Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ(μ-λ): Αντιδραστικό κλίμα για πιο αντιδραστική πολιτική!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 14-1-2013

Το επικίνδυνο, αντιδραστικό πολιτικό κλίμα που καλλιεργείται τις μέρες αυτές μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί στο λαό και τους εργαζόμενους της χώρας. Η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η απαρέγκλιτη εφαρμογή της πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν στο ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό οι ιμπεριαλιστές της τρόικας, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετή, δεν ικανοποιεί τις ακόρεστες ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου. Γι’ αυτό και πιέζουν ασφυκτικά, σε καθημερινή βάση, για μεγαλύτερη επιτάχυνση και ένταση της επίθεσης. Αυτό επιβάλλει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα που λυμαίνονται τη χώρα και χάριν αυτού θυσιάζονται ο λαός και ο πλούτος της χώρας.

Το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που καλλιεργείται τις μέρες αυτές, η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, το σκηνικό τρόμου που στήνεται από το αστικό πολιτικό μπλοκ εξουσίας και τα πιστά σε αυτό ΜΜΕ, η κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου, οι εκατοντάδες συλλήψεις και η αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας με πρόσχημα την υπεράσπιση της κρατικής περιουσίας, είναι οργανικά δεμένα με την ανάγκη συνέχισης και αναβάθμισης της αντιλαϊκής επίθεσης. Είναι στοιχεία απαραίτητα για να στηρίξουν μια πολιτική χρεοκοπημένη στις λαϊκές συνειδήσεις, για μια πολιτική που οδήγησε στο ξέσπασμα των μεγάλων λαϊκών, εργατικών αγώνων του τελευταίου τρίχρονου. Είναι στοιχεία αναγκαία για τη θωράκιση του αστικού συστήματος ενάντια στον «εχθρό-λαό» και τις εκρήξεις που κυοφορούνται σε μια κοινωνία της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία στενάζει και αγωνιά.

Αυτό το κλίμα τρομοκρατίας εξυπηρετείται μια χαρά και από τη σημερινή επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Που θα αξιοποιηθεί από το σύστημα για να συνεχίσει την αναπαραγωγή της ψευτοθεωρίας των δύο άκρων. Που θα οδηγήσει στην ακόμη μεγαλύτερη ένταση της αστυνομοκρατίας. Που θα σημάνει στο παραπέρα χτύπημα και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κι ας αναλογιστούν όλοι όσοι καμώνονται τους πολέμιους της θεωρίας των δύο άκρων και τους υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων, πόσο χώρο έχει δώσει στην ενίσχυση αυτού του αντιδραστικού κλίματος η υποχώρηση των αγώνων και του λαϊκού παράγοντα και η -με άμεση δική τους ευθύνη- υποκατάστασή τους από τις εκλογικές και διαχειριστικές αυταπάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: