Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Θωρακίζουμε το Κόμμα μας, το ΚΚΕ.Ανοιχτή επίθεση στο ΚΚΕ επιχειρεί ο αστικός Τύπος, με αφορμή την προσυνεδριακή διαδικασία.( Από την στήλη "Η Άποψη μας") στον Ριζοσπάστη.


Θωρακίζουμε το Κόμμα μας, το ΚΚΕ


Ανοιχτή επίθεση στο ΚΚΕ επιχειρεί ο αστικός Τύπος, με αφορμή την προσυνεδριακή διαδικασία. Αξιοποιώντας ορισμένα από τα κείμενα που γράφτηκαν στον Προσυνεδριακό Διάλογο, παρουσιάζουν το Κόμμα σε «κατάσταση εμφυλίου πολέμου», μιλάνε για «αμφισβήτηση της ηγεσίας απο τα μέλη». Θέλουν να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι η στρατηγική του ΚΚΕ, όπως εκφράζεται και στις Θέσεις για το Συνέδριο, είναι αντικείμενο αρνητικής κριτικής και ασυμφωνίας από τα μέλη του ΚΚΕ, τα οποία χυδαία και ανυπόστατα προσπαθούν να αντιπαραθέσουν στην καθοδήγηση του Κόμματος.
Παρά το γεγονός ότι για την επίθεση αξιοποιούνται τα γραπτά ορισμένων από τα μέλη και τους άσπονδους φίλους του ΚΚΕ, ακόμα και δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη», η εικόνα που προσπαθούν να παρουσιάσουν δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Καθώς ολοκληρώνεται η προσυνεδριακή διαδικασία, οι Θέσεις της ΚΕ έχουν ψηφιστεί και εγκριθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΚΚΕ, σε όλη την κλίμακα του Κόμματος, από τις συνεδριάσεις των ΚΟΒ μέχρι τις Συνδιασκέψεις των Οργανώσεων Περιοχής του Κόμματος. Το κείμενο των Θέσεων έχει γίνει επίσης αντικείμενο συζήτησης με χιλιάδες εργαζόμενους και άλλους λαϊκούς ανθρώπους, στις εκατοντάδες συσκέψεις που διοργάνωσε το Κόμμα σε όλη τη χώρα τους τελευταίους μόνο μήνες. Και εκεί εκφράστηκε συντριπτικά η συμφωνία με τα ντοκουμέντα του Συνεδρίου, από φίλους και οπαδούς του Κόμματος, μαζί και η όποια καλοπροαίρετη κριτική για πλευρές της δράσης του ΚΚΕ, για ζητήματα που το ίδιο το Κόμμα αναγνωρίζει σαν ελλείψεις - αδυναμίες και πρέπει να διορθωθούν.
Τη στρατηγική του ΚΚΕ, παρά την προσπάθεια εχθρών και «φίλων» δεν μπορούν να την υπονομεύσουν. Τους είναι δύσκολο να το χωνέψουν, επειδή διαψεύδονται πανηγυρικά οι προσδοκίες τους ότι μετά τις εκλογές το ΚΚΕ θα υποχρεωνόταν σε αλλαγή στρατηγικής, θα φυλλορροούσε οργανωτικά και πολιτικά. Αυτός είναι ο καημός τους, εκεί συντονίζουν τα σφυριά τους. Να πιέσουν το ΚΚΕ να απεμπολήσει την επαναστατική του στρατηγική, να το σύρουν στη διαχείριση, να γίνει κόμμα του συστήματος. Κι αν δεν το καταφέρουν, να το μειώσουν εκλογικά και πολιτικά, να το παρουσιάσουν σαν κόμμα χωρίς ερείσματα στο λαό. Η προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και οι τεράστιες δυσκολίες στη διαχείριση της κρίσης εντείνουν την επίθεση στη στρατηγική του ΚΚΕ γιατί τους δυσκολεύει στην ολοκληρωτική υποταγή του λαού, τους εμποδίζει να πισωγυρίσουν το κίνημα.
Ας σκεφτούν οι εργαζόμενοι. Ενα αδύναμο ΚΚΕ θα είναι αφοπλισμός του κινήματος, πισωγύρισμα, έρμαιο σε ελιγμούς της αστικής τάξης και σε αυταπάτες, όπως αυτές που με τη σέσουλα μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ για έναν ανθρώπινο τάχα καπιταλισμό. Τα χιλιάδες μέλη και στελέχη του Κόμματος, από την ΚΕ μέχρι την τελευταία ΚΟΒ, οι φίλοι και συμπορευόμενοι με το Κόμμα, άνθρωποι ψημένοι στο καμίνι της ταξικής πάλης, περιφρουρούμε και θωρακίζουμε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του ΚΚΕ, τα σύμβολα, τις παραδόσεις και τις αρχές του. Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που ξεκινάει σε λίγες μέρες, θα βγάλει το Κόμμα πιο ετοιμοπόλεμο, πιο ικανό να οργανώσει την πάλη του λαού για να αποκρούσει τα χειρότερα και με τη συμμαχία του να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή της αστικής εξουσίας, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Πηγή : www.rizospastis.gr

5 σχόλια:

admin είπε...

Ψήφισαν λέει την εισήγηση , γιατί μπορούσαν να κάνουν και τίποτα διαφορετικό;
Υπήρχε διαφορετική εισήγηση να διαλέξουν;
Το ΚΚΕ δεν έχει δημοκρατική παράδοση, αλλά παράδοση μηχανισμών που επιβάλλονται στα μέλη.
Τα μέλη ψήφισαν τις εισηγήσεις όχι γιατί συμφωνούσαν αλλά γιατί ήθελαν να δείξουν ότι υποστηρίζουν το κόμμα τους. Ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ διάλεξαν το ΝΑΙ. Αυτό δεν έχει σχέση με πραγματικό διάλογο ούτε με δημοκρατία, αλλά με στημένες διαδικασίες όπου η ηγεσία εκλέγει όλους τους αντιπροσώπους. Οι ομοφωνίες και οι διαγραφές που θα προκύψουν από το συνέδριο, θα ολοκληρώσουν την καταστροφή του κόμματος. Η ηγεσία θα κρατήσει τον μηχανισμό και θα έχει χάσει όλους τους χυμούς του. Θα κρατήσει τα τσόφλια του ΚΚΕ αλλά θα σπάσει το αυγό.

RATM είπε...

μπορουσε να ψηφισει λευκο ή οχι οποιος ηθελε.... αλλα δεν το εκανε γιατι η τεραστια πλειοψηφια συμφωνει με την ουσια των θεσεων...εχουν γνωση τα μελη και οι φιλοι του ΚΚΕ προς μεγαλη λυπη μερικων...

admin είπε...

Το να μπορεί κάποιος να ψηφίσει μόνο ναι , όχι η λευκό είναι διαλυτικό, το σωστό θα ήταν να μπορεί να ψηφίσει την άποψή του.
Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά, σκέψου να συνέβαινε το ίδιο στις συνελεύσεις οποιαδήποτε συλλόγου, οι κομμουνιστές θα ήταν οι πρώτοι που θα ζητούσαν να συζητηθεί και η δική τους άποψη από όλα τα μέλη του συλλόγου.
Η διαδικασία είναι στημένη για να βγουν οι προειλημμένες αποφάσεις και αποτελεί συνέχεια των αντιδημοκρατικών διαδικασιών χρόνων που ακολουθούνται από το κόμμα.
Απαγορεύεται ο αντίλογος και όποιος μιλάει τον τρώει η μαρμάγκα.

Red Star είπε...

@Iteanet Fokida

H αλήθεια είναι ότι οι απόψεις της ΚΕ του ΚΚΕ είχαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ απήχηση.Και όσοι δεν συμφωνούσαν 100 % συμφωνούσαν σε μεγάλο ποσοστό. Αυτό το ήξεραν και το ξέρουν όσοι υπερασπίζονται το ΑΑΔΜ και τις θέσεις του 15ου Συνεδρίου.

Και σε αντίθεση με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α όπου το 1/3 (αριστερό ρεύμα) έχει ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικές απόψεις με την γραμμή του Προέδρου
στο Κ.Κ.Ε ζήτημα είναι αν μιλάμε για ένα 10 % που έχουν επιμέρους διαφορές.

Αλλά στον ΣΥΝ περισσεύει η υποκρισία , εδώ φίλοι μου Συριζαίοι εδώ και πολλά χρόνια έλεγαν πως περιμένουν πως και πως να ξεκουμπιστεί ο Κουβέλης αλλά τον έλεγαν σύντροφο και κοκορεύονταν για την εσωκομματική δημοκρατία του ΣΥΝ.


Είχατε τον Αλαβάνο που ήταν με το ένα πόδι στο ΣΥΡΙΖΑ και με το άλλο έκανε το Μέτωπο και φλερτ με ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Όταν λακίσει και ο Λαφαζάνης τα ξαναλέμε ποιον τρώεει η μαρμάγκα και ποιον όχι !

Τρία μόνο επιφανή στελέχη του Κ.Κ.Ε είχαν αντίθετη γνώμη και θα σεβαστούν το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ αποτέλεσμα.

Τέλος για την ΔΗ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ το σπλάχνο σας, μόλις διασπάστηκε πάλι γιατί τώρα κατάλαβαν ότι ο Κουβέλης λέει είναι κεντρώος.Άντε να τους μαζέψετε πάλι για τα ψηφαλάκια.

Λυπάμαι που το λέω αλλά αν κάπου υπάρχουν στημένες διαδικασίες είναι στα αστικά κόμματα.

Δείτε Ν.Δ με τον Καραμανλή, Σαμαρά, τη Ντόρα και τον Αβραμόπουλο, να κάνουν κόμματα, φράξιες ,να τα ξαναβρίσκουν, να δέχονται ακροδεξιούς.

Το ίδιο τώρα και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δεν βγαίνουν τα κουκιά και θα αρχίσει μεταγραφές, Λούκα Κατσέλη, ακούγεται ο Δημαράς ίσως και η ΑΝΕΛ να γίνει συνιστώσα σας, Ρεζιλίκια είναι αυτά, για να πάρετε την κυβέρνηση (όχι την εξουσία) και να τα σκατώσετε όπως έκανε ο Χριστόφιας με το ΔΗΚΟ .

Red Star είπε...

@Iteanet Fokida
Τα προβοκατόρικα και προσβλητικά σχόλια διαγράφονται με δική μου αποκλειστικά ευθύνη.Αφού πιστεύεις λοιπόν ότι στις εκλογές το ΚΚΕ δεν θα βρει ούτε καν την δική μου ψήφο κάνε μου την χάρη και μην ασχολείσαι με το μπλογκ μας και το ΚΚΕ που άλλωστε με μηδέν ψήφους δεν θα υπάρχει.Άντε στον Καμμένο να μοιράσετε τα υπουργεία και αφήστε μας στο 0 % και στα γκούλακ

Red Star