Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε επίκαιρη ερώτηση στην βουλή για την απόφαση για άρση του εμπάργκο όπλων προς τους αντικαθεστωτικούς στην Συρία

Προς τον Υπουργό Εξωτερικών



Η απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 28-5-2013 για άρση του εμπάργκο όπλων προς τους αντικαθεστωτικούς στην Συρία, συνιστά ένα νέο επικίνδυνο βήμα στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε βάρος του συριακού λαού.

Αυτή η απόφαση αναβαθμίζει την πολύμορφη στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική στήριξη που δίνει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μαζί με την Τουρκία, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία προς την λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση και προετοιμάζει το έδαφος για μια ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση.


Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ που ψήφισε την συγκεκριμένη απόφαση είναι βαρύτατες και επιβεβαιώνουν την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος του λαού της Συρίας. Πολλαπλά εκτεθειμένες είναι και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και την ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική αυτή και απαιτεί την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, πως τοποθετείται η κυβέρνηση στα ζητήματα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, σε βάρος του Συριακού λαού.



Ο Βουλευτής


Θανάσης Παφίλης

Πηγή : K.K.E

Δεν υπάρχουν σχόλια: