Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΣΚΑΪ - Τράγκας: Το λιβανιστήρι του ναζισμού.Άρθρο του 902.gr


Βήμα προβολής, εξωραϊσμού και «εξανθρωπισμού» του φασιστικού - ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής παρείχαν ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ και η εκπομπή του Γιώργου Τράγκα την Κυριακή το βράδυ.


Τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Παππάς, Παναγιώταρος, Κασιδιάρης και Ματθαιόπουλος) κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον Γ. Τράγκα και από κοινού, παρουσιαστής και προσκεκλημένοι, έπλεξαν το εγκώμιο της Χρυσής Αυγής, λιβάνισαν το φασισμό, αθώωσαν τα εγκλήματα των ναζί και των στρατιωτικών καθεστώτων στην Ελλάδα.


Επί δυο ώρες, οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν το «ελευθέρας» από δημοσιογράφο να παρουσιάζουν τις θέσεις τους εξωραϊσμένες, να εμφανίζουν εαυτούς ως «αντισυστημικούς», δημοκράτες, αδικημένους κ.λπ., χωρίς να αντιμετωπίσουν κανενός είδους αντίλογο ή έστω ένα στρίμωγμα από το δημοσιογράφο.

Δεν κάνει εντύπωση που τηλεοπτικό κανάλι τύπου ΣΚΑΪ δίνει βήμα προβολής στους ναζί της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός και μόνο ότι ο ΣΚΑΪ επιλέγει να στήσει μια εκπομπή για την προβολή της Χρυσής Αυγής πρέπει να προβληματίσει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Ούτε προξενεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι αυτή την αβάντα τους την έδωσε ο Γ. Τράγκας και μάλιστα σε πολύ φιλικό κλίμα από την έναρξη ακόμα, διευκρινίζοντας ο ίδιος ότι σε άλλες εκπομπές του οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής του «έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις» και σημειώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή έχει «ψηφιστεί από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, τουλάχιστον έτσι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις». Ο Γ. Τράγκας επιχείρησε να πείσει ότι «τον χωρίζει άβυσσος» με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, αλλά ότι πρέπει να έχουν βήμα να μιλήσουν επειδή όλα τα άλλα κανάλια δεν τους καλούν. Λειτούργησε ως εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να παριστάνουν τους υπερασπιστές του λαού, τους «αντιστασιακούς» στην «κατοχή της Μέρκελ»…

Όσο επικίνδυνη είναι η Χρυσή Αυγή για το λαό και πρέπει να απομονωθεί, άλλο τόσο είναι και ο κάθε Τράγκας που την εξωραΐζει και ρίχνει γέφυρες μαζί της.

Πηγή : 902.gr

4 σχόλια:

Αντιφών είπε...

Το πιο κιτς εγχείρημα ρετουσαρίσματος του πολιτικού προσωπείου της ΧΑ.

Red Star είπε...

Κιτς , αλλά καλά σχεδιασμένο και στημένο που πιθανότατα θα της δώσει δημοσκοπική άνοδο.

Εξάλλου όπως μαθαίνω οι Χρυσαυγίτες "ανησυχούν" γιατί το τελευταίο δίμηνο έχουν χάσει περίπου ένα 20 % της δυναμικής επί των προηγούμενων ποσοστών τους (Από 12-15 % κυμαίνονται στο 10-12 % ενώ έχει σημαντική κάμψη η δημοτικότητα Μιχαλολιάκου πάνω από 5 μονάδες σε τρεις έρευνες τουλάχιστον)

Γι'αυτό και η αγωνία κάποιων να παραμείνει η Χ.Α τρίτο κόμμα και με διαφορά από τα υπόλοιπα γιατί το έχω γράψει και το ξαναγράφω με το νέο δικομματισμό στο 50 % το τρίτο κόμμα αποκτά σημαντικό ρόλο και εναλλακτικό πόλο.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ μας τέλειωσε, η ΔΗ.ΑΡ.Ι δεν έχει την δύναμη να ξεφύγει από το 5-6 %, οι ΑΝ.ΕΛ. μετά το εντυπωσιακό 10,5 % του Μάη ξεφούσκωσαν και όλο πέφτουν. ΜΟΝΟ το Κ.Κ.Ε μπορεί να αποτελέσει τρίτο πόλο και να ανέβει πάλι σ δημοσκοπικά ποσοστά του 2012 δλδ 10-13 % εφόσον βέβαια μετά το συνέδριο κυλίσουν όλα ομαλά επικοινωνιακά και ο λαός αποφασίσει να κάνει νέο ξεκίνημα.

Για μένα η Πρωτομαγιά θα είναι ένα πρώτο τεστ όχι μόνο για το Κ.Κ.Ε αλλά κυρίως για το εργατικό κίνημα (αν και σε περίεργη χρονική συγκυρία λόγω Πάσχα)

Αντιφών είπε...

Οι ΑΝΕΛ, αυτή τη στιγμή, είναι ο μεγάλος μπαλαντέρ. Το promo μιας πιθανής συνεργασίας τους με το ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως δημοσκοπικό μπουστεράκι.

Η ΧΑ, το ξαναλέω, είναι μια ξαναζεσταμένη σούπα με πολύ καλό σερβίρισμα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγέλαφος. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να έχει συνέχεια, εκτός και αν έχουμε έντονα σημάδια κοινωνικής καθυστέρησης, όχι συντήρησης ή αντίδρασης. Δεν μπορεί να ψηφίζει κάποιος κάποιον που του λέει «να μην ερωτευτείς την Φατμαγκιούλ, χάθηκε ο κόσμος να βρεις μια Ελληνίδα». Είναι γελοία πράγματα.

Red Star είπε...

Συμφωνώ για τους ΑΝΕΛ. Εκεί που φαινόταν με τις αποχωρήσεις να πέφτουν ακόμα και στο 4-5 % παίρνουν τα πάνω τους.Γιατί ο δεξιός που δεν θέλει Σαμαρά και είναι αντιμνημονιακός αλλά δεν θέλει να ψηφίσει και ΣΥ.ΡΙΖ.Α τώρα θα ψηφίσει Καμμένο για να κάνει τον μάγκα ότι κυβερνά.Όλα αυτά υπό την προυπόθεση πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα παραμένει σε ποσοστά 25-30 % που δεν του δίνουν αυτοδυναμία σε καμιά περίπτωση.Σε περίπτωση που αρχίσει να ανεβαίνει πολύ πάνω από 30 % (χλωμό) πολλοί της ΑΝΕΛ θα πάνε κατευθείαν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή στη άκρα δεξιά και πιθανόν να ενισχυθεί η Χ.Α.