΕ(μ-λ) που τσακίστηκαν στην Αμερικής ήταν ...προβοκάτορες ;


Πάμε παρακάτω:

Ως ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ έχεις ΧΡΕΟΣ και ΑΠΟΣΤΟΛΗ, είτε δεν σου αρέσει είτε όχι το πολιτικό πλαίσιο, να είσαι μέσα στο καμίνι των εξελίξεων και να παρέμβεις να μεταλλάξεις το όποιο κίνημα από χύδην αγανακτισμένο σε συνειδητά ταξικό.
Να εικάσω ότι οι παρελάσεις στην Ακρόπολη την ώρα που έπεφταν 3000 χημικά στο κέντρο συνέβαλαν στην συνειδητοποίηση του κινήματος ;

Και επειδή εγώ τουλάχιστον δεν είμαι μηδενιστής, ΝΑΙ... το ΚΚΕ ήταν στις τελευταίες κινητοποιήσεις, στις συγκρουσεις στο σύνταγμα στην τελευταια μάχιμη 48ωρη γενική απεργία και ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορά που δεν αποχώρησε και επιτέλους άλλαξε τακτική.

Μια τακτική σύντροφοι που το οδήγησε στο να έχει αιμορραγία από τον στρατηγικό πυρήνα του κόσμου του.

Τέλος: Στην ΤΟΥΡΚΙΑ είδα μολότωφ, πέτρες, ξύλα, διαδηλωτές αρματωμένους, οργανωμένους, επιθετικούς και με τις σημαίες του Κ.Κ. ΤΟΥΡΚΙΑΣ μπροστινές.....μέσα στη φωτιά ενός κόσμου που και εκεί διέπεται από την ιδεολογική του ανομοιογένεια.
Να εικάσω δυό τινά ;
Το Κ.Κ.ΤΟΥΡΚΙΑΣ είναι τυχοδιωκτικό ;
Οι διαδηλωτές είναι προβοκάτορες γιατί χιλιάδες από αυτούς ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί ;
Η το Κ.Κ.ΤΟΥΡΚΙΑΣ κάνει αυτό που οφείλει ιστορικά και ταξικά να κάνει. Να είναι παρόν στις κοινωνικές εξελίξεις με όλες τις δυνάμεις που του αναλογούν.

Και μαγκιά του και μπράβο του.
Απομένει στο Κόμμα τώρα να το ακολουθήσει σύντροφοι και θα χρειαστεί μεγάλη δουλειά για να αποκατασταθούν οι δεσμοί του με κόσμο που είτε παραιτήθηκε, είτε κουράστηκε, είτε απογοητέυθηκε, είτε ενσωματώθηκε.

Είμαι σαφής ;