Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Την προσαγωγή 29 φοιτητών καταγγέλλουν οι Οργανώσεις Κέρκυρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Την προσαγωγή 29 φοιτητών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας το απόγευμα της Πέμπτης καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:
«Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο, το γεγονός να επιχειρείται από την Αστυνομική Διεύθυνση μία τέτοιας κλίμακας επιχείρηση για μια αγωνιστική δράση φοιτητών όπου το "τεράστιο αδίκημά" τους ήταν να θέλουν να συναντήσουν τις πρυτανικές αρχές για θέματα που αφορούν το μέλλον τους και τη ζωή τους.
Οι φοιτητές δεν ενόχλησαν στο παραμικρό και η ευθύνη βαρύνει εξ’ ολοκλήρου στην Αστυνομική Διεύθυνση και την Εισαγγελία.
Αποδεικνύεται αυτό που εδώ και χρόνια έχει προειδοποιήσει το ΚΚΕ, ότι τα αντιλαϊκά μέτρα και η βάρβαρη πολιτική θα πηγαίνουν χέρι- χέρι με την καταστολή από το κράτος, την τρομοκρατία, τον περιορισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών, έστω και αυτών που έχουν κατακτηθεί με αγώνες στα περιορισμένα πλαίσια του αστικού συστήματος.
Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια χτυπήματος και ποινικοποίησης των αγώνων του φοιτητικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η χθεσινή κίνηση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού που ξεδιπλώνεται τις τελευταίες μέρες.
Καλούμε τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να αποδώσουν τις ευθύνες σε όσους υλοποιούν αυτή την πολιτική. Θέλουν ένα λαό προσκυνημένο που δεν θα διαμαρτύρεται και δεν θα διεκδικεί. Η ενίσχυση και η ανάπτυξη της Λαϊκής Συμμαχίας είναι αυτή που θα δώσει την απάντηση και στην τρομοκρατία και στην κρατική καταστολή».
ΝΣ Κέρκυρας KNE: Να μην περάσει η προσπάθεια τρομοκρατίας
Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ σημειώνει:
«Δηλώνουμε τη στήριξή μας στο Φοιτητικό Σύλλογο και καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθηγητές και φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου να αντιδράσουν, να μην περάσει η προσπάθεια τρομοκρατίας. Να απαιτήσουν να καταργηθεί τώρα ο νόμος-πλαίσιο. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατάργησης του ασύλου γιατί το άσυλο υπάρχει για να προασπίζει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρήσεων μέσα στις σχολές. Να μην δεχτούν σε κάθε κινητοποίησή τους για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους να καλούνται και να επεμβαίνουν εισαγγελείς και ΜΑΤ. Αν υπάρξει ξανά προσπάθεια κατάργησης του ασύλου στη σχολή, η κυβέρνηση, η αστυνομία και η πρυτανεία να βρουν απέναντί τους, τους φοιτητικούς συλλόγους.
Οι φοιτητές να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή. Να μπουν στον αγώνα για ένα πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Αυτός ο αγώνας μπορεί να βάλει στην άκρη τους όποιους σχεδιασμούς στρέφονται ενάντια στο κίνημα και να αντισταθεί στην ένταση της κρατικής καταστολής».
Επισυνάπτονται οι ανακοινώσεις της ΝΕ του ΚΚΕ και του ΝΣ της ΚΝΕ
Συνημμένα Αρχεία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: