Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Δημοσκόπηση στην Κύπρο: Μην ψηφίσετε το κούρεμα λέει το 71 % των Κυπρίων ! 28 % θέλει να φύγει η Κύπρος από την Ευρωζώνη.


Οργή στην κοινή γνώμη της Κύπρου για τις διαπραγματεύσεις του Ν. Αναστασιάδη στο Eurogroup. Καταψήφιση του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των καταθέσεων απαιτούν οι πολίτες !



Ως αποτυχία του Κυπρίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και της διαπραγματευτικής του ομάδας χρεώνεται από τους πολίτες η μη διασφάλιση μιας καλής συμφωνίας στη σύνοδο του Eurogroup, σύμφωνα με έρευνα που έκανε την Κυριακή, ο οργανισμός Insight Market Research (IMR) – Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η Insights Market Researchείναι μέλος της ESOMAR.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε με συνολικό δείγμα 600 ατόμων, καταδεικνύει ότι η πρώτη αντίδραση των Κυπρίων κάθε άλλο παρά θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.


Επιπλέον, η έρευνα καταγράφει την άποψη των Κυπρίων αναφορικά με το τι πρέπει να πράξει η Βουλή των Αντιπροσώπων στην αυριανή ολομέλεια του σώματος, το ποιες τροποποιήσεις επιθυμούν σε περίπτωση που η Βουλή υιοθετήσει τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά και την άποψη των Κυπρίων κατά πόσον επιθυμούν ή όχι την παραμονή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα εάν πιστεύετε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία «Πέτυχε ότι καλύτερο μπορούσε» ή «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία» η πρώτη απάντηση συγκεντρώνει μόλις 27% και η δεύτερη 73%.

Οι Κύπριοι σε ποσοστό 71%, ζητούν από τους βουλευτές να απορρίψουν το κούρεμα των καταθέσεων και 29% πιστεύουν ότι ο νόμος πρέπει να εγκριθεί.

Σε περίπτωση έγκρισης της πρότασης από την Βουλή η κύρια βελτίωση που θα επιθυμούσε να δει η πλειοψηφία (72%) των Κυπρίων είναι «να μην επηρεαστούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ».

Ένα μικρότερο ποσοστό (19%) ζητά «σε περίπτωση ζημιών από τα ομόλογα των τραπεζών που θα δοθούν, να αντισταθμιστούν οι ζημιές από την Κυβέρνηση με κάποιο λογικό επιτόκιο».

Τέλος, η πλειοψηφία των Κυπρίων (62%) θεωρεί ότι παρά τα σημερινά δεδομένα η Κύπρος θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Ένα ποσοστό (28%) θεωρεί ότι θα πρέπει η Κύπρος να βγει εκτός ευρωζώνης και να επιστρέψει στην λίρα.

Πηγές: ΑΠΕ - Left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: