Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα 18/1/2013.


Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα 18/1/2013.



Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγάζετε από τη συζήτηση στη βουλή σχετικά με την προανακριτική επιτροπή;
«Χθες στη βουλή έγινε πολύ συζήτηση και πάρα πολύ φιγούρα πάνω στη συζήτηση όσον αφορά το δέντρο. Δηλαδή τον κ. Παπακωνσταντίνου. Και σε τελευταία ανάλυση το σύστημα δεν έχει να χάσει τίποτε αν κάψει ένα δέντρο.

Ο λαός πρέπει να δει το δάσος, διότι σ' αυτές τις συνθήκες το σύστημα μπορεί να στείλει και μερικά παιδιά στη φυλακή ή να τα φάει τα παιδιά του προκειμένου να διασώσει την κερδοφορία, την πολιτική υπεράσπισης της ΕΕ σε μια προσπάθεια να δείξει ότι το σύστημα είναι καλό, αλλά οι άνθρωποι το χαλάνε.
Το σύστημα είναι σάπιο, αυτό χαλάει τους ανθρώπους».
Σχετικά με τη συνάντηση με τους εργαζόμενους της εταιρείας ΣΕΛΜΑΝ Βασιλικού Χαλκίδας;
«Πιστεύουμε ότι το εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ είναι απ' τα λίγα στην Ελλάδα που ασχολείται με την παραγωγή ξύλου. Ένα υλικό το οποίο χρειάζεται για την κατασκευή κατοικιών, για έργα με πολλαπλές χρήσεις.
Αυτό το εργοστάσιο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να κλείσει.
Μια δικαιολογία μόνο υπάρχει απ' την πλευρά των ιδιοκτητών οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία. Αποδεικνύεται επίσης ότι η καπιταλιστική οικονομική κρίση πριν από όλα καταστρέφει ζωές ανθρώπων, τα δικαιώματα των εργαζομένων, της εργατικής τάξης αλλά ταυτόχρονα, στο όνομα στης κερδοφορίας, κλείνει και επιχειρήσεις οι οποίες είναι σύγχρονες όπως η ΣΕΛΜΑΝ. Επιχειρήσεις δηλαδή που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας, τις ανάγκες της Ελλάδας. 
Εμείς στην πρώτη γραμμή έχουμε : Να μην χάσουν οι άνθρωποι - οι τελευταίοι που έμειναν - τις θέσεις εργασίας και πάνω απ' όλα επαγρυπνούμε γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι αν κλείσει αυτή η επιχείρηση καραδοκούν μεγάλα στόματα και μεγάλα πορτοφόλια να αρπάξουν το λιμάνι της περιοχής. Να μετατρέψουν το χώρο της περιοχής σ' ένα χώρο κατασκευής πολυτελών σπιτιών ή ξενοδοχείων, κάτι βεβαίως που δεν πρόκειται να αντισταθμίσει την ανεργία και τη φτώχια που δημιουργείται στην περιοχή. Συνήθως αυτές οι εγκαταστάσεις απασχολούν πολύ λίγους εργαζόμενους με πολύ χαμηλούς μισθούς και τα κέρδη τα οποία βγαίνουν διανέμονται σε ακόμα λιγότερους. Το μέτωπο για εμάς είναι και για τον κλάδο του ξύλου, αλλά και τους εργαζόμενους που δεν έχουν καμία ευθύνη ούτε για την κρίση, ούτε για το κλείσιμο, ούτε για την αδηφαγία του εργοδότη».

Πηγή : Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: