Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας χαιρετίζει τους αντιπροσώπους του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.


Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας χαιρετίζει τους αντιπροσώπους του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και εύχεται στο Συνέδριο επιτυχή και παραγωγική δουλειά για την επεξεργασία στρατηγικών και τακτικών αποφάσεων για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ταξικής πάλης των εργαζομένων!


Τα κόμματά μας δεν έχουν απλά κοντινές ή και συμπίπτουσες στα περισσότερα ζητήματα θέσεις, αλλά και δουλεύουμε σε πολλά ζητήματα μαζί. Για παράδειγμα, το ΚΕΚΡ θεωρεί ότι έχουμε κι εμείς συμβάλει στη διαδικασία της επεξεργασίας των θέσεων του ΚΚΕ για την πείρα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.

Τη δεδομένη περίοδο σε συνθήκες γενικής κρίσης του καπιταλισμού παρατηρείται η όξυνση της ταξικής πάλης σε όλες τις μορφές της. Από την πλευρά της αστικής τάξης παρατηρείται τόσο η ενίσχυση της άμεσης κατασταλτικής πίεσης στο κομμουνιστικό κίνημα, όσο και η επίθεση στη γραμμή στήριξης του οπορτουνισμού και του ρεβιζιονισμού κάθε είδους. Είμαστε αναγκασμένοι να εντοπίσουμε ότι σήμερα η κρίση του κομμουνιστικού κινήματος, που βάθυνε μετά το κραχ της γραμμής του ΚΚΣΕ επί Γκορμπατσόφ και της διάλυσης του Ανατολικοευρωπαϊκού κομμουνιστικού κινήματος, δυστυχώς, παρατείνεται και συνολικά χαρακτηρίζεται από μια ισχυρή δεξιά κλίση. Σε αυτές τις συνθήκες ο Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν δίδασκε ότι σημαντικότατο καθήκον είναι η διατήρηση του ορθόδοξου, δηλαδή του επαναστατικού χαρακτήρα του κόμματος και των στόχων πάλης του.
Οι κομμουνιστές του ΚΕΚΡ σημειώνουν με ικανοποίηση ότι το ΚΚΕ δεν ονειρεύεται να βελτιώσει τον καπιταλισμό μέσα από τη συμμετοχή σε λεγόμενες κυβερνήσεις «κεντροαριστερές» ή «λαϊκής εμπιστοσύνης». Το ΚΚΕ επεξεργάζεται το ζήτημα της ανάπτυξης της πάλης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για την ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών, επεξεργάζεται το ζήτημα της οικοδόμησης της εξουσίας της εργατικής τάξης μέσω της οργάνωσης των εργαζόμενων στις φάμπρικες και τα εργοστάσια, σε χώρους εργασίας και διαβίωσης.
Θεωρούμε, όπως και το ΚΚΕ, ότι οι κομμουνιστές δεν μπορούν να περιορίζονται στο να διορθώνουν τον καπιταλισμό και να αγωνίζονται ενάντια στα βδελύγματά του. Οι κομμουνιστές πρέπει να ξέρουν πώς θα οικοδομήσουν τη νέα κοινωνία και να καλέσουν σε αυτήν το λαό. Σε αυτήν τη δουλειά τα κόμματά μας έχουν κοινές θέσεις και εργάζονται μαζί. Η πείρα του ΠΑΜΕ αξιοποιείται από το κόμμα μας στην οικοδόμηση του ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ (Ενιαίου μετώπου εργαζομένων Ρωσίας).
Ο Βλαντίμιρ Ιλιτς Λένιν σε νεαρή ακόμη ηλικία διατύπωσε τη σκέψη πως «το ξύπνημα του ανθρώπου που τον έχουν μετατρέψει σε "υποζύγιο", είναι ξύπνημα που έχει τόσο γιγάντια κοσμοϊστορική σημασία, ώστε να είναι γι' αυτό θεμιτή κάθε θυσία».
Τα κόμματά μας δουλεύουν μαζί για την υλοποίηση αυτού του καθήκοντος. Είμαστε στις ίδιες ταξικές γραμμές στο μέτωπο της μάχης ενάντια στον ιμπεριαλισμό! Ας έχουμε επιτυχία σε αυτή την ευγενή πάλη!
Ας μην ταλαντευτούμε στην πορεία που επιλέξαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: