Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Ζάκυνθος: Αντιφασιστική πορεία με αφορμή την επίσκεψη του βουλευτή Ιωάννη Λαγού στο νησί.


Απειλές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ότι θα πετάξει τους διαδηλωτές στη θάλασσαΜε συνθήματα και πανό κατά της πολιτικής της Χρυσής Αυγής "υποδέχτηκαν" στην Ζάκυνθο τον βουλευτή του κόμματος Ιωάννη Λαγό, πολίτες, φοιτητές και μέλη σωματείων του Νομού που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που είχε αποκλείσει την περιοχή του Αγίου Διονυσίου, οι δύο πλευρές κρατήθηκαν σε απόσταση, ενώ κατά την άφιξη του ο βουλευτής της νεοναζιστικής συμμορίας, Ιωάννης Λαγός, απαίτησε να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι καθώς και να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα έχουν παρουσία το βράδυ κατά την πολιτική εκδήλωση του κόμματος.
''Aν τους πετάξουμε στη θάλασσα, θα φταίμε εμείς και θα μας φωνάζουν φασίστες'', είπε χαρακτηριστικά προς τους αστυνομικούς ο κ. Λαγός.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο χώρο φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρουσία και συμμετοχή στην διαμαρτυρία Γερμανών φοιτητών, οι οποίοι με την σειρά τους χαιρέτισαν την κινητοποίηση και επισήμαναν πως ο κίνδυνος του φασισμού "ζει" σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή : left.gr

2 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Τί σημασία έχει εάν στην αντιφασιστική πορεία συμμετείχαν και ...Γερμανοί φοιτητές, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ και αυτοί. Αντιφασίστες Γερμανοί υπήρξαν πολλοί στο παρελθόν που συμμετείχαν στην αντιχιτλερική Αντίσταση και πολέμησαν την πανούκλα του ναζισμού, μέσα και έξω από τη Γερμανία και υπάρχουν και σήμερα πολλοί... Τό θέμα λοιπόν δεν είναι η εθνικότητα, αλλά το γεγονός, ότι αντιμάχονται την εγκληματική συμμορία του νεοναζιστικού χρυσαυγίτικου μορφώματος, που σήκωσε το δολοφονικό κεφάλι της και στην Ελλάδα μας και βρωμίζει με τις κοπροσυνάξεις της τις γειτονιές του νησιού του Σολωμού και του Κάλβου. Και για να αντιστρέψω το θέμα : Ελληνες το γένος ήσαν και εκείνοι οι άθλιοι εθνοπροδότες που εντάχθηκαν στα Τάγματα Ασφαλείας, που γερμανοντύθηκαν και πολεμούσαν στο πλευρό των ναζιστών Γερμανών τους μαχητές της τιμημένης Εθνικής Αντίστασης, του θρυλικού ΕΑΜ-ΕΛΑΣ... Τα νεοναζιστικά περιττώματα, οι νοσταλγοί και υμνητές του Χίτλερ, των Ες-Ες, του σκατοφασίστα Μεταξά και της στρατιωτικοφασιστικής χούντας που δολοφόνησε, εξόρισε και βασάνισε χιλιάδες Ελληνες και πρόδωσε τη μαρτυρική Κύπρο, δίνοντας το πρόσχημα για την τουρκική εισβολή, πρέπει να καταλάβουν, πως είναι ανεπιθύμητοι παντού στην Ελλάδα και ιδίως στο νησί του Σολωμού και του Κάλβου... Τα πόδια θα σας τά κόψουμε, χρυσαυγίτικα καθάρματα, προτού προλάβετε να μας βάλετε ξανά στο "γύψο", παντού όπου εμφανίζεστε και θα σας ξεσκεπάζουμε σαν το δεξί,οπλισμένο, χέρι του βάρβαρου και απάνθρωπου Καπιταλισμού, που σαπίζει και σας ξερνάει σαν τα σκατά από τους υπονόμους, όπου ανήκετε...
ΣΠΥΡΟΣ