Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια
Η φασιστικοποίηση, “επίσημη” πολιτική του συστήματος και του κράτους.

"Τη βάρβαρη και ταξική επίθεση που εξαπολύει το σύστημα ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό υπηρετεί και συνοδεύει η προωθημένη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Κλιμακώνεται και προσαρμόζεται στις σημερινές ανάγκες της τρομακτικής και ισοπεδωτικής επίθεσης που διεξάγουν ο ιμπεριαλισμός και το ντόπιο κεφάλαιο. Επιστρατεύουν το “κράτος έκτακτης ανάγκης” για να περάσουν τα μνημόνια, τα βάρβαρα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα, για να προωθήσουν την πολιτική της φτώχειας, των απολύσεων, της ανεργίας, της εξαθλίωσης. Για να καθυποτάξουν και να πνίξουν την παραμικρή δυνατότητα οργάνωσης του λαού, κάθε φωνή αντίστασης εν τη γενέσει της, να στείλουν στο απόσπασμα κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες [...] [...] Στο έδαφος της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, από τη μήτρα της δικτατορίας του κεφαλαίου, γεννιέται ο φασισμός. Σε αυτό το έδαφος ενισχύονται οι ακροδεξιές, φασιστικές και νεοναζιστικές απόψεις και μορφώματα, όπως η Χ.Α. [...]
[...] Το τσάκισμα του φασισμού και του νεοναζισμού είναι υπόθεση του λαού. Είναι υπόθεση ενός κινήματος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική-αντιδιαχειριστική κατεύθυνση. [...] Ενάντια στην τρομοκρατία των ξένων και ντόπιων αφεντικών, των πολιτικών δυνάμεων του συστήματος και των φασιστών τσιρακιών τους. Με Έλληνες και μετανάστες σε κοινό αγώνα. Σε αυτή την υπόθεση θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανοίξει ο δρόμος του λαού!!!"
Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι από την προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ) που μοιράστηκε στη συγκέντρωση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας (16/12) για τη «ματαίωση της νεοναζιστικής σύναξης» της Χ.Α. στο Περιβολάκι παρουσία όλης της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Με βάση τον πολιτικό προσανατολισμό που θέτουμε στην προκήρυξη αντιπροτείναμε, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Νίκαιας (12/12) μετά από κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, να γίνει συγκέντρωση και πορεία. Θέτοντας ανοιχτά τη διαφωνία μας με τη λογική της αντισυγκέντρωσης (εκτιμώντας τα σημερινά δεδομένα από την πλευρά του κινήματος) έτσι όπως προσδιοριζόταν από τα συνθήματα της αφίσας. Υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τις ακροβασίες ορισμένων δυνάμενων που τη μια μέρα καλούν το κράτος και τους θεσμούς του να θέσουν «εκτός νόμου τη Χ.Α.» και να «κλείσουν τα γραφεία της». Ενώ την επόμενη, που το σύστημα υιοθετεί για τους λόγους του αυτά τα αιτήματα (βλ. Βενιζέλο), καλούν το λαό να συγκρουστεί με τους φασίστες και την κρατική καταστολή που τους περιφρουρεί, χωρίς να έχουν οικοδομηθεί τέτοιοι όροι. Το αδιέξοδο της παραπάνω αντίληψης εκφράστηκε στη συγκέντρωση της Νίκαιας. Τόσο από την αδυναμία της να συγκεντρώσει λαϊκές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά όσο και στην πραγμάτωσή της, αφού η πορεία επί της ουσίας απαγορεύτηκε, με τις κλούβες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ σε απόσταση αναπνοής να έχουν κλείσει το δρόμο. Με το μπλοκ του α/α χώρου, όταν τελικά έφτασε στη συγκέντρωση, μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο να θέτει το ζήτημα «να κρατήσουμε την πλατεία» (;;;). Τελικά, οι δυνάμεις καταστολής, τα κρατικά «τάγματα εφόδου», ανέλαβαν να «καθαρίσουν» τους δρόμους της Νίκαιας, κυνηγώντας, χτυπώντας και τραυματίζοντας αγωνιστές.

πηγή: Προλεταριακή Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια: