Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΕΧΤ Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων: «Ο Μπρεχτ στο θέατρο και τη μουσική».


Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των πολιτιστικών εκδηλώσεων, με προβολές ταινιών, που εντάσσονται στο Επιστημονικό Συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕγια το μεγάλο κομμουνιστή καλλιτέχνη και διανοούμενο, Μπέρτολτ Μπρεχτ με τίτλο «Μπρεχτ: Για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθούν"» (27 και 28 Απριλίου στην έδρα της ΚΕ, Αίθουσα Συνεδρίων, στον Περισσό) ξεκινά, από το Φλεβάρη, ο δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων για τον «Μπρεχτ στο θέατρο και τη μουσική».


Η θεματική αυτή των εκδηλώσεων στην Αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό, που διοργανώνουν το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και η Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, ανοίγει στις 2 Φλεβάρη, 8 μμ, με συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου σε μελοποιημένη ποίηση του Μπρεχτ.
Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Σάββατο 2 Φλεβάρη (8 μ.μ.): Συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου σε μελοποιημένη ποίηση του Μπρεχτ, «Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ», Μπ. Μπρεχτ - Θάνος Μικρούτσικος, «Ο κύκλος με την κιμωλία», Μπ. Μπρεχτ - Μάνος Χατζιδάκις. Τραγουδούν: Αννα Λινάρδου,Κώστας Θωμαΐδης
Είσοδος με προσκλήσεις που διατίθενται από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Παρασκευή 15 Φλεβάρη (9 μ.μ.): «Ο Μαρξ και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών». Μουσική-χορευτική παράσταση βασισμένη στο μπαλέτο των Κουρτ Βάιλ και Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία, χορογραφία Ιλιας Κοντού, μουσική διεύθυνση Νίνας Πατρικίδου και με τη συμμετοχή 36 νέων καλλιτεχνών.
Είσοδος με προσκλήσεις που διατίθενται από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Σάββατο 2 Μάρτη (8 μ.μ.): «Τρόμος και αθλιότητα στο Γ' Ράιχ». Θεατρική παράσταση από την 24μελή θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, που έχει επίσης την ευθύνη για τα σκηνικά, τα κοστούμια και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης. Σκηνοθετική επιμέλεια και διδασκαλία Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.
Τετάρτη 20 Μάρτη (8 μ.μ.): «Το ρομάντζο της πεντάρας». Μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπ. Μπρεχτ, σε μουσική Κουρτ Βάιλ από την «Οπερα της πεντάρας», από την ομάδα ΜΙΤΟΣ.
Σάββατο 20 Απρίλη (8 μ.μ.): «Γενιές Σημαδεμένες». Μουσικοθεατρική παράσταση με κείμενα του Μπ. Μπρεχτ και μουσική του Τάσου Γκρους. Σκηνοθεσία Γιώργος Αντωνακάκης. Ενορχήστρωση και μουσική εκτέλεση από το συγκρότημα «ΚολλεκτίβA». Παίρνουν μέρος: Καλλιόπη Βέτα, Τάσος Γκρους και μια πλειάδα τραγουδιστών και ηθοποιών. Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Ελληνικού Ωδείου (παράρτημα Πειραιά) υπό την διεύθυνση της Ανθής Γουρουντή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: