Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Κορεατική Χερσόνησος : Νέα προκλητική αποστολή αμερικανικών βομβαρδιστικών.


Οι απανωτές στρατιωτικές προκλήσεις των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τη «σκληρότερη» ρητορική της νέας Προέδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν Χίε, έναντι της ΛΔ Κορέας βαραίνουν επικίνδυνα το κλίμα στην ήδη τεταμένη, εδώ και καιρό, Κορεατική Χερσόνησο.


Μετά τις επιδεικτικές και συμβολικές αποστολές και πτήσεις των αόρατων αμερικανικών βομβαρδιστικών Β52 και Β2 (που έχουν δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών βομβών), εμφανίστηκαν χτες στους αιθέρες της Νότιας Κορέας άλλα δύο «αόρατα» στα ραντάρ επιθετικά αεροσκάφη. Πρόκειται για μαχητικά τύπου F22 Raptor, τα οποία απογειώθηκαν την Κυριακή από αεροπορική βάση στην Οκινάουα της Ιαπωνίας.
Τα F22 θα παραμείνουν στη Νότια Κορέα μέχρι την ολοκλήρωση των μαραθώνιων, διμηνιαίων στρατιωτικών ασκήσεων «Foal Eagle» στις 30 τρέχοντος μηνός.
Λίγες ώρες πριν τις πτήσεις των νέων αμερικανικών βομβαρδιστικών στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, η Πρόεδρος της χώρας προειδοποίησε τη γείτονα πως θα δώσει «ισχυρή και ταχεία στρατιωτική απάντηση, σε οποιαδήποτε πρόκληση της Βόρειας Κορέας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πολιτικές συνέπειες»...
Το περασμένο Σάββατο η ηγεσία της ΛΔ Κορέας ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε «κατάσταση πολέμου» με το νότιο γείτονά της έτοιμη να απαντήσει στις τελευταίες προκλήσεις Ουάσιγκτον και Σεούλ στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, χτες, μετά την ολοκλήρωση της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών Κορέας στην Πιονγιάνγκ, στην οποία προήδρευσε για πρώτη φορά ο ηγέτης της ΛΔ Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων πως καθορίστηκε η «νέα στρατηγική πολιτική» με έμφαση στην οικοδόμηση ισχυρότερης οικονομίας και ενός αποτρεπτικού πυρηνικού οπλοστασίου. Αποφασίστηκε ακόμη ο διορισμός του υπουργού Αμυνας Κιμ Κγιόκ Σικ και του στρατηγού Τσόε Πουκ Ιλ στην Εθνική Επιτροπή Αμυνας και ο Πακ Πονγκ Τζου (που είχε αποπεμφθεί το 2007 εξαιτίας, όπως φημολογείται, αποτυχημένων μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά) στη θέση του νέου πρωθυπουργού της ΛΔ Κορέας.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: